Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Anglija nolauž Fidži un Pasaules kausu sāk ar pieciem punktiem

Anglija nolauž Fidži un Pasaules kausu sāk ar pieciem punktiem
Maiks Brauns saņem apsveikumus pēc piezemējuma izdarīšanas.
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadīts pirmais 2015. gada Pasaules kausa regbijā mačs, kurā tikās mājnieku Anglijas izlase un Fidži. Lai arī spēle sākotnēji bija diezgan smaga, pašā cīņas izskaņā angļi ieguva pietiekošu pārsvaru, kā arī guva ceturto piezemējumu, kas viņiem ļāva turnīru sākt ar pieciem punktiem.

Stundu pirms mača sākuma notika Pasaules kausa atklāšanas ceremonija, kurā, kā jau ierasts, tika izspēlēts priekšnesums ar regbija tematiku. Interesanti, ka šajā ceremonijā piedalījās ne tikai "World Rugby" prezidents Bernārs Lapasets un aizgājušo gadu regbija zvaigznes, bet arī Velsas princis Henrijs, kurš savā runā arī minēja: "Es nezinu nevienu citu spēli, kurā komandas biedra plecs var būt tik tuvs un nozīmīgs. Uz priekšu, spēlējiet!".
Līdz spēlēšanai gan vēl bija jāpagaida, jo vispirms tika atskaņotas abu valstu himnas, bet vēlāk Fidži izlase izpildīja saliniekiem raksturīgo kaujas deju – haku, kas gan nebija tik agresīva kā nereti var redzēt Jaunzēlandes izlases izpildījumā.

Pievēršoties pirmajam puslaikam jāsaka, ka angļi sāka tieši tā kā no viņiem gaidīja – ar teritoriālu un bumbas pārvaldes pārsvaru, precīzu spēli aizsardzībā un spiedienu uz Fidži ieskaites zonu. Rezultāti arī nelika ilgi gaidīt, jo jau trešajā minūtē Džordžam Fordam radās iespēja realizēt sodu, ko viņš arī izdarīja. Dažas minūtes vēlāk līdzīgā situācijā nonāca arī viesi, taču Bena Volavolas sistā bumba tikai norībināja vārtu stabu.

Pirmais 2015. gada Pasaules kausa piezemējums tika veikts 12. minūtē, kad Anglija izveidoja lielisku molu, ar kuru netika galā viņu oponenti un, pat neskatoties uz noteikumu pārkāpumu, mača tiesnesis Džako Peipers šo mēģinājumu ieskaitīja.
Ilgi nebija jāgaida arī pēc otrā piezemējuma, ko, pēc lieliskas saspēles veica Maiks Brauns, panākot 15:0.

Tiesa, "Lidojošie fidžiāņi" attaisnoja savu iesauku, jo Nikola Matavalu pēc grupas cīņas izspēles aizskrēja gandrīz no visiem pretiniekiem, taču pēdējos metros viņu angļi notvēra, kā arī lika kļūdīties, izlaižot bumbu no rokām pirms piezemējuma veikšanas, līdz ar to visa cenšanā bija vējā un rezultāts nemainījās.
Tiesa, no šīs epizodes attīstījās nākošā, kad Fidži regbisti atguva bumbu un Volavola ar spērienu atrada komandas zvaigzni Nemani Nadolo, kurš notvēra augsti lidojošo bumbu un piezemēja to Anglijas ieskaites zonā.

Puslaika izskaņa pagāja jau ar daudz lielāku salinieku teikšanu un viņi jau var teikt, ka pārņēma mača vadību, pamazām atspēlējoties, kad soda sitienu, kuru naizpildīja Volavola, bet gan Nadolo, rezultāts kļuva 8:18.
Angļi vēl varēja atgūt trīs punktus, taču Fords, jau pēc 40 minūšu iztecēšanas, sita bumbu garām vārtiem un lielajā pārtraukumā mājnieki gāja ar 10 punktu pārsvaru.

Otrais puslaiks sākās pēc pilnīgi cita uzstādījuma kā pirmais, proti, abas komandas mēģināja uzbrukt un abām arī kaut kas izdevās, taču līdz galam ne Anglija, ne Fidži savus mēģinājumus nespēja novest, tāpēc puslaika ievads pagāja tādās kā šūpolēs, kad uzbruka te viena, te otra komanda.

Sešpadsmit minūtes pirms spēles beigām šķita, ka salinieki ir pratuši savus centienus ievirzīt rezultatīvā gultnē, kad savu pirmo soda sitienu guva Volavola, taču tas, kā izrādījās vēlāk, bija pēdējais prieka stariņš, jo no sākuma uz maiņu nākušais Ovens Farels atjaunoja 10 punktu pārsvaru, bet pēc tam savu otro piezemējumu mačā guva Maiks Brauns, noņemot no dienas kārtības pēdējos jautājumus par mača uzvarētāju.
Tiesa, angļiem ar uzvaru nepietika, jo, spēlējot tādā grupā kādā viņi ir ielozēti šajā Pasaules kausā, kad jācīnās ar Austrāliju un Velsu, grupu turnīra beigās katrs punkts var būt svarīgs, tāpēc Stjuarta Lankastera vadītajai komandai bija jāgūst ceturtais piezemējums, lai tiktu pie papildus punkta. To viņi, ar uz maiņu nākušā Billija Vunipolas rokām arī izdarīja, kad, pārspējot jau maz motivētos Fidži regbistus, spēles pulkstenis jau rādīja pamatlaika beigas.

Anglija – Fidži 35:11 (18:8)

Piezemējumi: Soda piezemējums (12), Brauns (21,71), Vunipola (80) – Nadolo (29)
Realizācijas: Fords (12), Farels (73, 80) – N/A
Soda sitieni: Fords (2, 33), Farels (67) – Nadolo (36), Volavola (63)

Pasaules kauss regbijā, A grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Anglija110035:1115
2.Austrālija00000:000
3.Velsa00000:000
4.Urugvaja00000:000
5.Fidži100111:3500

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-19 00:20, pirms 9 gadiem
Lai arī Fidži nevar nenovērtēt, tomēr, manuprāt, negaidīti nepārliecinoši. CIk nu ar vienu aci sanāca paralēli braļukām paskatīties, Fidži paši sev raka bedri.
, 2015-09-19 00:21, pirms 9 gadiem
kas par spēli, jo sevišķi otrā puslasika pirmā puse, būtu izdevies Fidži ienest... Nabaga angļi bija pamatīgā stresā , iegāza saliniekus daudzas kļūdas izšķirošajos brīžos un protams Brauns, lieliska spēla aizsarga izpildījuma...
, 2015-09-19 00:24, pirms 9 gadiem
Best4sport rādīja? Un ja nē tad kad rādīs? Pēc pussgada, kad vairs nevienu neinteresēs ?
, 2015-09-19 00:26, pirms 9 gadiem
Virsraksts ir pareizs? Samoa un Fidži nav viens un tas pats, ne?
Jā skatījos basi un regbiju un beigās tolkam neredzēju nevienu, bet malači angļi, kaut gan fidži lika šiem panervozēt.
, 2015-09-19 00:26, pirms 9 gadiem
bebitis rakstīja: Best4sport rādīja? Un ja nē tad kad rādīs? Pēc pussgada, kad vairs nevienu neinteresēs ?
Rādīja. Un pie tam labā kvalitātē, nevis kā ACB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-19 00:29, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: radija radija..ar visu atklashanu
Sasodīts, palaidu garām... info jau protams nevar ielikt, lai gan nav ko cerēt ka sportacentrs savu konkurentu reklamēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-19 00:47, pirms 9 gadiem
haincs haralds grafs
Ierunājās bimbambolists, gribētu redzēt kā to pašu pateiktu kādam regbistam, no tevis nekas pāri pat nepaliktu
, 2015-09-19 00:48, pirms 9 gadiem
haincs haralds grafs rakstīja: srituļkossānu
Kurā valodā šitais ir?
, 2015-09-19 11:59, pirms 9 gadiem
Fidži kaujas deju gan īsti nesauc par haku, bet tas sīkums - atkāpei.
Priekš manis šī pirmā Pasaules kausa spēle, nedaudz nesniedza tās emocijas un neattaisnoja gaidas, jo noritēja, ja tā var teikt pragmatiski, pirmkārt jau angļu izpildījumā, kas centās stingri ievērot savu spēles plānu, disciplīnu, izmantot savas priekšrocības starp cīņas spēlētājiem. Protams kādu "odziņu" jau parādīja gan tas pats Brauns vai Nadolo, kas sajūsmināja gan skatītājus stadionā, gan arī mani, bet kopumā gan spēles rezultāts, gan ritējums bija nedaudz paredzams. Ceru ka angļiem ir sagatavoti pārsteigumi gan pret Velsu, gan Austrāliju, jo savādāk būūūus smagi tikt laukā no grupas, kur nu vēl tālāk par astotdaļfinālu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-19 12:27, pirms 9 gadiem
Patīkami ,ka komentētāji skaidro regbija noteikumu nianses.
, 2015-09-19 12:41, pirms 9 gadiem
nja, haka ir tikai Jaunzēlandei. Pārējiem tie nosaukumi ir citi.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.