Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR izlases spēlētājs 28 gadu vecumā spiests noslēgt karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR izlases spēlētājs 28 gadu vecumā spiests noslēgt karjeru
Pets LambĪ
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija izlases spēlētājs Pets Lambī ir spiests priekšlaicīgi noslēgt savu karjeru, jo tā arī nav spējis tikt galā ar veselības traucējumiem, kas viņam radušies smadzeņu satricinājumu dēļ.

28 gadus vecais Patriks Lambī šajā nedēļas nogalē ir paziņojis, ka noslēdz savu profesionālā regbista karjeru. Par iemeslu tam ir bijuši vairāki dažāda smaguma smadzeņu satricinājumi, ko spēlētājs ir guvis pēdējā laikā un kuru dēļ arī viņam vairāk laika bija nācies pavadīt pie ārstiem, nevis uz laukuma.

Durbanā dzimušais regbists karjeru sāka vietējā "Sharks" komandā, pārstāvot to kā vietējā čempionātā ("Currie Cup"), tā arī Super Rugby spēlēs, kuras rindās arī kļuva par vienu no labākajiem DĀR spēlētājiem un tāpēc izpelnījās izsaukumus uz dažādām valsts izlasēm, sākot jau no skolas vecuma līdz pat nacionālajai komandai, kuras sastāvā aizvadīja 57 spēles, gūstot 153 punktus. 2012. gadā Lambī arī tika nominēts DĀR regbija gada spēlētāja balvai.

2017. gadā, kad likās, ka Lambī ir ticis galā ar veselības problēmām, viņš parakstīja līgumu ar vienu no Eiropas regbija grandiem, Parīzes "Racing 92", taču šīs vienības rindās Lambī piedalījās vien 15 spēlēs, tiekot pie 60 punktiem.

Kā arī...

- Anglijas izlases un Londonas "Saracens" spēlētājs Ovens Farels izlaida šīsnedēļas Čempionu kausa spēli, jo viņam tika veikta plaukstas locītavas operācija.

- Savukārt Velsas izlases galvenais treneris Vorens Getlends, kuru sauc arī par iespējamo nākamo Anglijas izlases treneri, ir izteicies, ka viņam ir bijusi neformāla saruna par to, lai atkal stātos pie britu un īru "Lauvu" komandas stūres, kad viņi dosies tūrē pa DĀR.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/