Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Rudzāts

Velsa sagrauj Itāliju un izcīna otro vietu

Velsa sagrauj Itāliju un izcīna otro vietu
Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvaru 2016. gada Sešu nāciju kausu noslēgusi Velsa. Savā laukumā Kārdifā velsieši sagrāva itāļus. Ar šo uzvaru velsieši sev nodrošināja otro vietu turnīrā, kas ir viņu labākais sasniegums kopš triumfa 2013. gadā.

Spēlei bija formāla nozīme. Par Velsas pārākumu neviens pirms spēles nešaubījās un jau spēles pirmās minūtes šo pieņēmumu apstiprināja. Jau spēles 4. minūtē savu atgriešanos pamatsastāvā atzīmēja Rīss Vebs (5:0). Bigars pievienoja divus punktus ar realizāciju. Velsa turpināja diktēt noteikumus laukumā, bieži piespiežot itāļus pārkāpt noteikumus. Divas no šādām epizodēm ar soda sitieniem punktos pārvērta Dens Bigars, 20. minūtē panākot jau 13:0. 28. minūtē Bigars pēc saspēles ar Džeimiju Robertsu guva piezemējumu un pēc tam iesita arī realizāciju (20:0).

Velsa turpināja krāt punktus un izklaidēt sevi un publiku ar skatāmu spēli. Četras minūtes vēlāk piezemējuma pozīcijā izvirzīts tika Džonatans Deivīss, kurš pats guva piecus punktus un vēl divus uzdāvināja Bigaram (27:0). Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās.

Otrais puslaiks nesolīja spēles izlīdzināšanos, taču solīja daudz piezemējumu Velsas izpildījumā. Mājinieki ilgi nekavējās: 44. minūtē izcilu turnīru aizvadošais Džeimijs Robertss panāca 32:0. Četras minūtes vēlāk vēl viens izcilnieks Džordžs Norts guva savu ceturto piezemējumu turnīrā. Pēc Bigara realizācijas 49. minūtē jau 39:0.

Itālijas fani jau sāka bažīties par palikšanu sausā, taču no tāda kauna izdevās izsprukt. 53. minūtē pie teikšanas beidzot tika Itālijas uzbrucēji, kas savu iespēju garām nelaida (39:5). Haimona ar precīzu realizāciju vēl nedaudz uzspodrināja rezultātu (39:7). Velsa uz Itālijas uzplaiksnījumu atbildēja jau pēc pāris minūtēm: filigrāna Džeimija Robertsa un Džonatana Deivīsa saspēle uzbrukuma smailē izvirzīja Laiemu Viljamsu, kurš savu darbiņu paveica (44:7). Bigars ar realizāciju pārsniedza 20 gūto punktu atzīmi.

Retās izdevības izmantot prata arī itāļi. 61. minūtē skaistu itāļu izspēli ar piezemējumu noslēdza Gonzalo Garsija. Pēc Haimonas realizācijas skats uz tablo atkal mazliet saulaināks - 46:14. Šāds rezultāts nepalika uz ilgu laiku. 64. minūtē Velsa nodemonstrēja sava mola spēku, un Ross Moriārtijs guva savu pirmo piezemējumu izlasē. Laukumā uz maiņu nākušais Prīstlends pievienoja vēl divus punktus ar realizāciju (53:14). Pašā spēles izskaņā vēl vienu piezemējumu guva Moriārtijs, bet Prīstlends iesita realizāciju (60:14). Taču ar to vēl nebija viss: ritot pieliktajam laikam, Velsa noorganizēja skaistu uzbrukumu, ko ar piezemējumu noslēdza Garets Deivīss. Prīstlends uzstādīja spēles gala rezultātu - 67:14. Velsa svin pārliecinošu uzvaru, savukārt Itālijas izlase trenera Žaka Brunela pēdējā spēlē piedzīvoja smagu sakāvi. Ar šo sagrāvi no izlases atvadījās arī leģendārais Itālijas stabs Martins Kastrodžiovani. Viņš izlasē aizvadīja 119 spēles.

Velsa - Itālija 67:14 (27:0)

Piezemējumi: Vebs 4', Bigars 28', Dž. Deivīss 32', Robertss 44', Norts 48', L. Viljamss 56', Moriārtijs 64', 78', G. Deivīss 80+1' - Palazani 53'
Soda sitieni: Bigars 14', 20' - nav
Realizācijas: Bigars 4'. 29', 32', 49', 58', Prīstlends 65', 79', 80+2' - Haimona 54

Plkst. 19:00 Īrija uzņems Skotiju, bet 22:00 - Francija pret Angliju.


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.