Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latvijas regbisti sestdien Rīgā cīnīsies ar horvātiem par spēcīgāku līmeni

Latvijas regbisti sestdien Rīgā cīnīsies ar horvātiem par spēcīgāku līmeni
Aicinājums uz maču
Foto: rugbylatvia.com

Rīgas Futbola skolas (agrākā Latvijas universitātes) stadionā sestdien tiksies Latvijas un Horvātijas regbija izlases. 21. jūnija spēle būs viena no svarīgākajām Latvijas valstsvienības vēsturē, jo izcīnot uzvaru pār Horvātiju, komanda turpmāk spēlēs spēcīgākā līmenī - 2A divīzijā, kurā sacenšas komandas, kuras Eiropas rangā ieņem vietas no 19 līdz 23, informē Latvijas Regbija federācija.

Latvijas izlase regbijā 7 pirms nedēļas aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Eiropas čempionāta A divīzijā un nostiprinājās augstākā līmenī nekā līdz šim. No šīs septiņnieka komandas pieci spēlētāji – Emīls Balodis, Valters Raņķis, Norberts Bekmanis, Kristaps Bērziņš un Dāvis Zagorskis ir arī kandidātu skaitā mačam pret Horvātiju klasiskajā regbijā.

Latvijas – Horvātijas spēle kļuva iespējama pēc mūsu valstsvienības iegūtās otrās vietas divu gadu ilgajā astoņu maču ciklā Eiropas Nāciju kausa 2B divīzijā. Turklāt lieliski aizvadītais 2013. gada rudens – 2014. gada pavasara posms ļāva Latvijas izlasei kļūt par 2013./14. gada sezonas ENC 2B divīzijas čempioni. Horvātiju pēc uzvaras 2A divīzijas turnīra pēdējā spēlē pret Lietuvu paglābās no izkrišanas zemāk. Mūsu dienvidu kaimiņu komanda klasiskajā regbijā pēc zaudējuma horvātiem ir izkritusi uz 2B divīziju no kuras šovakar ārā centīsies tikt Latvijas izlase, taču tajā pat laikā Lietuvas regbija 7 izlase pagājušajā svētdienā Eiropas čempionāta A divīzijas finālspēlē Kauņā uzvarēja Poliju un iekļuva Eiropas elitē – "Grand Prix" seriālā.

Latvijas un Horvātijas spēle noslēdz divu gadu ciklu Eiropā. IRB ranga tabulā abas komandas šķir tikai sešas vietas: Horvātija ieņem 56. vietu, bet Latvija – 62. Horvātija ir viena no tām komandām ar kuru iznācis sacensties visbiežāk, taču bilance nav par labu mūsējiem: divas uzvaras un pieci zaudējumi, turklāt četri pēc kārtas.

Leģendārākā abu komandu savstarpējā spēle bija pati pirmā – 1999. gada Pasaules kausa atlases turnīra izšķirošais mačs par pirmo vietu grupā, kas notika Makarskā, kurā Latvija zaudēja ar 24:43, taču Horvātijas komandā spēlējošais jaunzēlandietis Frano Botika (viņa vectēvs bija emigrants no Horvātijas) nodemonstrēja kā ir jāizpilda sitieni ar kāju. Botika viens pats izcēlās ar 23 punktiem, bija līderis un vienmēr atradās īstajā brīdī īstajā vietā. Iespējams, ka Botika ir izcilākais regbists pret kuru iznācis oficiālās spēlēs tikties Latvijas izlasei (otrs kandidāts varētu būt 35nspēles Velsas izlasē aizvadījušais Maiks Grifitss 2000. gada vasarā "Crawshay’s Welsh" sastāvā spēlēja tepat RFS stadionā pret Latvijas izlasi). "All Blacks" – Jaunzēlandes izlasē Botika 27 spēlēs ir guvis 123 punktus.

Izmantotie resursi:
www.rugbylatvia.com


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.