Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Eiropas vadošais regbija klubs "Saracens" izmests no Anglijas Premjerlīgas

Rolands Eliņš

Eiropas vadošais regbija klubs "Saracens" izmests no Anglijas Premjerlīgas
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas regbija Premjerlīgas vadība oficiāli apstiprinājusi, ka „Saracens” komanda par atkārtotu algu griestu pārsniegšanu pēc sezonas beigām tiks izslēgta no Anglijas augstākās līgas.

„Saracens” kopš 2011. gada ir piecas reizes kļuvusi par Anglijas čempioni, ieskaitot divās iepriekšējās sezonās. „Saracens” iepriekšējo četru sezonu laikā kļuvusi par trīskārtēju Eiropas Čempionu kausa uzvarētāju, un šo komandu pārstāv vairāki Anglijas izlases līderi.

Klubs jau iepriekš tika brīdināts un sodīts pat algu griestu pārsniegšanu. „Saracens” tika sodīta ar 35 punktu noņemšanu, kas Anglijas līgas iepriekšējai līderei liek ieņem pēdējo vietu turnīrā, tāpat tā tika sodīta ar gandrīz sešu miljonu eiro lielu soda naudu par algu griestu pārsniegšanu trīs sezonu garumā.

Papildus iepriekšējiem sodiem „Saracens” tagad saņēmis ziņu par to, ka pēc sezonas beigām, neatkarīgi no iegūtās vietas, tiks nosūtīts uz zemāko līgu. Anglijas Premjerlīgas vadība paziņojumā norādīja, ka „Saracens”, lai izvairītos no vēl citām sankcijām, ir nepieciešams tuvākajā laikā pierādīt, ka tā izpilda līgas noteikumus.

„Saracens” jaunā vadība, kas stājās amatā tikai šomēnes, ir akceptējusi sodu un atvainojusies par pieļautajām kļūdām.

Anglijas Premjerlīgā algu griesti tika ieviesti 1999. gadā, lai nodrošinātu labāku klubu finansiālo darījumu pārredzamību un uzlabotu konkurenci.

Jāpiezīmē, ka „Saracens” konkurenti Anglijas līgā tāpat līdz galam nav apmierināti par piespriesto sodu, jo uzskata, ka Premjerlīgas vadībai kategoriskus lēmumus vajadzēja pieņemt jau ātrāk. „Pirms cilvēki sāk žēlot „Saracens”, runāsim godīgi,” britu medijiem teica „Exeter Chiefs” komandas, pašreizējās līgas līderes vadītājs Tonijs Rovs. „Viņiem bija divas iespējas – tikt nosūtītiem uz zemāku līgu vai arī atvērt savus finanšu pārskatus, lai Premjerlīga beidzot varētu veikt auditu, kas tur īsti notiek. Viņi izvēlējās pirmo, tā arī neatbildot uz daudziem jautājumiem. Mēs vēlamies iet uz priekšu, taču žēl, ka tas viss vilkās tik ilgi.”

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/rugby-uni...