Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"St.Helens" uzvar, Hadersfīldai – izšķirošais sprints

"St.Helens" uzvar, Hadersfīldai – izšķirošais sprints
Foto: Reuters/Scanpix

Uz šo maču abas komandas devās ar dažādu noskaņojumu. Veikfīldas "Trinity", lai arī viņiem, visdrīzāk, iekļūšana četru labāko komandu pulkā ir nereāla, pašlaik cīnās par pagājušās sezonas panākuma (5. vieta) atkārtošanu, kā arī viņi sezonas sākumā spēja savā laukumā pieveikt "St.Helens" komandu, "pasniedzot" viņiem vienu no retajiem zaudējumiem šosezon.

Savukārt "St.Helens" vienība pārdzīvoja ne tos labākos laikus, jo pirms divām nedēļām, pusfinālā piekāpjoties "Catalan Dragons" komandai, izstājās no Izaicinājuma kausa, bet "Super 8’s" turnīru viņi sāka ar zaudējumu pret Hadersfīldas "Giants". Divi zaudējumi pēc kārtas šosezon "Svētajiem" šajā gadā vēl nebija gadījušies, tāpēc tā, protams, tā bija viela pārdomām.

Iepriekš minēto apstākļu dēļ, spēles ievadā abas komandas spēlēja uzmanīgi, jo neviena no pusēm nevēlējās maču iesākt uzreiz atrodoties zaudētājos. Tiesa, mājnieki cīņu sāka apņēmīgāk un vairākas reizes nonāca burtiski dažu metru, vai pat dažu centimetru attālumā no ieskaites zonas, taču "St.Helens" aizsardzība izturēja šo spiedienu.

Drīz vien arī "Saints" sāka veidot bīstamus uzbrukumus, taču arī viņiem ar pirmajiem piegājieniem rezultātu atklāt neizdevās un tā neizšķirtā spēle "ievilkās" līdz 27. minūtei kad Tomijs Mankinsons, pēc kārtējās Bena Barbas rezultatīvās piespēles, ar akrobātisku lēcienu, tomēr, piezemēja bumbu. Tas iesāka "St.Helens" ofensīvu, kas turpinājās ar Džonija Lomaksa reidu un piezemējumu un noslēdzās ar vēl vienu Mankinsona lēcienu, kurā viņš notvēra pēc piektā tvēriena aizsperto bumbu un uzreiz to arī piezemēja.

Otrais puslaiks sākās ar mājnieku ofensīvu, kas bija gana veiksmīga, jo samērā neilgā laikā veikfīldieši bija guvuši divus piezemējumus un kopumā atspēlējuši 12 punktus, kas nozīmēja, ka abas vienības šķir vairs tikai četru punktu starpība jeb viena piezemējuma tiesa.

Tiesa, noslēdzošo mača ceturtdaļu "St.Helens", lai arī ne pārāk pārliecinoši spēles ziņā, bet ļoti pārliecinoši – rezultātā, spēja pavērst sev par labu, trīs realizēti piezemējumi un, līdz ar spēles laika beigām, precīzs soda sitiens ļāva viņiem izcīnīt ļoti pārliecinošu uzvaru – 36:16, lai arī spēles gaita, sevišķi otrā puslaika pirmajā daļā, nebūt neliecināja par šādu iznākumu.

No citām uzvarētāju grupas spēlēm ir jāizceļ Viganas "Warriors" un "Catalan Dragons" cīņa. Šoreiz gan runa nav par katalāņu komandas kārtējo pārsteigumu, jo tie, kā izskatās, ir beigušies līdz ar komandas iekļūšanu astoņu labāko vienību pulkā, kā arī ar nonākšanu līdz Izaicinājuma kausa finālam. Šajā spēlē viganieši uzvarēja ar 35:6 un tas bija viņu trešais panākums pēc kārtas un viņi ir nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas spēlēs. Arī "Catalan Dragons" jau šajā nedēļā noskaidroja savu likteni, proti, izslēgšanas mačos, jeb četru labāko komandu pulkā, viņi vairs nevar tikt, tāpēc droši var gatavoties Izaicinājuma kausa finālam.

Hadersfīldas "Giants" gan, lai arī atrodas četrus punktus aiz izslēgšanas maču zonas, pašlaik dara visu, lai iekļūtu labāko komandu četriniekā un, rēķinot kopā ar Superlīgas pirmo posmu, viņu kontā ir sešas uzvaras pēc kārtas, pēdējā no tām – 26:6 pret "Hull FC". Jāatzīmē arī tas, ka no pēdējiem 12 Superlīgas mačiem viņi ir uzvarējuši 11 gadījumos.

Savukārt zaudētāju grupā, jeb to astoņu komandu čempionātā, kas cīnās par iespēju nākamsezon spēlēt Superlīgā (vai arī šīs iespējas saglabāt), viss gan ir daudz sarežģītāk, jo komandām uzvaras mijas ar zaudējumiem un tikai Salforda un pēc divām kārtām nav zaudējuši. No otras puses, tikai Halifaksa un Vidnesas "Vikings" ir zaudējuši abās spēlēs, kas parāda, ka šogad cīņa par pirmo trijnieku un vēlāk arī "Miljons mārciņu spēlē" būs sīva.

Superlīga, otrais posms, 2. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
Veikfīlda"St.Helens"16:36
KaslfordaVaringtona28:18
Hadersfīlda"Hull FC"24:6
"Catalan Dragons"Vigana6:35
SalfordaVidensa32:6
TulūzaHalifaksa28:6
Toronto"Hull KR"22:28
"London Broncos"Līdsa32:48

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.