Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Izlozētas regbija līgas 2017. gada Pasaules kausa grupas

Izlozētas regbija līgas 2017. gada Pasaules kausa grupas
Džarids Heins (ar bumbu) pārstāvot Austrālijas izlasi 2013. gada Pasaules kausa finālā.
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt, pēc Latvijas laika, Jaunzēlandes pilsētā Oklendā tika izlozētas regbija līgas 2017. gada Pasaules kausa grupas. Pats Pasaules kauss notiks nākamā gada izskaņā un risināsies no oktobra līdz decembrim.

Regbija līgas Pasaules kauss, tāpat kā Pasaules kauss klasiskajā regbijā, notiek reizi četros gados, taču, lai piesaistītu lielāku skatītāju uzmanību, tas notiek laika posmā starp klasiskā regbija turnīriem, t.i., divus gadus agrāk (Pasaules kauss regbijā 13 tika noorganizēts daudz ātrāk nekā regbijā 15). 2017. gada Pasaules kausu organizēs trīs valstis – Austrālija, Jaunzēlande un Papua Jaungvineja.

Šorīt tika izlozētas arī grupas, kurās komandas sāks cīņu par Pola Barjē vārdā nosaukto kausu. Jāpiebilst, ka turnīra formāts mazliet atšķiras no citos turnīros ierastā, jo šajā Pasaules kausā piedalās 14 komandas, kuras ir sadalītas četrās grupās, proti, divās grupās ir četri dalībnieki, bet vēl divās – pa trīs. Savukārt ceturtdaļfinālam komandas kvalificējas pēc šāda plāna, no abām lielajām grupām izslēgšanas mačos spēlē trīs labākās vienības, bet no divām mazākajām grupām – tikai to uzvarētāji.

Pievēršoties grupu sastāvam, jāsaka, ka A grupā, visdrīzāk, par uzvaru cīnīsies Austrālijas un Anglijas izlases, taču arī Franciju nevar norakstīt, jo viņiem arī regbijs 13 ir diezgan labā līmenī. Pastarītes loma šajā grupā ir atvēlēta Libānai. B grupā Jaunzēlanda, Samoa un Tonga mēģinās pārspēt vienīgo Eiropas komandu šajā kompānijā – Skotiju. Savukārt mazajās grupās galīgais komandu sastāvs vēl nav zināms, jo vēl nav noslēgusies Eiropas komandu kvalifikācija. C grupā savus pretiniekus gaida Papua Jaungvineja, bet D grupā trešo komandu gaida Fidži un ASV.

Eiropas komandu kvalifikācija norisināsies šī gada nogalē un tai ir kvalificējušās sešas komandas – Īrija, Krievija, Serbija, Spānija, Velsa un Itālija. Komandas ir sadalītas divās grupās, kuru uzvarētāji automātiski saņems ceļazīmi uz 2017. gada turnīru, bet otro vietu ieguvēji izspēlēs maču, kura uzvarētājs arī varēs doties uz Pasaules kausu.

Atgādināsim, ka Latvijas regbija līgas izlase arī piedalījās 2017. gada Pasaules kausa atlases turnīrā, taču 2015. gada 9.maijā, Upesciema stadionā piekāpās Spānijas izlasei ar 12:32 un no tālākās cīņas izstājās.

Izmantotie resursi:
Rugby League World Cup 2017


Latvijas regbija izlase. Foto: Latvijas Regbija federācija

Latvijas regbija izlase Jelgavā aizvadīs izšķirošo cīņu par uzvaru divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase šodien Jelgavā Konferences divīzijas vadošo valstsvienību duelī spēkosies ar Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.