Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas čempione "Livonia" treneri meklē Gruzijā un DĀR un sastāvā vēlas augsta līmeņa ārzemnieku

Latvijas čempione "Livonia" treneri meklē Gruzijā un DĀR un sastāvā vēlas augsta līmeņa ārzemnieku
Ainārs Bērziņš nu ir beidzis karjeru. Foto: Renārs Buivids (LRF)

Latvijas regbija čempione RFC “Livonia” pēc pagājušās sezonas piedzīvoja pamatīgas izmaiņas gan sastāvā, gan pašā klubā. Tagad valsts čempioni sākuši jaunu dzīvi, bet mērķi paliek visaugstākie, informē klubs.

Pēc sezonas karjeru “Livonia” rindās noslēdza Vikings jeb komandas kapteinis Ainārs Bērziņš un Egīdijs Šemeta, bet trenera posteni atstāja Edmunds Ščavinsks. Vēl pamatīgākas pārmaiņas notika klubā, jo pilnībā nomainījās menedžments.

Jaunajam menedžmentam nebija daudz laika, lai ieskrietos, jo pēc nelielas atpūtas jau janvārī bija jāsāk domāt komandas komplektāciju, treniņiem un sezonas plāniem. Kopš janvāra vidus “livonieši” aktīvi audzē muskuļus jaunajai sezonai, trenējoties gan trenažieru zālē, gan vieglatlētikas manēžā, gan pagaidām arī telpās “Skonto” hallē. Treniņos teicami ar treneru pienākumiem galā tiek pieredzējušākie livonisti, padomu neatsaka arī Edmunds Ščavinsks, kurš savas zināšanas pakāpeniski nodod “livoniešiem”, bet uz vairākām nodarbībām tiek pieaicināti arī fiziskās sagatavotības treneri. “Livonia” menedžments šobrīd aktīvi ārpus Latvijas robežām meklē pieredzējušusu treneri, kuram uzticēt komandas vadību sezonas aktīvajā periodā, kad būs jācīnās Baltijas TOP līgā un jānosargā Latvijas čempionu tituls.

Ņemot vērā pedējā laika notikumus saistība ar “Covid-19” izplatīšanos, pagaidām valda neziņa par sacensību kalendāru un tas ietekmē mūsu treniņu procesu. Zināms, ka klasiskajā regbijā spēlēsim Rīgas čempionātā, Latvijas čempionātā un Latvijas kausā. Plānots spēlēt atjaunotajā Baltijas regbija līgā, kur iespēlēsim jauniešu sastāvu, bet galvenā uzmanība būs Baltijas TOP līgai,” saka “Livonia” viceprezidents Arnis Arbeiters. “Maijā, jūnijā mums pievienosies ārzemju treneris. Šobrīd aktīvi meklējam atbilstošu speciālistu, ir apzināti vairāki kandidāti. Varu atklāt, ka trenera jautājumā skatāmies Gruzijas un DĀR virzienā. Pērn mums teicami komandā iekļāvās argentīnietis Pedro Kaseress Garsons, tāpēc šogad centīsimies tikpat lietderīgi izmantot leģionāra kvotu un piesaistīsim kādu augsta līmeņa ārzemnieku, kurš pastiprinās komandas sastāvu piecpadsmitniekā.”

Lai gan šobrīd ir aktīvs treniņu process, netiek aizmirsts par pārbaudes spēlēm. Februārī “Livonia” aizvadīja nelielu pārbaudes turnīru Lietuvā. Uz Kauņu komanda devās ar daudziem jaunajiem regbistiem, kuriem tiek dota iespēja “apostīt” lielo regbiju un konkurēt par vietu sastāvā. Divos mačos eksperimentālais sastāvs piedzīvoja divus zaudējumus, bet daudz pozitīvu emociju radīja augstā līmenī aizvadītais mačs pret Baltijas spēcīgako klubu “Baltrex”. Labākā spēlētāja balvu saņēma Ivo Kapiņš, kurš jaunajā sezonā varētu kļūt par vienu no “Livonia” līderiem.

Martu “Livonia” sāka ar pārbaudes spēli pret “Ežiem”. Komandas aizvadīja 3x25 minūšu ilgu cīņu, kurā gan rezultātam bija otršķirīga nozīme. Arī šo maču “Livonia” aizvadīja bez vairākiem līderiem, kuriem ziemā bija dots ilgāks atpūtas brīdis. Spēlē pēdējās minūtēs piedzīvots zaudējums ar 5-7, bet livoniešu rindās ar piezemējumiem izcēlās Ivo Kapiņš, Reinis Pepa, Valters Ranķis, Aleksejs Grigorjevs un Artūrs Baranovskis.

Informāciju sagatavoja:
RFC "Livonia"


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.