Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija intrigas 2: 18. jubilejā mašīnā paraksta līgumu ar bijušo klubu

Ints Megnis
Ints Megnis

Regbija intrigas 2: 18. jubilejā mašīnā paraksta līgumu ar bijušo klubu
Arkādijs Remizovs (ar bumbu) "Livonia" formā
Foto: Ģirts Kehris

Pēc iepriekšējās publikācijas par regbija saimē notiekošo saņēmu daudz pateicības vārdu no šīs sabiedrības cilvēkiem un dažādu informāciju par citām dīvainībām. Līdz ar to šoreiz stāsts par Arkādiju Remizovu, kurš pērn novembrī vēlējās pāriet no regbija kluba "Eži" uz "Livonia", tomēr dienu pēc savas 18. dzimšanas dienas pēkšņi mašīnā parakstīja līgumu ar "Ežiem" un tāpēc šobrīd vairs nedrīkst doties laukumā.

Remizovs septiņus gadus bija audzināts LMT regbija kluba "Ežu" sistēmā, turklāt jaunieša raksturs nav no paklausīgākajiem. Pēc pagājušās sezonas viņš sāka trenēties "Livonia" vienībā, tomēr dienu pēc Remizova 18. dzimšanas dienas 2. decembrī notika, kas pārsteidzošs - spēlētājs satikās ar savu kādreizējo treneri Mārtiņu Straumi, iesēdās viņa mašīnā un parakstīja līgumu ar "Ežiem", kurā noteikta 3500 eiro liela pārejas maksa.

"Ežu" viedoklis

"Viņš pie mums atnāca jauns puika, bet tagad ir izaudzināts gan kā regbists, gan cilvēks. Viņš nebija paklausīgākais un arī čaklākais treniņu apmeklētājs, tomēr tagad izaudzis par perspektīvu spēlētāju. Spēlētājs pacēlis fizisko sagatavotību, startējis jaunatnes izlasēs un ar "Ežiem" izbraukājis Eiropu. Savukārt tagad ir sanācis kāzuss - paliekot 18 gadiem, viņam kaut kas apsolīts un vēlas doties laimes meklējumos uz citiem klubiem. Mēs par to bijām runājuši jau iepriekš - ja būtu iespēja doties uz augstāka līmeņa klubu, paši viņam nopirktu ceļamaizi un biļeti, tomēr, ja vēlas spēlēt tādā pat līmenī, negribam tik vienkārši atvadīties un vēlamies arī kādu atalgojumu," portālam Sportacentrs.com teica Straume.

"Tā kā ieguldīts liels darbs, viņš piekrita parakstīt līgumu, lai tā būtu kā pateicība mums. Iepriekš aprunājām līguma nosacījumus un dzimšanas dienā parakstījām dokumentus," saka Straume, paužot, ka Remizovs novembrī nemaz nedrīkstēja mainīt klubu, jo pārejas LRF notiek vien decembrī un janvārī. "Tāpat, ja viņš sāk apmeklēt cita kluba treniņus, būtu jāpaziņo iepriekšējam klubam. Ja visi Latvijas labākie spēlētāji tiks aizvilkti uz vienu klubu, regbija līmenis necelsies."

Straume uzsver, ka mašīnā pirms līguma parakstīšanas Remizovs visus dokumentus izlasījis, turklāt ar viņu tas ticis pārrunāts arī iepriekš. "Viss ir godīgi, oficiāli, pēc labākās sirdsapziņas. Iepriekš vairākas reizes bijām runājuši par šo tēmu. Viņš bija pārliecināts, ka ir kaut ko vērts un bagāts klubs pratīsies samaksāt kādu kompensāciju, tomēr viņi vēlas visu gatavu un uz paplātes. "Livonia" pati izaudzinājusi vien pāris labus spēlētājus un ar to nav pietiekami. Attiecības ar Arkādiju šobrīd mums nav sabojātas. Viņā ieguldīts daudz reižu vairāk nekā mēs prasām. Ja bagāts klubs nevar atļauties nomaksāt daļu no ieguldītā, nav vērts runāt."

Kā skaidroja Straume, ja netiks panākta vienošanās, šogad Remizovs nedrīkstēs Latvijas čempionātā spēlēt. Noteikumi nosaka, ka, ja spēlētājs nav gadu bijis licencēts, var pats izvēlēties klubu, kuram pievienoties, līdz ar to nākamgad viņš atkal būtu tiesīgs spēlēt.

"Livonia" viedoklis

"Ja spriež kaut vai pēc sociālajiem tīkliem, "Livonia" ir populārākais klubs Latvijā. Pie mums regulāri brauc speciālisti no ārzemēm, ir labi treniņu apstākļi. Tikai un vienīgi normāli, ka spēlētāji tiecas uz klubu, kur infrastruktūra ir sakārtota labāk un neredzu problēmu, ka spēlētājs, būdams amatieris, pāreju perioda laikā izvēlas daudzsološāku vietu," Sportacentrs.com teica "Livonia" kluba vadītājs Jānis Zuments. "Šajā starpsezonā pie mums pārnākuši spēlētāji no četriem dažādiem klubiem, kas izsaucis nepatiku regbija sabiedrībā, jo ir uzreiz četri apbižoti klubi. Ja spēlētājs pieņēmis lēmumu iet prom, tas ir tāpat kā dzīvē - ar varu mīļš nekļūsi. "Livonia" klubā nav neviens līgums - ja kāds no klubiem uzskata, ka viņi var uzaicināt spēlētāju, piesolot lielākus burkānus vai labākus apstākļus, viņi to var darīt jebkurā brīdī. Ja es redzēšu, ka tur ir labāki apstākļi, sākšu domāt, ko pats esmu izdarījis."

"Sezona beidzās oktobrī, bet novembrī sākās "Livonia" komandas treniņi, līdz ar to čalis uzrakstīja iesniegumu par vēlmi pārnākt un sāka pie mums trenēties," stāstīja Zuments, atklājot, ka par 2. decembrī ar "Ežiem" parakstīto līgumu pilnībā uzzināts vien janvārī. Turpinājumā kluba menedžeris un spēlētāja vecāki runājuši ar "Ežu" pārstāvjiem Juri un Mārtiņu Straumēm, tomēr viņi norādījuši, ka par ieguldīto darbu un vēlmi saņemt 3500 eiro kompensāciju. "Amatieru sportā tas ir pārspīlēti, tomēr "Eži bija stingri. Turklāt atgriešanās "Ežos" vairs nav iespējama, jo kluba iekšienē viņš ir aizvainots. Klubs prasa nesamērīgu naudu, bet negrib meklēt risinājumu."

Tiesa Zuments ir drošs, ka situāciju atrisinās piektdien ieplānotā tikšanās ar "Ežu" kluba prezidentu Juri Ivanovu. "Gan jau, ka viens biznesa vides pārstāvis ar otru biznesa vides pārstāvi spēs vienosies," stāstīja "Livonia" vienības vadītājs, norādot, ka ir gatavi sniegt par Remizovu kompensāciju, tomēr labprāt to nedarītu naudā. ""Mītavas" klubam spēlētāja pāreju kompensējām ar inventāru. Kā lai mēs pēc tam zinām, ka nauda nokļuvusi kluba attīstībā."

Zuments nevainoja "Ežus" par līguma noslēgšanu mašīnā un neapgalvoja, ka spēlētājam tas ticis uzspiests. "18 gados cilvēks vēl bērns. Nezinu vai tika izmantota viņa uzticība vai nē, bet šis bērns izdarīja kļūdu, ko pats nožēlo, un tagad šo kļūdu jāsmeļ ārā mums. Tomēr atrisināsim." "Livonia" vadītājs atklāja, ka pēc neoficiālas informācijas tagad klubi "Eži" un "Miesnieks" aktīvi sākuši slēgt līgumus ar saviem spēlētājiem. "Mūsu nostāja ir, ka neslēgsim. Tā ir vājuma pazīme amatieru sportā. Ja sieviete pieaugušu cilvēku attiecībās izlēmusi iet prom, viņa ir jālaiž."

Vēstule

Kaut Zuments cer, ka šajā piektdienā situācija tiks atrisināta, vēl pagājušajā nedēļā "Livonia" nosūtījusi "Ežiem" ierakstītu vēstuli. "Livonia" uzsver, ka nosūtījusi Remizovu uz dažādiem izmeklējumiem un rūpējusies par spēlētāja veselību, kamēr "Ežu" vienība nepilda 2. decembrī noslēgtā līguma pienākumus, neorganizējot viņa treniņus, ko bija apņēmusies.

"Ņemot vērā, ka līguma darbības laikā LMT regbija klubs "Eži" A.Remizovam nav organizējis regbija treniņu procesu, nav sniegti ne trenera pakalpojumi, ne cita veida sportista apmācības, kā arī A.Remizovs vairākkārtīgi mutiski un rakstveidā paziņojis klubam par savu pāreju uz regbija klubu "Livonia", sportistam vai pārņemošajam klubam nevar iestāties pienākums maksāt kompensāciju, jo līguma darbības laikā nav veikti nekādi sportista sagatavošanas pasākumi, kā arī attiecībā uz A.Remizovu nav bijušas izmaksas, kas saistītas ar viņa treniņu procesu un sportiskās izaugsmes sekmēšanu," teikts vēstulē. "Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam sniegt rakstveidā Jūsu viedokli par A.Remizova pāreju. Ja atbilde netiks saņemta 10 (desmit) darba dienu laikā kopš šīs vēstules paziņošanas dienas, uzskatīsim, ka LMT regbija klubam "Eži" nav iebildumu un nekādu prasījumu saistībā ar A.Remizova pāreju uz regbija klubu "Livonia"."

"Saņēmām kaut kādu papīru. Īpaši neiedziļinājos, iedevu mūsu menedžerim. Pēc likumiem mums neesot pat jāatbild uz šādu papīru, bet varbūt atbildēsim un apliecināsim, ka mums ir līgums," par saņemto vēstuli vienaldzīgi teica Mārtiņš Straume.

Duelis laukumā

Zīmīgi, ka šī gada pirmā oficiālā regbija spēle Latvijā būs tieši "Livonia" un "Ežu" duelis, sestdien plkst. 18:00 Upesciemā vienībām tiekoties kausa finālspēlē. Pirms tam nevienai no šīm komandām nebija pusfināla mači, kaut kalendārā tos ieplānoja - "Livonia" pretinieki "Miesnieki" atteicās iziet laukumā Regbija federācijas nesakārtotās leģionāru politikas dēļ, kamēr "Ežu" pretiniece "Mītava" jau prognozējami atteicās no dalības turnīrā, jo tai nekad nemaz nav bijusi klasiskā regbija komanda. Iepriekš bija neoficiāli izskanējusi informācija, ka "Eži" varētu boikotēt finālspēli, tomēr Straume to noliedza.

"Laukumā dosimies ar spēcīgāko sastāvu un uzvaras garšu uz lūpām, atceroties pagājušā gada neveiksmi," Straume atgādināja, ka vienības finālā tikās arī pērn, toreiz komandai "Garkalne"/"Livonia" uzvarot ar 17:14. "Šoreiz centīsimies pierādīt, ka mūsos arī ir spēks. Esam draudzīgākais klubs Latvijā, trenējoties kopā no agriem gadiem. Regbijs ir jāspēlē nevis jāboikotē un jātaisa politika. Regbiju spēlē īsti veči ar iekšām - huligānu sporta veids, ko spēlē džentelmeņi."

  +2 [+] [-]

, 2018-04-19 10:57, pirms 6 gadiem
Žurnālisti varētu papētīt Zumenta kunga uzņēmējdarbību, tad saprastu, cik "tīrs" kadrs viņš ir, cik izkrāpis budžeta līdzekļus, kā viņš vērpis pvn karuseļus un citas interesantas lietas! Arī vēstules teksts Ežiem liecina, ka viņš nav gatavs neko maksāt, tik vērpj kārtējās intrigas, lai kaut ko iegūtu neko nemaksājot!
Tas, ka viņš šādi iznīcina regbiju Latvijā, to viņš nespēj saprast, viņam galvenais ir kādam samaksāt, lai tik visos stūros par Livonia raksta labus rakstus un liek smukas bildes, pat zaudēta mača fotogalerijās ir tikai redzams, kā livonia spēlētājs kādu gāž gar zemi, tas nekas, ka spēles lielāko daļu paši ir šļūkuši ar vaigiem pa zāli! Kāds ir šādu darbību mērķis? Panākt, ka paliek vieni smilškastē spēlēties? Krāt čempionu titulus? Kas tad nāks skatīties viņu spēles? Tā jau maz kas nāk, nenāks vairs neviens!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-19 18:29, pirms 6 gadiem
Stipri novecojusi un nedaudz pārspīlēta informācija par jauno Z, bet ja reiz esi sācis, esi tikpat drosmīgs un pastāsti visiem par Transact Pro shēmām un Jūrmalas vadoņa ne tik redzamajiem bizīšiem. Jo īpaši par transaktiešiem varētu grāmatas rakstīt.

     [+] [-]

, 2018-04-22 19:48, pirms 6 gadiem
Kad sāk dalīt spēlētājus un lielo piķi,pieprasīt kompensācijas, man gribas atgādināt,gadu gadiem VECĀKI maksāja ik mēneša maksu par treniņiem, maksāja par vīzām, par atļaujām par formām, vadāja uz treniņiem.Treneriem maksā algu par to ka trenē bērnus.kāpēc klubam pienākas kompensācijas?