Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" savāc 73 punktus un neatstāj cerības "Jūrmalai"

Ints Megnis
Ints Megnis

"Miesnieki" savāc 73 punktus un neatstāj cerības "Jūrmalai"
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Latvijas regbija čempionāta spēlē sestdien "Miesnieki"/ "Ķekava" ar 73:0 (33:0) sagrāva "Jūrmalas" komandu, kas aizvadīja pirmo spēli šosezon.

Pagājušajā rudenī Ogrē regbija klubs "Miesnieki" izcīnīja Latvijas čempionāta zeltu, bet jūrmalnieki pirmoreiz vēsturē tika pie bronzas medaļām. Ja "Miesnieki"/ "Ķekava" arī šosezon ir sacensību galvenā favorīte, "Jūrmala", kas sezonu sāka tieši sestdien, ir meistarsacīkšu "melnais zirdziņš".

Sestdienas spēlē pirmā iespēja gūt punktus bija tieši jūrmalniekiem, kuri izpildīja tālu soda sitienu, tomēr to netrāpīja, un jau īsu brīdi vēlāk "Miesnieki" veica pirmo piezemējumu. Kā vēlāk izrādījās, kopumā mačā "Miesniekiem" bija 11 precīzi piezemējumi un deviņas realizācijas, kas deva graujošu panākumu. Jau pēc otrās realizācijas traumu guva mājinieku standartu izpildītājs Juris Iesalnieks, kurš nevarēja maču turpināt, bet tas čempioniem neliedza pērnos bronzas medaļniekus atstāt "sausā".

Mačā trīs piezemējumus veica Hardijs Nungurs, divus Elmārs Šefanovskis, bet par rezultatīvāko kļuva Lauris Dūzelis, kurš vienam piezemējumam pievienoja arī 14 punktus ar realizācijas sitieniem, kurus sāka izpildīt pēc Iesalnieka traumas.

"Individuāli nospēlējām ļoti labi, bet komandas saspēle laba bija vien atsevišķos momentos. Tā gan ir nevis mūsu vaina, bet tas, ka pretinieks bija pilnīgi negatavs, tāpēc katrs mūsu spēlētājs ar bumbu ieguva tik daudz, ka sistēmas vairs nedarbojās. Man kā trenerim gribas, lai komanda laukumā ievēro kārtību, bet, ja pretinieka aizsardzība ir mīksta kā sviests, neko darīt," pauda "Miesnieki"/ "Ķekava" galvenais treneris Kristaps Andersons. "Varu uzslavēt Ivaru Liepiņu, kurš gan aizsardzībā, gan uzbrukumā bija visur, kur jābūt, tāpat Roberts Kunutis bija grūti apturams uzbrukumā. Rezultāts liels, bet milzīga gandarījuma par spēli nav, jo pretinieka līmenis mums lika spēlēt bez kaujinieciskas noskaņošanās."

Pagājušajā nedēļā, kad notika Baltijas čempionāts regbijā-7, roku salauza "Miesnieku" spēlētājs Aigars Šilo, bet sestdien muskuļa traumu guva Iesalnieks. Tuvākās nedēļas "Miesniekiem" ir ļoti svarīgas, jo jau nākamnedēļ Latvijas izlase Norvēģijā aizvadīs Eiropas čempionāta spēli regbijā-15, bet valstsvienībai nepalīdzēs "Miesnieku" līderi Elmārs Šefanovskis un Emīls Balodis, kuri kopā ar komandu dosies uz Sanktpēterburgā gaidāmo Eiropas čempionu kausu. Vēl nedēļu vēlāk vienība Amsterdamā piedalīsies prestižajā regbija-7 turnīrā.

"Nākamnedēļ ar pilnu nopietnību gatavojamies Sanktpēterburgai un Amsterdamai," saka Andersons, kura komanda pirms nedēļas Baldonē izcīnīja otro vietu Baltijas čempionātā regbijā-7, finālā piekāpjoties vien Lietuvas vienībai Šauļu "Baltrex". "Neatceros, kad iepriekš Baltijas čempionātā esam bijuši divniekā. Tas bija ļoti labs rezultāts, turklāt arī spēle bija patīkami laba. Sanktpēterburgā, protams, būs cits līmenis - spēcīgo konkurenci parāda tas, ka tur apakšgrupā esam izlikti ar ceturto numuru. Pret mums spēlēs gan "Baltrex", gan pasaules līmeņa spēlētāji "Samurai" (Anglija), gan "Grasshopper" no Šveices. Cīnīsimies. Rezultāts katrā spēlē sākas ar 0:0."

"Tā sanāca, ka visi bija ļoti aizņemti un nevarēja savākties," pauž "Jūrmalas" galvenais treneris Svajūns Mikalčus, atzīstot, ka viņa komandas rindās uz maču ieradās vien sešpadsmit spēlētāji, turklāt sešpadsmitais… bija viņš pats. "Vēl divi spēlētāji laukumā izgāja jau traumēti. Tomēr ir arī pozitīvais - mums bija puiši, kuri aizvadīja savus pirmo maču, trenējas nesen un parādīja labu sniegumu. Viņiem bija perspektīvs sniegums."

"Tiksim galā, mums vēl ir laiks līdz nākamajam mačam. Ziemā profesionāli strādājām, bet žēl, ka tie, kuri gatavojās, šodien nevarēja ierasties. Tomēr jāskatās uz priekšu," saka Mikalčus, atzīstot, ka labprāt dodas laukumā, bet labāk spēlētu pret saviem vienaudžiem. "Tomēr, ja komandas dēļ vajag, varu iziet un spēlēt. Nodarboties ar regbiju vienmēr ir patīkami."

"Miesnieki"/"Ķekava" - "Jūrmala" 73:0 (33:0)

"Miesnieki"/"Ķekava". Piezemējumi: Hārdijs Nungurs 3, Elmārs Šefanovskis 2, Raivis Kokins, Kaspars Ķipsts, Viktors Silvoniks, Emīls Balodis, Krists Kruskops, Lauris Dūzelis. Realizācija: Lauris Dūzelis 7, Juris Iesalnieks 2

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija

     [+] [-]

, 2019-05-19 23:22, pirms 5 gadiem
Int, varēji gan pierakstīt, kurā regbija veidā spēle notika 15iekā vai 7iekā.