Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija pret Jaunzēlandi – regbija vareno cīņa Dublinā

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija pret Jaunzēlandi – regbija vareno cīņa Dublinā
Īrijas izlase šogad tika galā gan ar Angliju, gan Velsu. Vai pieveiks arī Jaunzēlandi?
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien tiks aizvadīta lielākā daļa no regbija rudens testu maču nedēļa un galvenais cīniņš šajā spēļu kārtā būs starp Pasaules ranga divām vadošajām komandām, jo Jaunzēlande Dublinā tiksies ar Īriju.

Jaunzēlandes un Īrijas cīņa nevar teikt, ka negaidīti, taču diezgan neparedzēti ir kļuvusi par šī rudens centrālo regbija batāliju, jo Īrija pēdējā laikā ir demonstrējusi ļoti labu sniegumu kā pārbaudes spēlēs, tā Sešu nāciju kausā un pilnīgi pamatoti no otrās vietas Pasaules rangā ir izstūmusi Angliju, kas, gluži pretēji, pēc pāris iespaidīgām sezonām, nu ir mazliet "nosēdusies".

Kopumā Īrijas komanda no pēdējiem 20 mačiem uzvaras ir izcīnījusi 18 gadījumos un viņi nav arī slēpuši, ka uz spēli pret Jaunzēlandi, kas, starp citu, arī pēdējos 20 mačos ir izcīnījuši 18 panākumus, esot gatavojušies īpaši. Jāpiebilst arī, ka Īrija ir tā komanda, kas pēdējo divu gadu laikā ir spējusi pieveikt Jaunzēlandi, 2016. gadā, Čikāgas "Solider Field" uzvarot ar 40:29.

Jaunzēlande, kas jau ilgāku laiku atrodas prom no mājām, lai arī ir neapstrīdamā pirmajā vietā Pasaules reitingā, pēdējā laikā nerāda to sniegumu, lai teiktu, ka citām izlasēm pret viņiem nebūtu cerību uz uzvaru. Pagājušajā nedēļā Anglijas izlase parādīja un pierādīja, ka šobrīd ar Jaunzēlandes izlasi var cīnīties un pie mazliet lielākas veiksmes, iespējams, varētu arī viņus pieveikt. Turklāt, jāatceras, ka šī gada Regbija čempionātā Jaunzēlande savās mājās piekāpās DĀR (34:36), bet izbraukumā tikai spēles pēdējās minūtēs izrāva uzvaru ar 32:30.

Protams, ka "All Blacks" ir šī mača favorīti (tādi viņi ir visos mačos), taču Īrijas komanda, ja spēs minimizēt kļūdas un spēlēs disciplinēti, var cerēt arī uz pozitīvu iznākumu savās mājās, jo, ja Jaunzēlandi ir iespējams uzvarēt, tad labākas iespējas kā šodien viņiem vēl ilgi var nebūt.

Tāpat šodien savstarpējā cīņā tiksies vēl viens Pasaules reitinga kaimiņu pāris – Skotija savā laukumā uzņems DĀR. Kā minēts iepriekš, DĀR, tiekot pie jaunā galvenā trenera Rasija Erasmusa, demonstrē daudz pārliecinošāku sniegumu nekā Alistera Kotzī laikā un, lai arī uzvaras pašlaik nekrājas tik raiti kā gribētos, komandas sniegums un cīņasspars ir manāmi uzlabojies.

Skotija, sava galvenā trenera Džordža Taunsenda vadībā arī demonstrē lielisku sniegumu, taču šī rudens testu maču kontekstā viņiem savs varējums vēl ir jāapliecina, jo pirmajā spēlē tika piedzīvots zaudējums pret Velsu, bet pirms nedēļas skoti tika galā ar Fidži izlasi.

Jāpiebilst, ka Skotijai arī būtu jābūt pamatīgai motivācijai uz šo spēli, jo viņi nav spējuši tikt galā ar DĀR jau kopš 2010. gada, piedzīvojot sešus zaudējumus pēc kārtas, bet iepriekšējā dienvidāfrikāņu viesošanās "Murrayfield" arēnā beidzās ar graujošu mājnieku zaudējumu – 0:28.

Savukārt trešais mačs, kas varētu izcelties gan ar spēles kvalitāti, gan intrigu, norisināsies starp Francijas un Argentīnas valstsvienībām. Lai arī abas šīs komandas ir kaimiņienes Pasaules reitingā, ieņemot, attiecīgi, astoto un devīto pozīciju, pēdējā laikā to panākumi, jāsaka, ir bijuši minimāli – abas komandas šim mačam gatavojas esot zaudējumu sērijā. Argentīnai tie ir trīs mači, bet Francijai nav izdevies uzvarēt jau piecas spēles pēc kārtas, turklāt abas komandas pēdējos desmit mačos vien divreiz laukumu ir pametušas kā uzvarētājas.

Jāpiebilst, ka šodien abas komandas cīnīsies ne tikai par savu godu, bet vienlaicīgi arī pārbaudīs spēkus pret saviem 2019. gada Pasaules kausa pretiniekiem grupu turnīrā, jo abas vienības ir ielozētas C grupā un tieši ar šo komandu spēli 21. septembrī tiks atklātas apakšgrupas cīņas.

2018. gada nogales regbija testu spēles

MājniekiViesiLaiks
RumānijaASV14:00
FidžiUrugvaja15:00
GruzijaSamoa16:00
ItālijaAustrālija16:00
VelsaTonga16:30
SpānijaNamībija16:45
AnglijaJapāna17:00
SkotijaDĀR19:20
ČīleJaunzēlandes "Maori"21:00
ĪrijaJaunzēlande21:00
FrancijaArgentīna21:45

Kura komanda uzvarēs Īrijas un Jaunzēlandes mačā?

  • 12

  • 1

  • 17