Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fekiota pēdējās sekundēs nodrošina Jaunzēlandei uzvaru "Bledisloe Cup"

Juris Miņins
Juris Miņins

Fekiota pēdējās sekundēs nodrošina Jaunzēlandei uzvaru "Bledisloe Cup"
Foto: AFP/Scanpix

Ar dramatisku Jaunzēlandes regbija izlases uzvaru spēles pēdējās minūtēs (29:28) pār Austrāliju noslēdzās "Bledisloe Cup" šīs sezonas noslēdzošais abu komandu savstarpējais mačs. Kausa kopvērtējumā uzvaru izcīnīja jaunzēlandieši.

Lai arī Austrālija gandrīz visa mača laikā parādīja labu spēli un prata panākt 10 punktu pārsvaru, ko noturēja 69 minūtes, ar to bija par maz, lai izcīnītu uzvaru pret Jaunzēlandi. "Kiwi" regbisti atlikušajās 11 spēles minūtēs prata gūt divus piezemējumus un izcīnīt laimīgu uzvaru ar 29:28. Izšķirošais piezemējums jaunzēlandiešu centra Malakai Fekiota kontā, kurš nogādāja bumbu ieskaites zonā spēles pēdējā minūtē.

"Wallabies" regbisti bija pirmie, kuri guva piezemējumu, kad 14. minūtē veiksmīgs izrādījās Niks Fips, taču Korijs Džeins atbildēja ar tādu pašu uzbrukumu un rezultāts bija neizšķirts – 7:7. Mača turpinājumā lielākā uzmanība tika pievērsta Adamam Ešlijam-Kūperam, kurš bija gana aktīvs laukumā un kļuva par pirmo Austrālijas regbistu, kas savā 100. spēlē izlases sastāvā ir guvis piezemējumu. Tas viņa komandai deva vadību ar 22:12.
Tajā pašā laikā tieši Ešlija-Kūpera piezemējums iezīmēja citu tendenci spēlē, proti, Jaunzēlandes atspēlēšanās sākumu. Lai arī tas viss sākās ar Patrika Tuipulotu dzelteno kartīti, kas nozīmēja 10 minūšu sodu, "All Blacks" prata atspēlēties, jo no sākuma piezemējumu guva Ārons Smits, bet vēlāk jau pieminētais Fekiota izrāva uzvaru.

Par spēles spožāko zvaigzni noteikti var saukt Ričiju Makavu, kurš izpildīja lieliskus spēka paņēmienus, apturot pretinieku izrāvienu mēģinājumus.

Pēc šīs spēles 2014. gada "Bledisloe Cup" kausa, kas tiek pasniegts sezonas laikā izspēlēto Austrālijas un Jaunzēlandes maču uzvarētājiem, izcīņā ir fiksētas divas "All Blacks" uzvaras un viens neizšķirts, kas nozīmē, ka par šīs sezonas kausa ieguvējiem, tāpat kā iepriekšējos 11 gadus, ir kļuvusi Jaunzēlande.

Jāpiebilst, ka pēc šīs spēles par aiziešanu no Austrālijas regbija izlases galvenā trenera amata paziņoja Ivens Makenzijs. Kā teikts paziņojumā, Austrālijas regbija vadība vēlējās, lai Makenzijs paliek, taču viņš, pēc pēdējā laikā piedzīvotajiem zaudējumiem (5. oktobrī tika piedzīvots zaudējums no Argentīnas – 21:17) uzskata, ka nevarēs atgriezt savu reputāciju iepriekšējā līmenī.

Izmantotie reusursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...

     [+] [-]

, 2014-10-18 16:10, pirms 10 gadiem
Prieks par All Blacks. Tiešraidē neizdevās redzēt, jāgaida , kad būs You Tube.

     [+] [-]

, 2014-10-18 16:40, pirms 10 gadiem
A kur komentāri - Am.futbols interesantāls?

Kivi kā jau kivi, Wallabies netalantīgi zaudēja šo spēli, taču mani pašu vairāk interesē kas notiks nākamajā cīņā, t.i., pret Angliju (maniem favorītiem). Protams, ka viņi pašlaik ne tuvu nav favorīti, taču cerība, tomēr, ir.