Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Noskaidrotas regbija eirokausu grupas

Noskaidrotas regbija eirokausu grupas
Lensteras komanda
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien Šveices pilsētā Lozannā notika Eiropas profesionālā klubu regbija savienības (EPCR) 2018./2019. gada sezonas grupu turnīra izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja arī Latvijas regbistu pārstāvētā Krasnojarskas "Enisey-STM".

Šodien Lozannā notika Eiropas Čempionu kausa un Izaicinājuma kausa 2018./2019. gada sezonas grupu turnīra apakšgrupu izloze un, jāsaka, ka Latvijas regbistu pārstāvētajai Krasnojarskas "Enisey-STM" ir paveicies, jo viņi ir ielozēti nomināli ne tik spēcīgā kompānijā. Krasnojarskas klubam kompāniju Izaicinājuma kausa ceturtajā grupā sastādīs Larošela, kas, kā viena no Francijas spēcīgākajām komandām ir grupas favorīte, kā arī Pro 14 turnīru pārstāvošā Parmas "Zebre" un Anglijas Premjerlīgas jaunpienācēja Bristoles "Bears". Divas pēdējās komandas pie Eiropas regbija grandiem nav pieskaitāmas un, jāsaka, kā gaidāmajā sezonā "Enisey-STM" spēlēs nomināli visvieglākajā grupā, kādā tā ir bijusi Izaicinājuma kausā.

Otrajai Kontinentālā kausa komandai, kas ir izcīnījusi tiesības spēlēt Izaicinājuma kausā, Timišoaras "Saracens" arī nebūt ne visi pretinieki ir "neņemami". Protams, Klermonas vienība, kura ļoti vāji aizvadīja iepriekšējo sezonu Francijas čempionātā, tāpēc "izkrita" no Čempionu kausa dalībnieču sastāva, būs favorīte, taču "Dragons" no Pro 14 turnīra pēdējās sezonās ir viena no vājākajām šī čempionāta komandām, bet Northemptonas "Saints" vienība arī jau vairākas sezonas spēlē sliktāk nekā no tās tiek gaidīts.

Ja pievēršamies Čempionu līgas grupām, tad tur par "nāves grupu" var saukt pirmo kvartetu, jo šajā grupā spēlēs esošie čempioni Lenstera, kā arī divas Francijas un Anglijas čempionātu aizvadītās sezonas "play-off" komandas – Tulūza un Koventrī "Wasps". Kā ceturtā vienība šajā kompānijā ir Bāta, kas arī ir spējīga uz pārsteigumiem.

Šīssezonas Francijas čempionāta izslēgšanas maču dalībnieces, Monpeljē un Tulona, ir ielozētas vienā grupā, bet abām šīm komandām mēģinās "iekost" Ņūkāsla, kas Premjerlīgas iepriekšējā sezonā arī spēja kvalificēties pēcsezonai un Edinburga, kura, protams, ir Pro 14 "play-off" dalībniece.

2018./2019. gada regbija eirokausu sezona sāksies šī gada oktobrī, bet noslēgsies 2019. gada maijā, ar finālu mačiem Ņūkāslā.

Eiropas Čempionu kauss regbijā, 2018./2019. gada sezona

GrupaKomandaKomandaKomandaKomanda
1. grupaLensteraWaspsTulūzaBāta
2. grupaKastraEkseteraMansteraGlostera
3. grupaSaracensGlāzgovaLionaKārdifa
4. grupaScarletsRacing 92LesteraUlstera
5. grupaMonpeljēŅūkāslaEdinburgaTulona

Eiropas Izaicinājma kauss regbijā, 2018./2019. gada sezona

GrupaKomandaKomandaKomandaKomanda
1. grupaNorthemptonaKlermonaDragonsTimišoara
2. grupaPoOspreysWarriorsStade Francais
3. grupaSeilaKonahtaBordoPerpiņāna
4. grupaLarošelaZebreBristoleEnisey-STM
5. grupaTrevīzoHarlequinsAžēnaGrenoble

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.