Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija pārliecinoši iesoļo pusfinālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija pārliecinoši iesoļo pusfinālā
Valentins Holmss
Foto: theguardian.co.uk

Austrālijas regbija līgas izlase pašlaik notiekošajā Pasaules kausa izcīņā regbijā-13 turpina demonstrēt pārliecinošu sniegumu un ceturrtdaļfinālā ar pārspēja Samoa un līdz ar 46:0 to turpinās cīņu par izslēgšanas mačiem.

Pirmais izslēgšanas spēļu turnīra mačs norisinājās starp Austrāliju un Samoa, taču īsti intrigas tajā nebija vēl pirms pašas cīņas sākuma, jo Austrālija ir viena no spēcīgākajām regbija-13 izlasēm pasaulē, kamēr Samoa izslēgšanas mačiem kvalificējās vien pateicoties tam, ka no viņu grupas turnīru turpināt iespēja bija trim komandām un līdz ceturtdaļfinālam viņi tika neizcīnot nevienu uzvaru, pēdējā grupu turnīra mačā cīnoties neizšķirti ar Skotiju un turnīru turpinot tikai pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu attiecībai.

Spēles gaitā visas pirmsmača prognozes arī piepildījās, jo samoāņiem nebija ko likt pretī Austrālijas "Kangaroos" komandai. Mājnieki metodiski izrēķinājās ar saviem pretiniekiem un pirmajā puslaikā guva piecus piezemējumus – divi Valentina Holmsa un Maikla Morgana kontā, bet vēl vienu četru punktu uzbrukumu noslēdza Bilijs Sleiters.

Otrajā puslaikā vairs nebija tādas uzguņošanas uzbrukumā, taču jau pieminētais Holmss uzstādīja šī Pasaules kausa vienā mačā gūto piezemējumu rekordu, proti, otrajās 40 minūtēs viņš guva vēl trīs piezemējumus, kas kopā viņam šajā spēlē ļāva icelties piecreiz.

Pēc šīs spēles Holmss uzreiz ir kļuvis par turnīra otro piezemējumiem bagātāko spēlētāju, jo iepriekšējās trīs spēlēs viņš guva vienu mēģinājumu, kas arī ļāva viņam apsteigt Tongu pārstāvošo Maiklu Dženingsu. Pirmajā vietā gan vēl aizvien ir Fidži spēlētājs Suliasi Vunivalu. Tāpat pieci vinā mačā gūti piezemējumi ir Pasaules kausa rekords.

Pasaules kauss regbija līgā turpināsies rītdien, kad Tonga tiksies ar Libānu, bet Jaunzēlande mērosies spēkiem ar Fidži un abas šīs spēles solās būt gana principiālas un ar sportisko intrigu bagātākas. Ceturtdaļfināli noslēgsies 19. novembrī, kad Anglija mēģinās tikt pāri Papua Jaungvinejas barjerai.

Pasaules kauss regbijā-13, 1/4fināli

MājniekiViesiRezultāts
AustrālijaSamoa46:0
TongaLibāna
JaunzēlandeFidži
AnglijaPapua Jaungvineja