Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Miris Jonahs Lomu - pirmā regbija superzvaigzne

Miris Jonahs Lomu - pirmā regbija superzvaigzne
Jonahs Lomu

Traģiskas vēstis ir saņemtas no Jaunzēlandes, Oklendas pilsētas, kur 40 gadu vecumā šorīt negaidīti ir miris viens no pasaulē atpazīstamākajiem regbija spēlētājiem Jonahs Lomu.

Sportista ģimene, kura lūdza, lai tiktu izrādīta cieņa gan pret aizgājēju, gan viņa ģimeni, atklāja, ka Jonahs nomira šorīt, pēc Jaunzēlandes laika, pēc astoņiem. Iepriekš bijušais regbists nebija sūdzējies par kaut kādām akūtām veselības problēmām. Tiesa, 40 gadus vecais regbists jau ilgu laiku cīnījās ar nieru mazspēju.

Savas karjeras laikā Lomu ir piedalījies 63 Jaunzēlandes izlases mačos, kuros guva 185 punktus. Klubu līmenī viņš ir spēlējis dažādās komandās kā vietējā Jaunzēlandes čempionātā, tā arī "Super Rugby" turnīrā, karjeras noslēgumā uzspēlējot arī Eiropā, Francijas "Top 14" un "Pro 12" čempionāta komandā no Velsas, Kārdifas "Blues".

Savu lielo popularitāti Jonahs Lomu ieguva 1995. gadā, kad, pirmajā regbija profesionālās ēras Pasaules kausā viņš kļuva par rezultatīvāko piezemējumu veicēju, rādot fizisku, ātru un absolūti dominantu spēli. Jonahs tika uzskatīts par pirmo patiesi starptautiski atpazīstamo regbija superzvaigzni. Par viņa popularitāti liecina arī tas fakts, ka ar viņa vārdu tika izdotas arī vairākas regbija datorspēles.

Jāpiebilst, ka šajā gadā Lomu jau ir otrais "All Blacks" pārstāvis, kurš ir pāragri devies viņsaulē, jo vasaras sākumā autoavārijā gāja bojā Džerijs Kolinss.

Jonaha Lomu karjeras spilgtākās epizodes

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.