Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Mazā Samoā atstāj bez punktiem ASV

Mazā Samoā atstāj bez punktiem ASV
Pisi, Nanai-Viljamss un Tuliagi priecājas par pirmo piezemējumu.
Foto: AFP/Scanpix

Šīs dienas Pasaules kausa regbijā pirmajā cīņā, kurā savā starpā tikās divas B grupas komandas, Samoā un ASV, visai drošu uzvaru ar 25:16 izcīnīja mazās salu valsts pārstāvji. Tā ir Samoā izlases lielākā uzvara pār ASV abu komandu tikšanās reižu vēsturē.

Lai arī pasaules rangā abas komandas šķir vien dažas pozīcijas, pirms mača par favorītu tika uzskatīta Samoā izlase, kura līdz šim ne reizi nebija zaudējusi amerikāņiem. Paši amerikāņi, lai arī viņu valsts ar regbiju nez vai asociējas pirmajā kārtā, pirms spēles nedomāja nolaist rokas, jo, lai arī viņu līdzšinējā dalība Pasaules kausos īpašus augļus nav nesusi (komanda ne reizi nav izkļuvusi no grupas), divkārtējie Olimpiskie čempioni bija apņēmības pilni šo tradīciju lauzt, jo, kas amerikāņiem deva īpašu cerību, visas četras ASV-Samoā spēles līdz šim bija noslēgušās ar minimālu salinieku pārsvaru (ne vairāk kā septiņi punkti).

Spēle sākās ar samoāņa Lī-Lo Reja nokautu, ko viņam noorganizēja Tretons Palamo, kas arī noteica tālākās spēkošanās raksturu, jo samoāņu stiprie vīri nevēlējās kļūt par boksa maisiem, jo vēl vairāk tāpēc, ka viņu rindas pārstāvēja tāds regbists kā Alesana Tuliagi. Spēles turpmākajā gaitā Alesana arī izmantoja savu fizisko pārspēku pār amerikāņiem (tāds viņam ir gandrīz pret jebkuru pasaules regbistu), to pašu darīja arī Samoā komanda kopumā, kuri spēlēja labi, diezgan radoši un uz priekšu orientēti, taču viņu uzbrukumi bieži beidzās to sākumā vai vidējā fāzē tehniska brāķa dēļ.

Pirmais piezemējums spēlē tika izpildīts 19. minūtē, kad Tusi Pisi spērienu gaisā notvēra un turpat arī piezemēja Tims Nanai-Viljamss. Šis panākums, kopā ar Pisi diviem realizētajiem sodiem uz to brīdi deva 11 punktu vadību.
Amerikāņi spēles pirmajā pusstundā neko īpašu nerādīja, taču, kad mierīgās spēles gaitas iemidzināti, samoāņi atslābinājās sekoja "Ērgļu" dubultsitiens - Eidžejs Makgintijs realizēja sodu, bet "Saracens" klubā spēlējošais Kriss Vailss, kurš ir ASV kapteinis, pēc fantastiska izrāviena, bija tas, kurš noslēdza uzbrukumu rezultatīvi.
Samoā, saņēmuši šādu prettriecienu, neapjuka, bet puslaika beigās Pisi guva vēl trīs punktus un pārtraukumā ejot uz tablo rezultāts vēstīja 14:8 par labu mazās Okeānijas valsts komandai.

Otrajā puslaikā scenārijas bija ļoti līdzīgs – Ofisai Treviranuss, pēc veiksmīgas jau vairakkārt pieminētā Tuliagi veiksmīgas bumbas notveršanas, ienesa bumbu ieskaites zonā, bet Tusi Pisi atkal bija precīzs no soda sitiena atzīmes. Amerikāņi savukārt atbildēja ar Makgintija trim punktiem.
Lai vai kā amerikāņi centās saasināt spēli, bija redzams, ka viņiem pietrūkst meistarības, jo tik nereti tika pieņemti ne tie labākie lēmumi, kā arī bija liels brāķa procents izpildījumā. Tomēr, viņiem vajadzēja samazināt rezultāta starpību, lai varētu iegūt no šī mača vismaz vienu bonuspunktu. Pirmais solis bija izdarīts ar otrā piezemējuma veikšanu (Kriss Baumans), taču Makgintijs nespēja iesist realizācijas sitienu, kas septiņas minūtes pirms mača beigām atstāja amerikāņiem deviņu punktu deficītu, ko beigu beigās samoāņi arī nosargāja.

Mazajai Samoā valstij, kurā iedzīvotāju skaits ir apmēram trīs reizes mazāks nekā Rīgā, šī bija pārliecinošākā uzvara savstarpējās cīņās ar ASV.

Samoā – ASV 25:16 (14:8)

Piezemējumi: Nanai-Viljamss (19), Treviranuss (45) – Vailss (33), Baumans (73)
Realizācijas:
Soda sitieni: Pisi (7, 27, 38, 50), Stenlijs (70) – Makgintijs (30, 52)

Pasaules kauss regbijā, B grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Samoā110025:1604
2.Japāna110034:3204
3.DĀR100132:3422
4.Skotija00000:000
5.ASV100116:2500

, 2015-09-20 16:07, pirms 9 gadiem
Kāds gudrāks cilvēks varētu izskaidrot to punktu dalīšanas sistēmu?
, 2015-09-20 16:10, pirms 9 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: Kāds gudrāks cilvēks varētu izskaidrot to punktu dalīšanas sistēmu?
Viss ir ļoti vienkārši:
Uzvari - dabū 4 punktus
Ja spēles laikā gūsti 4 piezemējumus, tad, neatkarīgi no tā uzvari vai zaudē, bet tas dod 1 punktu
Ja zaudē, taču ar ne vairāk kā 7 punktiem, tad arī nopelni 1 punktu.

Kā redzams tabulā, vakar DĀR, lai arī zaudēja, taču gan par piezemējumiem, gan minimālo zaudējumu nopelnīja pa punktam.

Taču šāda sistēma ir PK regbijā, citos turnīros, piemēram, Francijas Top 14 līgā, nosacījumi ir citi (3 piezemējumi un zaudējums ar ne vairāk kā 5 punktiem).

Un, jā, sanāk, ka minimāli zaudēt ļoti rezultatīvā mačā punktu izteiksmē nozīmē to pašu ko spēlēt neizšķirti un negūt 4 piezemējumus.
, 2015-09-20 16:11, pirms 9 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: Kāds gudrāks cilvēks varētu izskaidrot to punktu dalīšanas sistēmu?
uzvara 4 puntki, ja veic vismaz 4 piezemējumus 1 bonuspunkts (neskatoties uz uzvaru vai zaudējumu), + ja zaudē ar mazāk kā 8 punktiem pienākas 1 bonuspunkts- nokavēju
, 2015-09-20 16:16, pirms 9 gadiem
Da labi, te jau nav neviena no NFL . Palaid tādu Breidiju laukumā un būtu 50-0 ASV labā .
, 2015-09-20 16:20, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Da labi, te jau nav neviena no NFL . Palaid tādu Breidiju laukumā un būtu 50-0 ASV labā .
NFL all star komanda pavisam noteikti neapspēlētu All blacks.
, 2015-09-20 16:21, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Da labi, te jau nav neviena no NFL . Palaid tādu Breidiju laukumā un būtu 50-0 ASV labā .
Laikam neko nesaproti no regbija.
, 2015-09-20 16:25, pirms 9 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: NFL all star komanda pavisam noteikti neapspēlētu All blacks.
Kārtīs?
(Nu ja jau sākas neadekvātie salīdzinājumi)
, 2015-09-20 16:54, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Da labi, te jau nav neviena no NFL . Palaid tādu Breidiju laukumā un būtu 50-0 ASV labā .
tāds breidijs noraktu usa spēli, izcils qb amerikāņu futbolā, bet šīs pozīcijas spēlētājs viennozīmīgi būtu visnepiemērotākais regbijam
, 2015-09-20 16:56, pirms 9 gadiem
enzo rakstīja: tāds breidijs noraktu usa spēli, izcils qb amerikāņu futbolā, bet šīs pozīcijas spēlētājs viennozīmīgi būtu visnepiemērotākais regbijam
Jā, visu laiku bumbu uz priekšu piespēlētu.
, 2015-09-20 17:12, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Da labi, te jau nav neviena no NFL . Palaid tādu Breidiju laukumā un būtu 50-0 ASV labā .
Labs joks
, 2015-09-20 22:08, pirms 9 gadiem
ASV jau reāli pusamatieri spēlēja. Ja aizsutītu bariņu "kuiļu" no NFL. visi mazie Samoāņi lidotu pa gaisu!
, 2015-09-20 23:53, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: ASV jau reāli pusamatieri spēlēja. Ja aizsutītu bariņu "kuiļu" no NFL. visi mazie Samoāņi lidotu pa gaisu!
Paskaties uz Alesanu Tuliagi - 185 cm, 124 kg. NFL šāda kombinācija ir retums, lai neteiktu, ka tādas nav (vai nu auguma par maz, vai svara par daudz).
Turklāt, viņš nav nekāds uzbrucējs, bet gan wings, kas nozīmē, ka skriet viņš ne tikai var, bet viņam to arī vajag darīt un... jā, viņam arī sanāk (netā ir video, domāju, ja gribēsi, atradīsi).

Un otrs, šajā gadījumā - fundamentālais faktors, regbijs un amerikāņu futbols ir DIVI DAŽĀDI SPORTA VEIDI, KAM PRAKTISKAJĀ SPĒLĒŠANĀ NEKĀDAS SAISTĪBAS NAV! Un dažādi tie ir ne tikai pēc noteikumiem, bet pēc spēles struktūras, pamatnosacījumiem un gaitas.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.