Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija-7 izlasi trenēs kādreizējais Anglijas izlases spēlētājs Skarboro

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas regbija-7 izlasi trenēs kādreizējais Anglijas izlases spēlētājs Skarboro
Dens Skarboro Anglijas izlasē
Foto: saracens.com

Latvijas regbija-7 izlasi šogad trenēs kādreizējais Anglijas izlases spēlētājs gan klasiskajā regbijā, gan regbijā-7 Dens Skarboro, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

Latvijas regbija-7 izlase šobrīd sacenšas Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā, kas ir otrā spēcīgākā, tajā valstsvienībām cīnoties par 13.-24. vietu kontinentā. Šī turnīra ietvaros izlasei šogad būs sabraukumi Horvātijā un Lietuvā.

"Pamatu pamats ir labs pedagogs, kurus allaž cenšamies iegūt arvien kvalitatīvākus. Pienācis laiks spēlētājiem dot jaunus grūdienus, tāpēc esam vienojušies ar Skarboro, kurš Anglijā spēlējis gan klasiskā regbija izlasē, gan septītniekā. Viņš bijis viens no pēdējiem, kurš palika aiz leģendārās 2003. gada Anglijas izlases borta dalībai Pasaules kausā," Sportacentrs.com pastāstīja regbija kluba "Livonia" vadītājs Jānis Zuments, kurš Latvijas Regbija federācijai (LRF) brīvprātīgi palīdz regbija-7 jautājumos.

Martā Skarboro bijis Rīgā uz "Livonia" organizēto regbija-10 turnīru, pētot Latvijas izlases kandidātus.

"Uz šīm sacensībām bija aicināti pilnīgi visi aktīvie Latvijas klubi, tomēr "Miesnieki" atkal nepiedalījās. Treneris vēroja turnīru, lika savas atzīmes, atzinīgi izteicās par spēlētāju līmeni un pēc tam vienojāmies, ka viņš šovasar īsā, bet intensīvā ciklā mēģinās sagatavot komandu abiem posmiem," pauda Zuments. "Pēc šī gada tad arī centīsimies saprast vai turpinām sadarbību. Uzskatu, ka neapzināmies regbija-7 izlases potenciālu. Pieaicinot pāris labus spēlētājus ar Latvijas saknēm un gatavojoties pusprofesionālā režīmā, mēs divu gadu laikā varam spēlēt "Grand Prix" divīzijā starp 12 spēcīgākajām Eiropas izlasēm."

Regbijs-7 ir olimpiskais sporta veids. 2015. gadā Latvijas regbija-7 izlase guva trešo vietu Eiropas čempionāta otrajā spēcīgākajā grupā (tobrīd saucās A divīzija) un iekļuva Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Dažādi ķīviņi gan mūs nespēj vienot kopējam mērķiem, jo ir klubi, kas neuzskata izlasi par savu prioritāti," Zuments norādīja uz "Miesnieka" komandu, kas maijā paralēli Latvijas klasiskā regbija izlases spēlēm piedalīsies turnīrā Sanktpēterburgā, bet vasarā, kad spēlēs regbija-7 izlase, tā brauks uz sacensībās Amsterdamā. ""Miesnieki" grib, lai kalendāru pieskaņo viņu interesēm. Viņiem primāri ir komercturnīri un "Top" līga (trīs spēcīgākās Lietuvas komandas un "Miesnieki"), nevis Latvijas čempionāts un izlases. Šādi mēs līdz mērķim nekad netiksim."

Kā stāstīja Zuments, protams, ka angļu speciālists izlasi netrenēs bez maksas, tomēr viņam Latvijas regbijs ir liels izaicinājums, kā arī izlases trenēšana būs nozīmīgs ieraksts CV.

Latvijas regbija-7 izlase "Trophy'' divīzijā (agrākā A divīzija) spēlē kopš 2014. gada. Pērn sacensībās izlase palika desmitajā vietā starp 12 vienībām un vienu brīdi bija bažas, ka ar to nebūs pietiekami, lai saglabātu vietu divīzijā, tomēr vēlāk tika apstiprināts mūsu izlasei labvēlīgs formāts. Pērn regbija-7 izlasi trenēja krievs Sergejs Lisko, kurš vada arī Latvijas klasiskā regbija valstsvienību.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-18 15:38, pirms 6 gadiem
Un ko par šo domā paši Miesnieka spēlētāji? Dēļ kaut kādu atsevišķu darboņu interesēm un ambīcijām gatavi nespēlēt valsts izlasē??

  +2 [+] [-]

, 2018-04-18 15:44, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Jāni, bet lūdzu nenolaidies līdz sava fātera līmenim un beidz gudri aprunāt citus, skaidrs ka tev gribas publiski sevi nolikt kā svēto un visā vainojot mieniekus, lai gan patiesībā pats vien visu šo situāciju kopā ar tēvu esi radijis.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-18 16:09, pirms 6 gadiem
Dens tieši tā arī teica: "Please always write my surname with this strange stripe over letter "A", I like this AAAAAA concept. Thanks in advance!"

  +2 [+] [-]

, 2018-04-18 17:20, pirms 6 gadiem
Zumenti tagad gatavo labu augsni tālākajiem manevriem - tēvs iet prom, dēls stāsta par divu gadu plānu par iekļūšanu Grand Prix sērijā, lai pēc diviem gadiem stāstītu kā viss slikti un kādu situāciju mēs neizmantojām!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-18 17:52, pirms 6 gadiem
Kas vispār Latvijas regbijā ir dalāms? Kaut kāda nauda apgrozās vai?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-18 18:17, pirms 6 gadiem
AllBlacks rakstīja: Kas vispār Latvijas regbijā ir dalāms? Kaut kāda nauda apgrozās vai?
Nu šāda, tāda nauda apgrozās
Nav gluži miljonos, kā - LFF valde apstiprina 2017. gada budžetu -...
Bet kaut kāda naudiņa apgrozās (kas santīmus nekrās - pie Lata netiks)

  +1 [+] [-]

, 2018-04-18 22:03, pirms 6 gadiem
Atkal sākās kkādu muļķību stūķēšana. Elite - ha ha ha

  +1 [+] [-]

, 2018-04-18 22:50, pirms 6 gadiem
Tiem, kuri regbijam neseko līdzi ir jāpaskaidro:
Elites divīzijā pagājušgad spēlēja tādas izlases kā Anglija, Francija, Īrija, Velsa, Gruzija, Itālija utt. Lai arī septītniekā šīs komandas nav tik jaudīgas kā klasikā, taču tās ir regbija lielvaras ar atbilstošu resursu.

Šie Livonijas kadri sazīmē nez kādas sapņu pilis un murgo par diviem gadiem un eliti. Kāpēc ne Pasaules sērijā kā pamatsastāva komanda? Vai tur vajag trīs gadus?

     [+] [-]

, 2018-04-19 11:30, pirms 6 gadiem
borson rakstīja: Tiem, kuri regbijam neseko līdzi ir jāpaskaidro:
Elites divīzijā pagājušgad spēlēja tādas izlases kā Anglija, Francija, Īrija, Velsa, Gruzija, Itālija utt. Lai arī septītniekā šīs komandas nav tik jaudīgas kā klasikā, taču tās ir regbija lielvaras ar atbilstošu resursu.

Šie Livonijas kadri sazīmē nez kādas sapņu pilis un murgo par diviem gadiem un eliti. Kāpēc ne Pasaules sērijā kā pamatsastāva komanda? Vai tur vajag trīs gadus?
Daļēji piekritīšu, bet tikai daļēji
Jā - par Elites top vietām runājot (un arī tabulas vidusdaļu) ir kā līdz "mēnesim" (http://www.rugbyeurope.eu/competitions/2018-men-7s-grand-prix-series), tomēr, ja paskatamies apakšgalu:
-Zviedrija
-Polija

Protams, nedrīks neskatīties uz to kas ir potenciālie konkurenti tai pašā Trophy grupā (http://www.rugbyeurope.eu/competitions/2018-men-7s-trophy):
- Rumānija
- Beļģija
- Lietuva
======
Secinājums - nemaz tik neiespējami nav. Jā, tā būs sišanās katru gadu par pēdējām vietām Elitē un atkal sišanās Trophy par ieklūšanu Elitē.
Bet tieši tāpat notiek ar U18, U20 hokejistiem.
Mērķis ir labs - kā būs ar izpildījumu, to redzēsim.