Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Urugvaja pieveic Spāniju un iegūst Nāciju kausu

Juris Miņins
Juris Miņins

Urugvaja pieveic Spāniju un iegūst Nāciju kausu
Urugvajas izlase triumfa brīdī
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā Urugvajā noslēdzās Nāciju kauss regbijā, par kura ieguvējiem, pateicoties uzvarai pār Spānijas izlasi (24:14), kļuva mājnieku izlase.

Dienas pirmajā spēlē tikās Krievija un Namībija. Jāsaka, ka šis mačs pagāja bez intrigas, jo krievi jau no spēles pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās, ātri guva divus piezemējumus, puslaiku uzvarēja ar 19:5, bet visu maču – ar 31:10.

Otrajā spēlē tikās Argentīnas un Itālijas otrās izlases un jāsaka, ka tur gan bija interesantāka spēlēšana, jo jau pirmajā minūtē dzelteno kartīti saņēma Itālijas spēlētājs, ko argentīnieši ātri izmantoja, gūstot piezemējumu, taču nepagāja ne piecas minūtes kā Itālija rezultātu izlīdzināja.

Mača turpinājumā komandas rādīja ļoti sīvu cīņu, taču, kā ļoti bieži šādās spēlēs gadās, tādēļ zaudēja rezultativitāte. Par spēles varoni kļuva Ignasio Laražue, kurš pašā mača izskaņā guva piezemējumu, tādējādi izraujot uzvaru savai komandai – 15:10 par labu Argentīnai.

Visbeidzot pēdējā spēlē mājnieki urugvajieši tikās ar spāņiem. Tā kā Krievija bija uzvarējusi savus mačus, kā arī kopā izcīnīja 12 punktus, Urugvajai, lau uzvarētu turnīrā, bija nepieciešama tikai un vienīgi uzvara.

Jāsaka, ka mačs norisinājās tā kā parasti tiek aizvadīti šādas svarīgas cīņas – abas komandas nevēlējās zaudēt punktus un gaidīja pretinieku kļūdas. Tās, protams, arī tika sagaidītas. Pirmajā puslaikā Felipe Berčesi realizēja trīs soda sitienus, otrajā – vēl vienu, taču pateicoties Santjago Aratas un Leandro Leivas piezemējumiem urugvajieši svinēja uzvaru ar 24:14.

Līdz ar šo panākumu Urugvajas izlasei turnīra tabulā tika ierakstīti 13 punkti, kas bija par vienu vairāk nekā Krievijai un mājnieki, kuri vienīgie nezaudēja nevienā spēlē, pelnīti ieguva Nāciju kausu. Interesanti, ka šis bija pirmais Nāciju kauss, kurš nenotiek Rumānijā.

2017. gada Nāciju kauss regbijā

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Urugvaja330013
2.Argentīna XV320111
3.Namībija31026

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Krievija320112
2.Spānija31024
3.Uzlecošā Itālija30031