Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija atkal nepārvar ceturtdaļfinālu, pusfinālā – Anglija pret Jaunzēlandi

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija atkal nepārvar ceturtdaļfinālu, pusfinālā – Anglija pret Jaunzēlandi
Foto: Reuters/Scanpix

Jaunzēlandes izlase, nodemonstrējot aizraujošu un skatāmu regbiju, šodien 2019. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā burtiski "iznīcināja" Īrijas izlasi, gūstot septiņus piezemējumus un jau devīto reizi pēc kārtas atstājot Īriju bez pusfināla.

Jaunzēlandes un Īrijas izlašu spēle tika gaidīta īpaši, jo abas komandas pirms šī turnīra varēja sevi saukt par Pasaules reitinga līderēm, kā arī šajā četrgades ciklā īri divas reizes spēja pieveikt jaunzēlandiešus. Tas bija labs iemesls cerībām, ka vismaz šogad Īrija ja ne pārvarēs Pasaules kausa ceturtdaļfināu barjeru, kas viņiem vēl ne reizi nebija izdevies, tad vismaz nopietni par to pacīnīsies.

Interesants arī bija fakts, ka šodien aci pret aci laukumā tikās divi pēdējo gadu planētas labākie regbisti – īrs Džonatans Sekstons, kurš "World Rugby" balvu saņēma pagājušajā gadā, un Bodens Barets, kuram šis tituls tika piešķirts 2017. un 2016. gadā.

Jau no spēles pirmajām minūtēm jaunzēlandieši devās uz priekšu, taču pirmos "All Blacks" uzbrukumus īri, lai arī ne bez problēmām, spēja atvairīt un Ričija Moungas realizētais sods bija pirmais rezultatīvais uzbrukums. Tiesa, jaunzēlandiešu ofensīva no tā nekļuva mazāka un Ārons Smits pēts ilgākas ofensīvas, pats izceļot bumbu no raka, nogādāja to ieskaites zonā, bet kādas piecas minūtes vēlāk Smits rezultatīvi noslēdza dinamisku uzbrukumu, piezemējot bumbu ieskaites zonas stūrī.

Īrijas izlase šajā spēles nogrieznī spēlēja diezgan nepārliecinoši, ļoti bieži kļūdījās kā taktiski, tā tehniski. Džonatans Sekstons nespēja raidīt soda bumbu autā, bet vēlāk viņa pārturētā piespēle tika pārtverta no oponentu puses, kas ļāva trešo piezemējumu "All Blacks" labā gūt Bodenam Baretam.

Puslaika beigās īri gan mēģināja atgūt vismaz vienu piezemējumu, taču viņiem veiksmīgi noslēgt uzbrukumu liedza tās pašas vecās kaites – noteikumu pārkāpumi un savas kļūdas.

Otrais puslaiks sākās gluži tādā pašā stilā kā tika aizvadīta liela daļa pirmās spēles puse, jo Jaunzēlandes izlase turpināja uzbrukt un Koudijs Teilors arī guva savas komandas ceturto piezemējumu, bet komanda turpināja radīt spiedienu uz Īrijas pozīcijām. Savukārt Mets Tods noslēdza Sīvu Rīza iesākto straujo uzbrukumu un panāca 34:0.

Jāsaka, ka paši īri labi saprata, ka faktiski šī spēle viņiem ir beigusies, par ko liecināja Rorija Besta un Džonija Sekstona nomaiņa. Kopumā gan īri spēli turpināja laist ārā no rokām, par ko liecina trīs autā neizsistie soda sitieni, kā arī tas, ka Robijs Henšovs nepiezemēja bumbu ieskaites zonā pēc labas Džo Kārberija piespēles ar kāju. Taisnības labad gan jāatzīmē, ka pēc šīs epizodes spēle tika atgriezta jau iepriekš fiksēta noteikumu pārkāpuma vietā un Henšovs ar otro piegājienu nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Ar to gan vēl rezultatīvie uzbrukumi nebija beigušies, jo "All Blacks"nedomāja apstāties un Džordžs Bridžs, pēc Dena Koula lieliskas piespēles, nogādāja bumbu ieskaites zonā un viņu komanda atguva 34 punktu pārsvaru. Savukārt īri saņēma soda piezemējumu pēc Meta Toda pārkāpuma, kad jaunzēlandietis nogūlās priekšā vārtu stabam, tādējādi bloķējot iespēju piezemēt. Par šādu izgājienu viņš arī saņēma dzelteno kartīti, taču, tā kā līdz mača beigām bija palicis pārāk maz laika, tas jau maz ko spēja mainīt.

Tiesa, jaunzēlandieši paši gan nejutās "apbižoti", jo pašā mača izskaņā Džordijs Barets, pēc sava brāļa Bodena piespēles, piezemēja bumbu un uzstādīja mača gala rezultātu – 46:14.

Līdz ar šo zaudējumu Īrijas izlase jau astoto reizi (no deviņām iespējamajām) ir zaudējusi Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, bet vienīgais turnīrs, kurā viņi nezaudēja izslēgšanas maču pirmajā kārtā, viņiem bija vēl neveiksmīgāks, jo tad komanda neizkļuva ārā no apakšgrupas.

Savukārt Jaunzēlande, uzvarot šodienas mačā, pēc nedēļas tiksies ar Angliju. Šo abu komandu cīņa tika gaidīta jau teju četrus gadus un daudzi abas vienības redzēja šī turnīra finālā.

Jaunzēlande – Īrija 46:14 (22:0)

Piezemējumi:Ā.Smits (14, 20), B.Barets (32), K.Teilors (48), M.Tods (61), Dž.Bridžs (73), Dž.Barets (79) – R.Henšovs (69), Soda piez. (77)
Realizācijas: R.Mounga (15, 22, 49, 74) – Dž.Kārberijs (70)
Sodi: R.Mounga (6)

     [+] [-]

, 2019-10-19 16:54, pirms 5 gadiem
Spēcīgi spēcīgi... nezinu vai būs kāda komanda kas spēs apastādināt melno ceļarulli. Pusfināls ar Angliju gan būs pavisam savādāks, angļi ir ļoti labā formā šajā turnīrā

  +1 [+] [-]

, 2019-10-19 17:20, pirms 5 gadiem
Tiešām ļoti spēcīgi nospēlēja, ņemot vērā, ka nebija spēlējuši gandrīz divas nedēļas. Biju gaidījis labāku spēli no Īrijas, īpaši jau defā. Sekstons arī nepārliecinoši nospēlēja (2x neizsita outā sodu).

Nez vai pēc šādas spēles Jaunzēlande Hansena vietā gribēs ņemt Šmitu (viņš bija/ir reālākais kandidāts uz Jaunzēlandes trenēšanu).

Jaunzēlande-Anglija
Domāju, ka tas būs fināls pirms fināla. Angļi var reāli apturēt Jaunzēlandi, jo viņi ir labā formā, tai pat laikā Jaunzēlande arī ir uzņēmusi visai labu formu.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-19 17:26, pirms 5 gadiem
All Black rullē pāri visiem! Čemnpioni!