Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzija pārspēj Samoa, Fidži sagrauj Urugvaju

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzija pārspēj Samoa, Fidži sagrauj Urugvaju
Foto: Reuters/Scanpix

Vakardien jau rakstījām par pasaules vadošo izlašu panākumiem vai neveiksmēm rudens testu spēlēs, taču tāpat savus mačus aizvadīja komandas, kas balansē uz Pasaules ranga pirmā desmitnieka robežas vai ir otrajā desmitniekā. Kā veicās tām?

Par Krievijas izlases zaudējumu Ņūportas "Dragons" jau ziņojām, taču tas bija tikai pirmais no vairākiem tā sauktā otrā ešelona komandu mačiem. Tā vienā no mačiem ASV izlase tikās ar vienu no spēcīgākajām Eiropas otrā ešelona komandām, Rumāniju. Lai arī šī cīņa varēja būt aizraujoša, amerikāņi izdarīja visu, lai tā nenotiktu, uzvarot ar 31:5.

Intriga izpalika arī Fidži un Urugvajas spēlē, jo salu valsts pārstāvji aizvadīja divus ļoti spēcīgus puslaikus, jau no mača ievada ieguva 28 punktu pārsvaru pirms urugvajieši guva savu pirmo piezemējumu un beigu beigās sagādāja viesiem zaudējumu ar 68:7. Uzvarētāju rindās ar trim piezemējumiem katrs izcēlās Pesseli Jato un Eroni Sau.

Svarīgu maču aizvadīja arī Gruzijas izlase, kuri pirms nedēļas spēles ziņā diezgan bezcerīgi piekāpās Itālijai. Šoreiz viņu pretinieki bija Samoa izlase. Jāsaka, ka šis mačs viņiem arī nebija viegls, jo pirmā puslaika vidū viņi zaudēja trīs piezemējumus pēc kārtas, nonākot iedzinējos ar 3:19. Otrajā puslaikā "Lelos" gan saņēmās un viņiem parādījās sportiskais niknums, taču kļūdas gan bija palikušas vecās. Tiesa, mazliet nomierinoties, gruzīniem izdevās paveikt ko vairāk un viņi, izmantojot savu klasisko trumpi, standartsituācijas, spēja lauzt mača gaitu un beigu beigās arī izcīnīt laimīgu uzvaru – 27:19.

Tāpat vakar savstarpējo maču aizvadīja Spānijas un Namībijas komanda. Spāņi, kuri šajā pavasarī piedzīvoja visnotaļ plašu emociju gammu, no prieka par vieglu iespēju kvalificēties Pasaules kausam līdz bēdām par tiesnešu netaisnību pēdējā spēlē un diskvalifikāciju, kas viņiem tika piešķirta par nepareizu spēlētāju naturalizāciju, šoreiz izrādījās pārliecinoši labāki par Namībju, kas uz 2019. gada Pasaules kausu jau ir kvalificējusies kā Āfrikas Zelta kausa labākā komanda – 34:13. Atgādināsim, ka pirms nedēļas namībieši, demonstrējot neizteiksmīgu sniegumu zaudēja arī Krievijas izlasei.

2018. gada nogales regbija testu spēles

MājniekiViesiLaiks
RumānijaASV5:31
FidžiUrugvaja68:7
GruzijaSamoa27:19
ItālijaAustrālija7:26
VelsaTonga74:23
SpānijaNamībija34:13
AnglijaJapāna35:15
SkotijaDĀR20:26
ČīleJaunzēlandes "Maori"0:73
ĪrijaJaunzēlande16:9
FrancijaArgentīna28:13
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja