Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Falcons" tiek pie pirmās uzvaras, "Saracens" un "Chiefs" turpina perfekti

"Falcons" tiek pie pirmās uzvaras, "Saracens" un "Chiefs" turpina perfekti
Foto: PA Images/Scanpix

Pie savas pirmās uzvaras 2018./2019. gada Anglijas Premjerlīgā tika Ņūkāslas "Falcons" komanda, kas ar 23:20 pārspēja Vusteras "Warriors", bet turnīra līdervienības, "Sarecens" un "Chiefs" guva kārtējos piecus punktus.

Ņūkāslas "Falcons" iepriekšējo sezonu noslēdza kā ceturtā spēcīgākā Premjerlīgas komanda, taču šīs sezonas pirmajos divos mačos viņiem nācās piedzīvot divus zaudējumus, kas, protams, nebija tas sezonas ievads kādu viņi bija gaidījuši. Tiesa, trešajā spēļu kārtā "Falcons" bija jāspēlē pret Vusteru un, lai arī šis mačs bija jāaizvada izbraukumā, fakts, ka jāspēlē pret komandu, kas arī nav tikusi pie panākuma, iespējams, ņūkāsliešos varēja raisīt optimismu.

"Falcons" maču sāka apņēmīgi un tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka pēc 25 nospēlētām minūtēm viņi jau bija panākuši 14 punktu pārsvaru. Piezemējumi Sonatem Takalua un Sinoti Sinoti. Tiesa, mača turpinājums viņiem tik labs vairs nebija un "Warriors" atspēlējās, turklāt, pirmā puslaika izskaņā ņūkāslieši palika 13 vīru sastāvā.

Par mača galveno varoni kļuva Tobijs Flūds, kurš ar sitieniem pa vārtiem kopumā guva 13 punktus, kas arī bija noteicošais faktors "Falcons" uzvarā.

Pievēršoties šīssezonas līderu sasniegumiem, tad, lielos vilcienos, nekas nav mainījies, jo Londonas "Saracens" un Ekseteras "Chiefs" saglabā tās pozīcijas, kurās šīs komandas pēdējo sezonu laikā ir ierasts redzēt, kā arī, protams, turpina uzvarēt. Ekseteras vienība pie sava trešā panākuma trijās spēlēs tika ar 35:18 pārspējot Seilas "Sharks", bet "Saracens" ar 38:27 izbraukumā tika galā ar Northemptonas "Saints".

Tiesa, pati interesantākā cīņa norisinājās Koventrī, kur vietējā "Wasps" tikās ar Lesteras "Tigers". Abas šīs komandas noteikti pretendē uz iekļūšanu izslēgšanas mačos, taču abām sezonas pirmajos divos mačos uzvaras un zaudējumi dalījās uz pusēm, tāpēc šī cīņa bija ne tikai principiāla, bet arī svarīga, lai sezonas ievadā iegūtu kādu pārsvaru.

Jāsaka, ka abas komandas vairāk domāja par uzbrukumu, taču Lesteras vienībai šoreiz nepaveicās, jo pirmā puslaika izskaņā sarkano kartīti saņēma Vils Spensers, kas "Tigers" komandai nozīmēja mača turpināšanu 14 vīru sastāvā. Tas, iespējams, arī bija atslēgas moments, jo otrajā puslaikā, lai arī lesterieši uzvarēja, izšķirošajam izrāvienam viņiem jaudas nepietika.

Uzvarētāju rindās ar diviem piezemējumiem izcēlās Huans De Jangs, bet zaudētājiem to pašu paveica Džonijs Mejs. Lima Sapoaga no "Wasps" izcēlās ar 18 gūtajiem punktiem sitot pa vārtiem.

Anglijas Premjerlīga regbijā, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
GlosteraBristole35:13
Vusteras "Warriors"Ņūkāslas "Falcons"20:23
Northemptonas "Saints""Saracens"27:38
"Harlequins"Bāta32:37
Ekseteras "Chiefs"Seilas "Sharks"35:18
"Wasps"Lesteras "Tigers"42:35
#KomandaSUNZP
1.Ekseteras "Chiefs"330015
2."Saracens"330015
3.Glostera321012
4.Bāta31119
5."Wasps"32019
6."Harlequins"31028
7.Lesteras "Tigers"31026
8.Ņūkāslas "Falcons"31025
9.Northemptonas "Saints"31024
10.Bristole31024
11.Seilas "Sharks"31024
12.Vusteras "Warriors"30033

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.