Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Noskaidrojušies Izaicinājuma kausa pusfinālisti

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidrojušies Izaicinājuma kausa pusfinālisti
Foto: rugby-league.com/challengecup

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lielbritānijā tika izspēlēti regbija līgas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālmači, pēc kuriem noskaidrojās tās četras komandas, kas turpinās cīnīties par trofeju.

Regbija līgas Izaicinājuma kauss, jeb, kā to pazīst šobrīd “Ladbrokes Challange Cup” ir Eirpā lielākais un nozīmīgākais regbija līgas izslēgšanas maču turnīrs, kurā piedalās komandas no Anglijas, Velsas, Skotijas, Francijas, kā arī šogad viena vienība bija no Kanādas (Toronto “Wolfpack”). Šogad turnīrā ir startējušas 72 komandas, kas deviņās kārtās noskaidros kausa ieguvējus.

Izaicinājuma kausa fināls, kā jau ierasts, notiks Vemblija stadionā un kā tā norises datums šogad ir izvēlēts 26. augusts.

Iepriekšējā nedēļas nogalē tika izspēlētas ceturtdaļfināla spēles, pēc kurām noskaidrojās četras vienības, kas jūlija beigās cīnīsies par vietu finālā. Protams, ka, kā jau kausa mačiem pienākas, arī šoreiz neiztika bez pārsteigumiem. Salfordas “Red Devils” uzvara pār Veikfīldas “Trinity” ar 30:6 nebija pārsteigums, vēl jo mazāks pārsteigums bija Līdsas “Rhinos” uzvara pār “Championship” divīzijā spēlējošo Feterstounas “Rovers”, tad divi pārējie ceturtdaļfināli bija gana aizraujoši.

Viganas “Warriors” tikās ar Varingtonas “Wolves” un šo cīņu, ko varingtonieši uzvarēja ar 27:26 nekā citādāk kā par drāmu nosaukt nevar. Vispirms Džo Burdžess guva divus piezemējumus “Warriors” labā, taču “Wolves” atspēlējās un tālāk sekoja ilga un ļoti sīva cīņa punkts punktā. Likās, ka brīdī, kad Sems Tomkinss guva punktu par precīzu sitienu no spēles un rezultāts kļuva 27:20, mača liktenis ir izšķirts, taču varingtonieši spēja samazināt rezultātu līdz minimumam un mača pēdējās divās minūtēs nespēja realizēt divus sitienus, soda un sitienu no spēles, pa vārtiem. Beigu beigās Vigana izcīnīja laimīgu uzvaru ar 27:26.

Savukārt “Hull FC”, kas ir pašreizējie kausa turētāji, ar 32:24 pārspēja Superlīgas regulārās sezonas līderus Kaslfordas “Tigers”.

Līdz ar to, pašlaik ir kļuvis skaidrs, ka pusfinālā, kas risināsies 29. un 30. jūlijā, savstarpējās spēlēs tiksies “Hull FC” un Līdsas “Rhinos”, kā arī Viganas “Warriors” un Salfordas “Red Devils”, kuriem šis būs pirmais pusfināls pēdējo 19. sezonu laikā.

Izmantotie resursi:
Ladbrokes Challenge Cup | Rugby-League.com

     [+] [-]

, 2017-06-19 19:01, pirms 7 gadiem
Kur tad Velsas, Francijas, Skotijas klubi?

     [+] [-]

, 2017-06-19 21:28, pirms 7 gadiem
ilinens rakstīja: Kur tad Velsas, Francijas, Skotijas klubi?
Franciju pārstāvēja Superlīgas komanda "Catalan Dragons", kas iepriekšējā kārtā zaudēja "Hull FC" ar 0:62, kā arī Tulūzas "Olimpique", kas izstājās vēl agrāk.
Kanāda - ar Toronto "Wolfpack", kas izsttājās 5. kārtā.
Skotijai - Aberdīnas "Warriors", kuri vispār pirmajās kārtās izstājās,
Velsai - Ziemeļvelsas "Crusaders", izkrita 3. kārtā.

Problēma te ir tā, ka ar Anglijas regbija līgas komandām Eiropā puslīdz veiksmīgi var spēkoties tikai Francija. Iespējams, ka Kanādas projekts kaut kad izaugs līdz Superlīgas līmenim. Tāpēc jau par vietām cīnās tikai Anglijas un tikai Superlīgas komandas.