Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Vācija un Kenija atvadās no sapņa par PK, ceļazīmi sadalīs Kanāda un Honkonga

Juris Miņins
Juris Miņins

Vācija un Kenija atvadās no sapņa par PK, ceļazīmi sadalīs Kanāda un Honkonga
Kanādas izlase
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika izspēlēta otrā kārta pēdējā kvalifikācijas turnīrā 2019. gada Pasaules kausam regbijā un pēc tās noskaidrojās, ka par atlikušo ceļazīmi cīnīsies Kanāda un Honkonga.

Kenija un Honkonga bija pirmās kārtas neveiksminieces, jo abas piedzīvoja zaudējumus. Tiesa, ja Kenijas zaudējums Kanādai bija ja ne gaidīts, tad loģisks, tad Honkongas piekāpšanās Vācijai bija pirmais pārsteigums šajā turnīrā. Lai vai kā, bet abām komandām šī spēle bija svarīga, jo zaudētāji zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Pasaules kausa dalībnieču sastāvā.

Spēles ievadā rezultatīvāki bija Kenijas regbisti, kuri izmantoja savas ierastās priekšrocības – ātrumu un guva divus piezemējumus izvirzoties vadībā ar 12:0, taču otrajā pirmā puslaika daļā honkongieši saņēmās un, lai arī ne bez veiksmes palīdzības, vienu piezemējumu atguva, kas viņiem ļāva pārtraukumā doties ar mazliet labāku noskaņojumu.

Otrā puslaika ievadā Honkonga, protams, devās uz priekšu un drīz vien tika atalgota, kad par bumbas neatdošanu Kenija tika sodīta ar sodu, ko Honkonga izvēlējās raidīt autā un tad, izmantojot kenijiešu apjukumu, ātri izspēlēja koridoru un guva piezemējumu, kas kopā ar precīzo realizāciju pirmo reizi šajā mačā deva Āzijas komandai vadību.

Drīz pēc šīs epizodes kenijieši atkal "iekrita" uz bumbas neatdošanu, taču šoreiz Honkongas koridors tūlītēju rezultātu nedeva, taču tas ļāva izveidot pamatīgu spiedienu uz Āfrikas komandas ieskaites zonu un beigu beigās vēlreiz paviesoties tajā.

Pēc tam kā salīdzinoši īsā laika posmā no Kenijas izlases piecu punktu pārsvara vairs nekas nebija palicis, vēl vairāk, viņi atradās iedzinējos ar deviņiem punktiem, savu otro piezemējumu guva Tonijs Opondo, strauji izlaužoties cauri honkongiešu aizsardzības līnijai.

Šajā brīdī, iespējams, varēja notikt lūzums spēlē, taču Kenijas izlase pieļāva jau kaut kur redzētās kļūdas – sods, auta izspēle, spiediens uz ieskaites zonu un beigu beigās Honkonga guva savu trešo piezemējumu pirmajās 15 otrā puslaika minūtēs un ceturto mačā, kas viņiem deva bonusa punktu.

Mača noslēgumā Kenija gan mēģināja atspēlēties, taču viņiem nekas prātīgs neiznāca, bet Honkonga guva vēl divus piezemējumus, vienu pēc jau klasiskās shēmas (sods-piezemējums), bet otru ātrajā uzbrukumā spēles pēdējās sekundēs. Gala rezultāts 42:17 un Honkonga ir atgriezusies cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausu, bet Kenijai vairs nav pat teorētisku izredžu doties uz Japānu.

Otrajā cīņā tikās, attiecīgi, divas komandas, kuras turnīru sāka ar uzvarām – Kanāda un Vācija. Kanādieši, protams, tika minēti kā šī kvalifikācijas posma galveni favorīti, kamēr vāciešiem tika atvēlēta otrā plāna loma, jo viņi līdz šīm pārspēlēm tika tikai pateicoties tiešo konkurentu diskvalifikācijām, taču pašlaik vācieši ir kļuvuši par reāliem pretendentiem uz došanos uz Japānu un, ja vien šajā spēlē viņi nepiedzīvo smagu zaudējumu, tādi viņi paliek līdz pat pēdējai kārtai.

Jāsaka, ka Kanāda neatstāja nekādas cerības vāciešiem un uzvarēja ar 29:10, ne reizi neļaujot eiropiešiem izvirzīties vadībā. Beigu beigās, piezemējumu skaita ziņā "Kaneki" uzvarēja ar 4:1, kas nozīmē, ka viņi guva arī bonuspounktu, un spēra platu soli pretim dalībai Pasaules kausā.

Pēdējās ceļazīmes liktenis izšķirsies nākošnedēļ, kad Kanāda mērosies spēkiem ar Honkongu. Tiesa, tā kā honkongieši pirmajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, tad viņiem obligāti ir nepieciešama uzvara šajā cīņā, turklāt, viņiem ir jāgūst arī bonusa punkts.

2019. gada Pasaules kausa regbijā kvalifikācijas turnīrs

#KomandaSUNZPAP
1.Kanāda (23.)220094:2910
2.Honkonga (21.)210149:435
3.Vācija (29.)210136:384
4.Kenija (28.)200236:1050

Iekavās pie katras komandas norādīta tās vieta Pasaules reitingā uz turnīra sākuma brīdi.

DatumsMājniekiViesiRezultāts
11.11.HonkongaVācija9:26
11.11.KanādaKenija65:19
17.11.HonkongaKenija40:17
17.11.KanādaVācija29:10
23.11.KenijaVācija
23.11.HonkongaKanāda

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyworldcup.com/