Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" atsakās no Nāciju līgas projekta

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" atsakās no Nāciju līgas projekta
"World Rugby" vadītājs Bils Beumonts
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien ir kļuvis zināms, ka Starptautiskā regbija savienība, jeb "World Rugby" ir nolēmusi tālāk nevirzīt iepriekš prezentēto Nāciju līgas projektu.

Šodien ir paziņots, ka "World Rugby" atsakās no idejas tālākai attīstīšanai virzīt ideju par Nāciju līgu. Iepriekš tika ziņots, ka līdz trešdienai ir jāpanāk absolūts idejas atbalsts no visām projektā iesaistītajām pusēm. Starptautiskā regbija savienība jau bija panākusi labvēlīgāku noskaņojumu pret šo ideju no daudzām pusēm, ieskaitot lielo regbija turnīru (Sešu nāciju kausa un Regbija čempionāta) rīkotājiem, taču tāpat vēl bija ļoti daudz viedokļu nesakritību, tāpēc ideju par vienotu regbija turnīru, kurā piedalās visas "World Rugby" izlases, nācās svītrot no aktualitāšu sarakstiem.

Atgādināsim, ka "World Rugby" 2022. gadā plānoja izveidot Nāciju līgu, kurā piedalītos gan Regbija čempionāta un Sešu nāciju čempionāta komandas, gan arī tā sauktās "otrā ešelona" komandas, kas cīnītos katra savā ieskaitē, kā arī "trešā ešelona" komandas, to vidū arī Latvija, kuras spēlētu jau savā starpā.

Planētas vadošās izlases tiktu sadalītas divās konferencēs, Eiropas un Pasaules, pa sešām komandām katrā (tāds pats formāts ir paredzēts arī otrajai divīzijai), kuras vienas sezonas laikā aizvadītu 11 mačus, t.i., pa spēlei ar katru savas konferences pārstāvi. Jāpiebilst, ka šīs cīņas tiks aizvadītas spēlējot ierastajos vasaras un rudens starptautisko maču "logos". Tāpat jāpiebilst, ka Pasaules kausa gadā šo turnīru neplānoja rīkot, bet gadā, kad ir paredzēta "Britu un īru lauvu" tūre, Nāciju līgas izspēle tiktu saīsinātā formātā.

Pēc nosacīta regulārā turnīra ir bija plānots izspēlēt izslēgšanas mačus, kuriem kvalificētos divas katras konferences labākās komandas. Jāpiebilst, ka šis turnīrs paredzēja arī komandu "izkrišanu" uz zemāku divīziju, kā arī labāko otrās un trešās divīzijas komandu "pacelšanos" līmeni augstāk.

Tiesa, lai arī cik laba ideja varēja likties sākumā, tai uzreiz parādījās kritiķi, ieskaitot pašus izlašu regbistus, kuru galvenais arguments pret šādu turnīru bija pārlieku lielais spēļu skaits, kas liegtu tām pienācīgi sagatavoties, tādēļ kristu arī spēles kvalitāte.

Pēc tam kā "World Rugby" paziņoja par lēmumu atcelt tālāko Nācijas līgas virzību, daudzi izteica sarūgtinājumu, to vidū arī Super Rugby čempionāta rīkotāji SANZAAR organizācija. Jāpiebilst, ka kopumā regbijs šī projekta apturēšanas dēļ nesaņems 1.6 miljardus ASV dolāru, ko investori bija gatavi atvēlēt Nāciju līgai.

Tiesa, "World Rugby" ir arī paziņojuši, ka, neskatoties uz problēmām ar Nāciju līgas izveidi, viņi turpina meklēt veidus kā uzlabot regbija "otrā ešelona" un jaunattīstības valstu konkurētspēju un tāpat izskata iespēju palielināt dalībnieču skaitu 2027. gada PK turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2019-06-20 15:31, pirms 5 gadiem
Patiešām žēl!

     [+] [-]

, 2019-06-21 02:03, pirms 5 gadiem
Sūdīgi...