Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Pēc diviem zaudējumiem pret Velsu Argentīna paliek bez galvenā trenera

Pēc diviem zaudējumiem pret Velsu Argentīna paliek bez galvenā trenera
Daniels Hurkads
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas regbija izlases līdzšinējais galvenais treneris Daniels Hurkads ir paziņojis, ka nākamās nedēļas beigās pametīs savu amatu.

Daniels Hurkads, kurš Argentīnas izlasi vada teju piecus gadus, jo pie komandas stūres stājās 2013. gada rudenī, pēc diviem zaudējumiem pret Velsu (10:23 un 10:30) ir paziņojis, ka līdz ar vasaras testu spēļu noslēgumu pametīs savu amatu.

"Man liekas, ka esošās treneru komandas teiktais vienkārši vairs nenonāk līdz spēlētājiem. Mēs esam sasnieguši to punktu, kad ir jābeidz strādāt," oficiālajā paziņojumā sacīja pats Hurkads, "mans lēmums nav arī sasteigts, jo par tādu iespēju runāju vēl pirms šīsvasaras testu mačiem."

Argentīnas izlasei šajā starptautisko maču ciklā ir atlikusi viena spēle, nākamnedēļ tiekoties ar Skotiju, kas tad arī būs pēdējā Danielam Hurkadam pašlaik ieņemamajā amatā.

Savas trenera karjeras laikā 60 gadus vecais argentīnietis ir trenējis kā dažādas komandas, tā arī izlases, turklāt, ne tikai Argentīnas, jo viņš arī vadīja Portugāles regbija-7 un sieviešu regbija izlases, kā arī bija valsts galvenās vīru komandas trenera asistents. Savukārt Argentīnas regbija savienības ietvaros viņš dažādos laikos ir atbildējis par U21, regbija-7, valsts otro izlasi līdz beigu beigās tika līdz lielās izlases trenēšanai. Interesanti, ka viņš bija treneris arī "Pampas XV" komandai, kas bija Argentīnas regbija savienības veidota komanda, kas bāzējās DĀR un spēlēja turienes regbija čempionāta zemākajās līgās.

Runājot par izcīnītajiem tituliem, Hurkads ar Argentīnas otro izlasi divreiz ir triumfējis Amerikas čempionātā, bet reizi uzvarēja "World Rugby" Nāciju kausā. Savukārt 2015. gada Pasaules kausā viņš Argentīnas izlasi aizveda līdz turnīra pusfinālam, bet beigās ierindojās ceturtajā vietā.

Jāpiebilst, ka pēdējās 25 spēlēs Argentīnas valstsvienībai ir izdevies tikt vien pie četrām uzvarām, bet kopumā viņš izlasi ir vadījis 55 mačos no kuriem tikai 19 spēlēs ir izcīnītas uzvaras.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.