Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija pārspēj Argentīnu, uzvaras arī Gruzijai un Rumānijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija pārspēj Argentīnu, uzvaras arī Gruzijai un Rumānijai
Anglijas izlase pēc triumfa sērijā pret Argentīnu (2-0).
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā savu otro savstarpējo testu spēli aizvadīja Anglijas un Argentīnas vienības. Tāpat kā pirmā, arī šī cīņa izvērtās gana skatāma un arī šoreiz angļi bija pārāki – 35:25.

Lai arī liela daļa no Anglijas izlases spēlētājiem pašlaik ir aizņemti Britu un īru lauvu tūrē pa Jaunzēlandi, nevarētu apgalvot, ka izlase ir kļuvusi daudz nespējīgāka. Protams, tā nerāda tādu sniegumu kā pirms gada vai pat šīssezonas Sešu nāciju kausā, taču, kā redzams, tā ir pietiekoši laba komanda, lai divu spēļu sērijā ar 2-0 pārspēju 2015. gada pasaules kausa ceturto spēcīgāko komandu, Argentīnu.

Angļi bija pirmie, kas guva punktus, taču Argentīnas izlase nedomāja sēdēt ierakumos, tamdēļ pirmais puslaiks padevās ļoti skatāms un uzbrūkošs no abu komandu puses. Tas noslēdzās ar rezultātu 18:13 par labu Anglijai, bet piezemējumu skaita ziņā viņu pārsvars bija 2:1. Izcēlās Čārlijs Īvelss un Pjērs Frensiss, bet Argentīnas labā piecus punktus guva Žoakins Tukulets.

Otrās 40 minūtes pēc rezultāta bija līdzīgas, 17:12 par labu Anglijai, taču spēles ritējums gan nē, jo argentīnieši spēja atspēlēties un izvirzīties vadībā ar 25:22 un tikai pateicoties Vila Koljēra piezemējumam, kā arī Džordža Forda precīzajai realizācijai un dropsitienam, angļi beigu beigās tika pie uzvaras.

Tāpat ir jāpiebilst, ka savas spēles ar Ziemeļamerikas spēcīgākajām regbija izlasēm aizvadīja Eiropas čempionāta spēcīgākās izlases – Rumānija un Gruzija.

Gruzīni, pēc pagājušās nedēļas panākuma pār Kanādu, šoreiz tika galā ar ASV – 21:17. Interesanti, ka, tāpat kā iepriekšējā mačā, arī šoreiz teju visus punktus gruzīnu labā guva Merabs Kvirikašvili. Šīsnakts spēlē gan bez Kvirikašvili punktiem vēl tika ieskaitīts viens soda piezemējums.

Savukārt Rumānija, kas iepriekš bija piekāpusies Japānai, šoreiz tikās ar Kanādu un, gūstot trīs piezemējumus, uzvarēja ar 25:9.

Starptautiskās regbija testu spēles, 4. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
TongaVelsa6:24
JaunzēlandeSamoa78:0
DĀR AFranču “Barbari”36:28
FidžiItālija22:19
AustrālijaSkotija19:24
JapānaĪrija22:50
DĀRFrancija37:15
ArgentīnaAnglija25:35
KanādaRumānija9:25
ASVGruzija17:21