Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā cīņā noskaidrota otra fināliste

Dramatiskā cīņā noskaidrota otra fināliste
Madigans visu turnīru vilka savu komandu, bet rupja viņa kļūda pagarinājumā maksāja vietu finālā.
Foto: epcrugby.com

Eiropas Čempionu kausā regbijā pusfināla cīņā starp "Toulon" un "Leinster" bija nepieciešams pagarinājums, lai noteiktu uzvarētājus. Šoreiz spēcīgāki izrādījās pēdējo divu gadu čempioni "Toulon", uzvarot ar 25:20. Finālā būs skatāms divu Francijas klubu duelis.

Šo divu Eiropas regbija grandu dueli regbija pasaulē gaidīja ar lielu nepacietību. Abas komandas laukumā sūtīja labākos spēkus, no zvaigžņu plejādes varēja apžilbt. Spēles likme bija pārāk augsta, lai no komandām gaidītu skatāmu uzbrukuma regbiju. Abas komandas spēlēja pragmatiski, bija daudz kontakta cīņas. Lietus klātbūtne gādāja par tehniskajiem brāķiem. Biežāk tie bija vērojami "Leinster" spēlētāju izpildījumā, taču īru komanda allaž sveikā tika cauri.

Pirmos punktus mačā gan guva "Toulon", kad 5. minūtē ar precīzu soda sitienu rezultātu atklāja velsietis Lī Halfpenijs. Trīs minūtes vēlāk turnīra rezultatīvākais spēlētājs Aiens Madigans ar soda sitienu rezultātu izlīdzināja (3:3). Turpinājās smagnēja cīņa par iniciatīvu, un šāds spēles ritējums parocīgāks bija "Leinster" komandai. Tas atspoguļojās arī uz tablo: divi precīza Madigana soda sitieni ar četru minūšu intervālu, un rezultāts jau 3:9 viesu labā. 29. minūtē Halfpenijs trīs punktus atguva, taču tā izrādījās pēdējā rezultatīvā darbība pirmajā puslaikā.

Bija skaidrs, ka šādā spēlē milzu nozīme (gan praktiska,gan emocionāla) būs piezemējumam. Bija sagaidāms, ka "Toulon" uzbrukumā sāks spēlēt aktīvāk, vairāk iesaistot spēlē savu zvaigžņoto aizsargu līniju. Otrā puslaika sākumā Lī Halfpenijam bija iespēja rezultātu izlīdzināt, taču bumba pēc viņa izpildītā soda sitiena lidoja vārtiem secen. 56. minūtē "Leinster" atkal pārkāpa noteikumus sitienam parocīgā pozīcijā, ko "Toulon" izmantoja: divreiz pēc kārtas Halfpenijs nemēdz kļūdīties (9:9). 64. minūtē vadību Īrijas klubam varēja atgūt Madigans, taču bumba pēc viņa izpildītā soda sitiena trāpīja pa vārtu stabu, bet vārtos neielidoja. Laukumā turpinājās bezkompromisa cīņa. Jo tuvāk nāca spēles izskaņa, jo emocionālāka kļuva spēle un saspīlētākas - abu komandu attiecības. 66. minūtē noteikumus savā laukuma pusē, tieši pretī vārtiem, pārkāpa "Leinster". Lī Halfpenijs nebija lepns, pieņemot īru dāvanu (12:9). Jau pēc pāris minūtēm noteikumus pārkāpa "Toulon", un "Leinster" izvēlējas izpildīt sarežģītu soda sitienu. Taču Madigans kārtējo reizi apliecināja savu klasi, izlīdzinot rezultātu. Sākoties pēdējām desmit minūtēm, rezultāts bija neizšķirts - 12:12.

Pēdējās desmit minūtes aizritēja kļūdām un noteikumu pārkāpumiem bagātā cīņā. Abas komandas lieliski spēlēja aizsardzībā, neļaujot pārraut savu aizsardzības līniju. Redzot, cik smagnēji veidojas uzbrukumi, 78. minūtē ar dropsitienu gūt trīs punktus un, iespējams, izraut uzvaru mēģināja "Leinster" Jaunzēlandes leģionārs Goperts, taču viņa sistā bumba lidoja vārtiem secen. Pēdējais uzbrukums pamatlaikā bija "Toulon" rīcībā. "Leinster", spēlējot aizsardzībā, piecus metrus aiz laukuma centra līnijas pārkāpa noteikumus. Tā kā caur autu spēlēt nevarēja (bija beidzies laiks), "Toulon" mēģināja izraut uzvaru ar soda sitienu. Viss stadions ar aizturētu elpu gaidīja sitienu, taču Delona Armitedža izpildītais sitiens bija pagalam neprecīzs. Pagarinājums!

Pagarinājuma pašā sākumā Halfpenijs un Madigans apmainījās ar precīziem soda sitieniem (15:15). Pagarinājuma piektajā minūtē par tvērienu gaisā dzelteno kartīti nopelnīja "Toulon" veterāns Viljamss, uz desmit minūtēm atstājot savu komandu mazākumā. Šķita, ka šāds pavērsiens nosvērs svaru kausus par labu "Leinster", taču "Toulon" domāja citādi. Vispirms viņi izprovocēja noteikumu pārkāpumu, ko Halfpenijs pārvērta trijos punktos, bet pēc mirkļa guva arī piezemējumu. Rupji uzbrukumā kļūdījās "Leinster" vilcējs visas spēles garumā Madigans, viņa mesto piespēli veikli pārtvēra visu spēli klusējušais Braiens Habana, kurš pēc mirkļa to jau piezemēja "Leinster" ieskaites laukumā. Pēc precīza Halfpenija realizācijas sitiena jau 25:15 mājinieku labā. Ar to arī pirmās desmit pagarinājuma minūtes noslēdzās. Komandas samainījās ar laukuma pusēm un nobrieda pēdējām desmit minūtēm šajā cīņā. "Leinster", lai spēli glābtu, bija jāpaveic ārkārtīgi daudz.

"Leinster" uz pēdējām desmit minūtēm izgāja kā uz pēdējo kauju savās dzīvēs. 94. minūtē viņu apņēmība atmaksājās - ar mola palīdzību piezemējumu guva Šons O'Braiens (25:20). Nomainītā Madigana vietā realizācijas sitienu izpildīja Goperts. Viņa sistā bumba trāpīja pa vārtu stabu (otro reizi spēlē!), kārotie divi punkti aizgāja gar degunu. "Leinster" atguva kontroli pār bumbu, taču nevarēja doties uzbrukumā, jo laukumā pēkšņi izskrēja...kaķis. Pūkainais drosminieks vairākas minūtes izvairījās no tvērieniem, līdz tas aplausu pavadījumā pameta laukumu. Tas arī bija pēdējais vērā ņemamais pavērsiens šajā spēlē, "Toulon" nosargāja savu uzvaru un izcīnīja vietu finālā. Tajā pēdējo divu gadu čempioni sacentīsies ar vēl vienu Francijas klubu - "Clermont Auvergne". Tas būs 2013. gada fināla atkārtojums. Lielais fināls notiks 2. maijā, Londonā.

Eiropas Čempionu kausa izcīņa regbijā

"Toulon" - "Leinster" 25:20 pag. (12:12)
Piezemējumi: Habana 90' - O'Braiens 94'
Realizācijas sitieni: Halfpenijs 90' -
Soda sitieni: Halfpenijs 5', 29', 55', 67', 83', 89' - Madigans 8', 16', 20', 69', 85'

Slēpts komentārs: zb83

  +2 [+] [-]

, 2015-04-19 20:33, pirms 9 gadiem
zb83 rakstīja: Sis laikam ir svarigaks neka Liverpool pusvinal spele,kuru rakstu laikam nesagaidisu
Un kas tevi šeit mulsina? Regbijs ir Eiropas TOP sports un šis turnīrs - ekvivalents futbola Čempionu līgai. Turklāt, šī ir pusfinālspēle.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 23:17, pirms 9 gadiem
Nu jaa pec koment skaita var redzet