Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija uzvar regbija-7 EČ pirmajā posmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija uzvar regbija-7 EČ pirmajā posmā
Foto: rugger.info

Ar Īrijas valstsvienības uzvaru noslēdzās Eiropas "Grand Prix" sērijas, jeb Eiropas čempionāta, pirmais posms, kurš norisinājās Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Eiropas "Grand Prix" sērija ir spēcīgākais Eiropas regbija-7 līmenis un šajā turnīrā piedalās teju visas Eiropas vadošās regbija valstsvienības. Turnīrs šogad norisināsies četros posmos, pirmais no kuriem šajā nedēļā tika aizvadīts Krievijas galvaspilsētā, Maskavā.

12 Eiropas labākās regbija-7 komandas vispirms izspēlēja viena riņķa grupu turnīru, pēc kura tad arī noskaidrojās tās komandas, kas cīņu turpināja izslēgšanas mačos. Jāpiebilst, ka, tā kā komandas tika sadalītas trijās grupās, tad izslēgšanas mačiem kvalificējās visu trīs grupu divas labākās vienības, bet vēl divas komandas tika atlasītas kā labākās starp trešo un ceturto vietu ieguvējām.

Interesanti, ka šajā posmā bez zaudējumiem cīnījās vien Krievija un Īrija, bet C grupā uzvarēja Anglija, kas turnīru sāka ar zaudējumu Velsai (14:21).

Jau ceturtdaļfinālā notika pirmie pārsteigumi, jo Vācija, kas pirmajā posmā bija tikusi tikai pie vienas uzvaras, ar 12:5 pārspēja Krieviju, bet Anglija ar 14:5 piekāpās Francijai. Īrija ar 26:0 sagrāva Spāniju, bet Itālija tika galā ar Portugāli – 14:7.

Otrajā posmā, pusfinālā, Īrija vēlreiz tika pie graujošas uzvaras, ar 31:0 tiekot galā ar Franciju, bet Vācija nu jau tika galā ar Itāliju – 22:7. Finālā gan vāciešiem nesanāca sarūpēt vēl vienu pārsteigumu un viņi atzina Īrijas pārākumu ar 7:28.

Interesanti, ka Īrijai, lai arī tā ir regbija lielvalsts, ilgu laiku nebija pastāvīgas regbija-7 izlases un komandas, kuras gan spēja kvalificēties Pasaules kausam, tika formētas atbilstoši nepieciešamībai. Vien kopās 2014. gada īri regulāri spēlē starptautiskos turnīros.

Eiropas "Grand Prix" sērija turpināsies ar posmu Francijā, kas notiks jūnija un jūlija mijā. Pēc tā komandas vēlreiz sacentīsies Anglijas pilsētā Ekseterā, bet izšķirošās cīņas tiks aizvadītas septembra sākumā, Polijas pilsētā Lodzā.

Eiropas "Grand Prix" sērija, Maskavas posms

#IzlasePunkti
1.Īrija20
2.Vācija18
3.Itālija16
4.Francija14
5.Krievija12
6.Anglija10
7.Spānija8
8.Portugāle6
9.Velsa4
10.Zviedrija3
11.Gruzija2
12.Polija1

Izmantotie resursi:
Home page | Rugby Europe