Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa pārspēj Angliju, Itālija ar 85:15 sagrauj Krieviju

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa pārspēj Angliju, Itālija ar 85:15 sagrauj Krieviju
Foto: PA Images/Scanpix

Šodien tika aizvadītas vairākas starptautiskā regbija testu spēles. Par Jaunzēlandes uzvaru pār Austrāliju jau ziņojām, taču šodien notika vēl četras spēles. Vienā no tām Velsas izlase tika galā ar Angliju (13:6) un kļuva par Pasaules ranga līderiem.

Velsa nu jau savā laukumā, Kārdifas "Millenium" arēnā, atbildes spēlē uzņēma Angliju. Atgādināsim, ka pirms nedēļas angļi izcīnīja pārliecinošu panākumu savās mājās.

Šajā spēlē Vorena Getlenda padotie bija ņēmuši vērā iepriekšējā mača kļūdas un jau no pirmajām minūtēm demonstrēja savu labāko sniegumu, kas laukumā bija redzams teritoriālajā pārsvarā, tiesa, pie piezemējuma viņi tika vien tad, kad Anglijas "Sarkanās rozes" bija palikušas uz desmit minūtēm mazākumā. Dzelteno kartīti nopelnīja Entonijs Vatsons, bet uzreiz pēc viņa noiešanas no laukuma piezemējumu guva Džordžs Norts.

Otrajā puslaikā, kas sākās pie rezultāta 10:0 par labu Velsai, angļi uzlaboja savu spēli, tika pie diviem sodiem, ko Džordžs Fords, gluži tāpat kā pirms nedēļas, veiksmīgi arī realizēja, taču pietuvoties tuvāk saviem oponentiem angļi nespēja, bet Lī Halfpenijs atbildēja ar vēl trīs punktiem, uzstādot gala rezultātu – 13:6 Velsas labā.

Jāpiebilst, ka bez atbildes principiālajiem pretiniekiem un kopumā diezgan saturīgās spēles, Velsas regbija līdzjutējiem bija vēl viens iemesls priekam, proti pēc šīs uzvaras jau uzreiz kļuva skaidrs, ka iegūto reitinga punktu pietiks, lai Pasaules rangā sasniegtu pirmo pozīciju un apsteigtu Jaunzēlandi, kas bija ranga līdere kopš 2009. gada decembra.

Tāpat DĀR izlase tikās ar Argentīnu, kas bija viņu pretinieki pirms nedēļas. Jāsaka, ka, tāpat kā pirms nedēļas cīņa izvērtās gana spraiga, jo argentīnieši nedomāja būt par statistiem un puslaikā gāja esot vadībā ar 10:8. Tiesa, otrajā puslaikā mājnieki, galvenokārt Eltona Jantīza pūlēm rezultatīvajos sitienos pa vārtiem, atspēlējās un panāca sev labvēlīgu iznākumu. Vienīgo DĀR piezemējumu pirmajā puslaikā guva Sbu Nkosi, bet argentīniešiem izcēlās Guido Peti un Pablo Matera.

Tāpat testu spēli aizvadīja divas Eiropas "otrā ešelona" komandas, Itālija un Krievija. Jau pirms spēles bija zināms, ka nekādas intrigas šajā cīņā nebūs, jo Krievijas izlase, tomēr, ir klasi zemāka par Itāliju un tas arī pierādījās laukumā, jo mājnieki, spēlējot visai brīvu uzbrukuma regbiju, sagrāva "Lāčus" ar 85:15.

Visbeidzot, dienas pēdējā spēlē Francija savā laukumā, kas gan šoreiz nebija Parīzē, bet gan Nicas pilsētā, uzņēma Skotijas valstsvienību. Šī abām izlasēm bija pirmā testa spēle pirms PK finālturnīra. Arī šajā spēlē mājnieki jau no mača pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās un ātri vien to pārvērta gūtajos punktos un skotiem īsti nebija pretargumentu ar kuriem viņi varētu pavērst mača gaitu sev labvēlīgā gultnē.

Francijas labā piezemējumus guva Alivereti Raka, Gregorijs aldrits, Entonijs Duponts un divreiz veiksmīgs bija Maksims Medārds.

Regbija testu spēles, 17.08.

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeAustrālija36:0
VelsaAnglija13:6
DĀRArgentīna24:18
ItālijaKrievija85:15
FrancijaSkotija32:3