Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Laikapstākļi atkal iejaucas Superlīgas norisē

Laikapstākļi atkal iejaucas Superlīgas norisē
Līdsas "Rhinos" spēlētāji svin gūto piezemējumu
Foto: Action Images/Scanpix

Jau otro reizi šīs sezonas regbija Suprelīgas izspēlē iejaucas laikapstākļi, jo sestās kārtas maču programma bija jāsaīsina spēcīgā sniegputeņa dēļ.

Lielbritānijas regbija-13 čempionāts, jeb Superlīga jau otro reizi šajā sezonā ir spiesta koriģēt savus izspēles plānus, jo jau otro reizi mēneša laikā Britu salas ir pārņēmis spēcīgs putenis. Pirmo reizi šādas problēmas Superlīgas komandām radās marta sākumā, kad Eiropu pārņēma aukstuma vilnis, ko pavadīja arī spēcīga snigšana. Šoreiz tik liels aukstums vairs nebija novērots, taču to kompensēja sniegs, kura dēļ tika pārtraukti vai atcelti divi Superlīgas mači.

Pirmā spēle, kas dabūja ciest no nelabvēlīgajiem laikapstākļiem bija Veikfīldas "Trinity" un Vidnesas "Vikings" duelis. Vispirms Veikfīldas komandas spēles arēnas darbiniekiem un brīvprātīgajiem, kā arī komandas vadītājam Maiklam Kārteram, kurš pats piedalījās sniega šķūrēšanā, bija jāpieliek pamatīgas pūles, lai sagatavotu laukumu spēlei, taču pēc nospēlētām 27 minūtēm, kad mājnieki atradās vadībā ar 2:0, spēles galvenais tiesnesis Laiems Mūrs bija spiests pārtraukt spēli, jo sniegputenis pastiprinājās un laukums jau vairs nebija drošs sportistiem.

Savukārt otrais mačs, kurš dabūja ciest no sniega ir Kaslfordas "Tigers" un Viganas "Warriors" cīņa, kura nemaz arī netika uzsākta un tiks izspēlēta citā dienā, par ko gan vēl lems Superlīgas vadība.

Tiesa, tie nebija vienīgie nozīmīgie sestās kārtas notikumi, jo savu pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja "St Helens" vienība. Šīssezonas čempionāta līderi piekāpās 2017. gada sezonas čempioniem, Līdsas "Rhinos" ar 20:28. Līdervienībai šoreiz nepalīdzēja arī divi Bena Barbas gūtie piezemējumi.

Savukārt Varingtonas "Wolves", kuri iepriekš piedzīvoja divus zaudējumus pēc kārtas, nu atgriezās uz uzvaru takas, ar 26:0 pārspējot turnīra pastarīti, "Catalan Dragons" no Francijas.

Superlīga, 6. kārta

MājniekiViesiRezultāts
Hadersfīldas "Giants""Hull KR"6:38
"St Helens"Līdsas "Rhinos"20:28
Selfordas "Red Devils""Hull FC"24:8
"Catalan Dragons"Varingtonas "Wolves"0:26
Veikfīldas "Trinity"Vidnesas "Vikings"2:0 (27.min.)
Kaslfordas "Tigers"Viganas "Warriors"Pārc.

Superlīga, 2018. gada sezona

#KomandaSUNZP
1."St Helens"650110
2.Viganas "Warriors"54018
3.Veikfīldas "Trinity"54018
4.Līdsas "Rhinos"54018
5.Varingtonas "Wolves"73046
6.Kaslfordas "Tigers"43016
7.Vidnesas "Vikings"62044
8."Hull KR"62044
9."Hull FC"62044
10.Slafordas "Red Devils"62044
11.Hadersfīldas "Giants"62044
12."Catalan Dragons"61052

Izmantotie resursi:
Betfred Super League


Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.