Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Jaunzēlandes sporta ministrs aicina nomainīt "Crusaders" komandas nosaukumu

Jaunzēlandes sporta ministrs aicina nomainīt "Crusaders" komandas nosaukumu
Kraistčērčas "Crusaders" svinot uzvaru 2018. gada sezonas finālā
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunzēlandes sporta ministrs Grants Robertsons nesenā intervijā ir izteicies, ka, viņaprāt, būtu ļoti vērtīgi padomāt par iespēju nomainīt Super Rugby čempionātā spēlējošās Kraistčērčas "Crusaders" komandas nosaukumu.

Jaunzēlandes sporta ministrs Grants Robertsons ir nācis klajā ar paziņojumu par to, ka Kraistčērčas "Crusaders" vienībai vajadzētu apdomāt nosaukuma maiņu, lai tādā veidā mazinātu spriedzi, kas valda starp kristiešiem un musulmaņiem. "Es zinu, ka pašlaik šis jautājums ir aktuāls Kraistčērčas iedzīvotāju vidū. Tāpat es zinu, ka "Crusaders" ir pasaulslavens zīmols, taču pašlaik mums ir jāmēģina nonākt pie pareizā lēmuma."

Jāpiebilst, ka šis paziņojums ir nācis klajā dažas dienas pēc tam kā Kraistčērčas pilsētas mošejās notika terorakti, kā rezultātā bojā gāja 50 cilvēki.

Kā zināms "Crusaders", tulkojot to no angļu valodas, nozīme "Krustneši" un tā ir tieša atsauce uz viduslakiem (11. līdz 13. gadsimtu), kad vairākās militārās kampaņās kristieši mēģināja no musulmaņiem atgūt Jeruzalemes pilsētu, kā arī izplatīt kristietību.

Kraistčērčas regbija komanda, kas startē Super Rugby turnīrā, ir dibināta 1996. gadā, kopā ar pašu čempionātu, kas kļuva par vadošo dienvidu puslodes profesionālā regbija-15 turnīru. Šajā laikā "Crusaders" 13 reizes ir spēlējuši finālā, deviņos gadījumos arī tiekot pie čempionu titula. Jāatzīmē, ka abos rādītājos kraistčērčieši ir pārliecinoši labākā komanda Super Rugby vēsturē.

Jāpiebilst, ka pats klubs arī jau ir nācis klajā ar paziņojumu, kurā teikts, ka viņi varētu nomainīt vienības nosaukumu, taču vēlas šo jautājumu izpētīt sīkāk, tajā skaitā saņemot viedokļus no Kraistčērčas pilsētas iedzīvotājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.stuff.co.nz/


, 2019-03-20 11:46, pirms 5 gadiem
Vārds vietā! Vajadzētu gan nomainīt nosaukumu!
, 2019-03-20 11:54, pirms 5 gadiem
Piedāvāju "Taliban"
, 2019-03-20 12:15, pirms 5 gadiem
Cik ironiski!
Cristchurch (Kristus baznīcas- tulkojumā no angļu) pilsētas regbija komandai "Krustneši" fakingā politkorektuma spiestai, jāpiekāpjas islama džihādistiem, kuri Kristus baznīcas pilsētā saslējuši savas fakingās mošejas un caur liberastu politiķiem veic Jaunzēlandes islamizāciju.

Es neesmu krustnešu apoloģēts vai kristiešu fanātiķis, bet totāli besī islamistu izplešanās pa visu pasauli. Tāpēc nenosodu šo fakingo mošeju un džihādistu sludinātāju graušanu.
, 2019-03-20 12:42, pirms 5 gadiem
Argonauts - tās ir sekas tam, ka šīs valstis atsakās no kristietības un ievieš geju "laulības". Jaunzēlandē arī ir. Visi domāja, ka spļaus Dievam sejā un dzīvos tikpat laimīgi un pārtikuši un mierīgi kā iepriekšējos 50 gadus (pirms morālā pagrimuma)? Kā tad...Bībelē pilnīgi "neticami" viss ir uzrakstīts - ja tu neiesi Manus (Dieva) ceļus, es tev sūtīšu lāstu, postu, ļaunus svešzemniekus, kas apēdīs tava darba augļus (imigrantu pabalsti), postīs tavu zemi ar vardarbību.
Apmēram tāds pants Bībelē ir. Un vēl atklāsmes grāmata, 6. nodaļa, 4. pants - minēts zobens, ar ko nokaus cilvēkus. Oriģinālajā valodā tas zobens ir machaira - ko izmantoja musulmaņi savos viduslaiku slaktiņos. Tā ka šie liberastu politiķi ir Dieva sods tautām, tiek savilkti musulmaņi, un tad, kad pienāks laiks - viņi apslaktēs pamatnāciju.
, 2019-03-20 14:48, pirms 5 gadiem
sākās... un jaunzēlandiešu sievietēm būtu jāprotās, jābeidz valkāt šorti, krāsoties un jāpiesedzās, izrādot cieņu daudz cietušajai valsts musulmaņu kopienai?
, 2019-03-21 09:05, pirms 5 gadiem
Cik var klanīties, ja ir ciemiņi, lai tad rēķinās, uz kurieni atbraukuši
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.