Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Pēc zaudējuma Īrijai Jaunzēlande mājās nosūta kapteini un vēl trīs spēlētājus

Pēc zaudējuma Īrijai Jaunzēlande mājās nosūta kapteini un vēl trīs spēlētājus
Sems Vaitloks (centrā)
Foto: PA Wire/Scanpix

Jaunzēlandes izlase pirms šīs nedēļas nogalē paredzētās pārbaudes spēles pret Itālijas valstsvienību uz mājām ir aizsūtījusi trīs spēlētājus – Soniju Bilu Viljamsu, Laiemu Skvairu, Džo Mūdiju un arī komandas kapteini Semu Vaitloku.

Lai arī Jaunzēlandes izlasei šogad ir paredzēta vēl viena testu spēle, šajā nedēļā tiekoties ar Itālijas izlasi, pirms pēdējās 2018. gada cīņas komandas galvenais treneris Stīvs Hansens uz mājām ir aizsūtījis četrus spēlētājus.

Par Sonija Bila Viljamsa savainojumu rakstījām jau iepriekš un jāatzīst, ka viņa došanās uz mājām ir ne tikai loģisks, bet pat gaidīts soli. Tāpat savainojumu ir guvis Laiems Skvairs, kurš ceļgala traumas dēļ pameta laukumu spēlē pret Īriju.

Savukārt Sems Vaitloks, kurš ir Jaunzēlandes izlases kapteinis, nekādu konkrētu savainojumu gan nav guvis, taču, tā kā Itālijas izlase nav tā spēcīgākā pretiniece un, objektīvi skatoties, jaunzēlandiešiem nebūtu jārodas problēmām ar tās pieveikšanu, "All Blacks" treneru korpuss ir nolēmis dot viņam laiku atpūtai, jo 2018. gada laikā viņš ir aizvadījis 11 testu mačus izlases sastāvā, kā arī smagu Super Rugby sezonu, Kraistčērčas "Crusaders" rindās, kļūstot par čempionāta uzvarētājiem. Kā ziņo jaunzēlandieši, Vaitlokam ir vairāki savainojumi, kas tuvākajā laikā būtu jāizārstē, lai nākošajā gadā varētu veiksmīgi spēlēt gan kluba, gan arī izlases rindās.

Paredzams, ka Sems Vaitloks regbija laukumos nebūs redzams trīs mēnešus un varētu atgriezties "Crusaders" rindās uz piekto sezonas maču.

Kā arī

- Anglijas izlases treneru štābs no izlases treniņiem ir atbrīvojis Deniju Kēru. Laikā, kad Anglijas izlasi ir trenējis Edijs Džonss, Kērs teju vienmēr ir bijis rezervistos, aiz Bena Janga. Tiesa, iepriekšējās nedēļas mačā pret Japānu viņš ieņēma vietu sākumsastāvā, taču savu iespēju neizmantoja, spēlējot vāji.

Rezultātā viņš, kā arī Zaks Mersers un Alekss Lazovskis, kuri arī nespēja parādīt savu labāko spēli, jau priekšlaicīgi ir beiguši starptautisko maču sezonu un var atgriezties savu klubu rīcībā.

- Atgriežoties pie Jaunzēlandes komandas, tās treneris Stīvs Hansens, kura līgums ar Jaunzēlandes regbija savienību noslēdzas līdz ar 2019. gada Pasaules kausa izskaņu, pagaidām vēl nav atklājis savus nākotnes plānus, taču pēc spēles ar Īriju, kurā viņa padotie zaudēja ar 9:16, apsolīja nākt klajā ar paziņojumu līdz šī gada Ziemassvētkiem.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.