Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īsi pirms PK starta Velsu satricina totalizatoru skandāls

Juris Miņins
Juris Miņins

Īsi pirms PK starta Velsu satricina totalizatoru skandāls
Velsas izlases galvenais treneris Vorens Getlands
Foto: PA Images/Scanpix

Vien trīs dienas pirms 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra sākuma Velsas regbija izlasi ir satricinājis totalizatoru skandāls un viens no komandas galvenā trenera Vorena Getlenda palīgiem, Robs Haulijs, ir aizsūtīts atpakaļ uz Velsu.

Velsas regbija savienība no Japānas ir atsaukusi vienu no nacionālās izlases treneriem, Robu Hauliju, jo viņš tiek turēts aizdomās par Starptautiskās regbija savienības ("World Rugby") noteikumu pārkāpumiem. Haulijs tiek turēts aizdomās par likmju izdarīšanu uz regbija mačiem, kas ir aizliegts visām ar spēli "saistītajām personām" (spēlētājiem, treneriem un oficiālajām regbija savienību amatpersonām).

Velsas regbija savienība ir arī nākusi klajā ar publisku paziņojumu, atzīstot, ka Haulijs patiešām tiek turēts aizdomās par nelikumīgām darbībām un, ka viņš ir aizsūtīts mājās. Tiesa, nekādus tālākus komentārus nesniedza. Komandas galvenais treneris Vorens Getlands šo situāciju ir pārrunājis ar komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem, kā arī no Velsas izsaucis citu speciālistu, Stīvenu Džonsu, kurš ieņems Haulija pozīciju.

Pats vaininieks līdz šim esot pilnībā sadarbojies ar Velsas regbija savienību un palīdzējis situācijas izmeklēšanā, tiesa, nav sniedzis komentārus un lūdzis medijus ievērot viņa tiesības uz privāto dzīvi.

Atgādināsim, ka Velsa Pasaules kausa finālturnīru sāks 23. septembrī ar maču pret Gruziju. Tāpat viņu apakšgrupā ir Austrālija, Fidži un Urugvaja.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/