Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti pretendenti uz Kontinentālo kausu

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti pretendenti uz Kontinentālo kausu
Timišoaras "Saracens"
Foto: Reuters/Scanpix

Līdz ar Izaicinājuma kausa grupu turnīra noslēgumu šajā nedēļas nogalē beidzās arī regbija Kontinentālā kausa grupu turnīrs, pēc kura kļuva skaidrs, ka "Enisey-STM" un Timišoaras "Saracens" komandām konkurenci par vietu nākamā gada Izaicinājuma kausa dalībnieku sastāvā sastādīs divas Itālijas komandas.

Vakardien jau ziņojām par to, ka Eiropas Izaicinājuma kausā savu dalību noslēdza kā Latvijas regbistu Jurija Baranova un Ulda Saulītes komanda Krasnojarskas "Enisey-STM", kā arī Timišoaras "Saracens". Abas šīs komandas šogad tā arī nespēja uzvarēt nevienā mačā, taču Krievijas vienība tika pie viena bonusa punkta, kas nomināli viņus paceļ uz pirmspēdējo vietu turnīra tabulā.

Lai arī Izaicinājuma kauss abām šīm komandām ir beidzies, faktiski tikai tagad sākas īstās cīņas par nākošo sezonu, proti, kā to paredz turnīra nolikums, tad tām komandām, kas pirms gada saņēma ceļazīmi uz Izaicinājuma kausu kā divas labākās Kontinentālā kausa komandas (turnīra finālistes), šogad ir jāapstiprina savs pārākums, t.i., jāiesaistās Kontinentālā kausa izcīņā no izslēgšanas maču fāzes.

Tiesa, ja vēl pirms diviem gadiem katra Izaicinājuma kausā spēlējusī komanda "playoff" cīņas sāka savā turnīra zarā, tad jau otro gadu pēc kārtas ir pieņemta sistēma, ka šīgada Izaicinājuma kausa dalībnieces spēlē savu "playoff" cīņu, kamēr Izaicinājuma kausa divas labākās grupu turnīra komandas spēlē savā starpā. Tādējādi tiek dota iespēja daudz plašākam komandu lokam pretendēt uz spēlēšanu galvenajos eirokausos.

Pievēršoties Kontinentālā kausa grupu turnīram, tad šogad tajā piedalījās sešas komandas – četras no tām pārstāvēja Itāliju, bet pa vienai bija no Gruzijas un Beļģijas (apvienotā Beļģijas komanda).

Jāsaka, ka brīnumi nenotika un Eiropas arēnās daudz pieredzējušākie Itālijas regbisti pārliecinoši tika pie iespējas cīnīties ne tikai par Kontinentālo kausu, bet arī par vietu Izaicinājuma kausā. Šajā turnīra zarā tiksies divas komandas, kuras pēdējo gadu laikā ir pārliecinoši cīnījušās kā vietējā čempionātā, tā arī piedalījušās šajā tunrīrā – "Rovigo Delta" un "Calvisano".

Interesanti, ka 2017./2018. gada Itālijas čempioni, "Petrarca" komanda, izslēgšanas mačiem nekvalificējās, jo četros mačos tika vien pie divām uzvarām.

Kontinentālā kausa pusfinālu uzvarētāji tiks noteikti divu maču summā, pirmais no kuriem norisināsies 30. martā, bet otrais – 20. aprīlī. Savukārt fināls tiks izspēlēts 10 maijā.

2018./2019. Kontinentālais kauss

A grupa

#KomandaSUNZP
1."Calvisano"430115
2.Tbilisi "Locomotive"430114
3."Fiamme Oro"40040

B grupa

#KomandaSUNZP
1."Rovigo Delta"431016
2."Petrarca"421114
3.Belgium Barbarians XV40040

1/2fināli

KomandaKomanda1. spēle2. spēle
"Enisey-STM"Timišoaras "Saracens"
"Calvisano""Rovigo Delta"

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/