Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Super Rugby" 2018. gada sezona sākas ar DĀR komandu panākumiem

Juris Miņins
Juris Miņins

"Super Rugby" 2018. gada sezona sākas ar DĀR komandu panākumiem
"Stormers" spēlētāji priecājas par piezemējumu
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien tika dots starts 2018.gada "Super Rugby" sezonai un jau pašā čempionāta ievadā pie panākumiem tika divas Dienvidāfrikas Republikas komandas – "Stormers" un "Lions".

Šī gada "Super Rugby" čempionāts atnāca ar pārmaiņām, tiesa, par tām jau visi zināja vēl iepriekšējās sezonas izskaņā, jo SANZAAR, kas rīko šo turnīru, paziņoja, ka iepriekš, paplašinot komandu sastāvu līdz 18 komandām, ir pieļauta kļūda, tāpēc 2018. gadā "Super Rugby" atgriežas pie 15 komandu formāta. Tamdēļ divas DĀR komanda ("Cheetahs" un "Southern Kings") un viena Austrālijas vienība ("Force") bija spiestas atstāt dienvidu puslodes spēcīgāko klubu čempionātu.

Lai vai kā, abas Āfrikas komandas jau startē Eiropā bāzētajā Pro 14 turnīrā, bet "Force" plāno piedalīties jaunveidotajā "Indo Pacific Championship" turnīrā, kas startēs 2019. gadā.

Pārējām vienībām gan nekas nemainās un tās, kā ierasts, cīnīsies "Super Rugby" ietvaros, kuros ir savākušās spēcīgākās komandas no Jaunzēlandes, Austrālijas, DĀR, Argentīnas un Japānas.

Vakar pēcpusdienā tika aizvadītas arī divas pirmās šīssezonas cīņas. Tā pirmajā spēlē "Stormers" tikās ar Argentīnas komandu "Jaguares" un jāsaka, ka šī spēle padevās diezgan interesanta, jo abas komandas laimi meklēja uzbrukumā, tāpēc varēja redzēt ļoti ātru, asu un radošu spēli, kuras laikā abas komandas arī guva katra pa trim piezemējumiem. Tiesa, ja vēl spēles otrā puslaika ievadā rezultāts bija 22:6 par labu "Stormers", kas varēja kādam likt domāt, ka uzvara ir tikpat kā izcīnīta, argentīnieši beigu beigās sadeldēja šo lielo pārsvaru un jāsaka godīgi – "Stormers" bija jāpieliek lielas pūles, lai uzvaru nosargāt. Mača gala rezultāts – 28:20 par labu Keiptaunas komandai.

Arī otrajā spēlē, kurā tikās divu iepriekšējo sezonu finālisti, "Lions" un viņu kaimiņi "Sharks", notikumi risinājās diezgan spraigi, jo nomināli spēcīgākajai Johanesburgas "Lauvu" vienībai, kura gan šajā starpsezonā ir palikusi bez galvenā trenera, bija pamatīgi jāiespringst, lai cīnītos par uzvaru.

Tiesa, spējot noturēt savus oponentus no Durbanas pilsētas, "Lions", gūstot četrus piezemējumus, svinēja uzvaru ar 26:19. Divus piezemējumus uzvarētāju labā guva Lionels Mapū. Savukārt Johanesburgas "Lions" vienībai šī bija 18 uzvar pēc kārtas pār kādu no DĀR komandām, kā arī septītais panākums pēc kārtas spēlējot pret "Sharks".

"Super Rugby" čempionāts turpināsies jau nākošnedēļ, kad sākot no 23. februārā, cīņā iesaistīsies arī pārējās komandas.

Super Rugby, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
StormersJaguares28:20
LionsSharks26:19

Izmantotie resursi:
https://sanzarrugby.com/superrugby/