Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Namībija ar graujošu uzvaru sāk ceļu pretī Pasaules kausam

Juris Miņins
Juris Miņins

Namībija ar graujošu uzvaru sāk ceļu pretī Pasaules kausam
Foto: worldrugby.org

Namībijas regbija izlase ar 55:6 pārspēja Ugandu, pārliecinoši sākot Āfrikas Zelta kausa izcīņu, kuras uzvarētājs saņems automātisko ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu regbijā.

Šajā nedēļas nogalē tika dots starts Āfrikas Zelta kausa izcīņai regbijā, kas vienlaicīgi ir arī reģiona kvalifikācijas turnīrs 2019. gada Pasaules kausam. Četrgades galvenajam turnīram automātiski kvalificēsies 2018. gada Zelta kausa ieguvēji, bet komanda, kas paliks otrajā vietā saņems uzaicinājumu uz tā saukto "pēdējās cerības" turnīru, kur kopā ar vēl trim citu reģionu komandām cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz Japānu.

2018. gada Āfrikas Zelta kausā piedalās sešas komandas – Namībija, Maroka, Zimbabve, Kenija, Tunisija un Uganda. Savukārt šajā nedēļas nogalē spēlēja četras no tām. Iepriekšējās sezonas čempionāta uzvarētāja un viena no spēcīgākajām Āfrikas regbija izlasēm, Namībija uzņēma Ugandu, bet Zimbabve spēlēja ar Maroku.

Jāpiebilst, ka vēl desmit Āfrikas komandas cīnās zemāka ranga turnīros, attiecīgi, Sudraba kausā un Bronzas kausā.

Pievēršoties aizvadītajiem mačiem, jāsāk ar Namībiju, kas ir regulāra Pasaules kausa dalībniece, jo ugandieši pret viņiem nespēja izrādīt pretestību un tāpēc namībieši tika pie vieglas uzvaras - deviņi piezemējumi un uzvara ar 55:6. Savukārt Zimbabve, kas arī pretendē uz Pasaules kausu, pirmajā kārtā, jāsaka, paslīdēja, jo mačs pret Maroku noslēdzās neizšķirti – 23:23.

Šingirejs Katsvere guva divus piezemējumus, taču ar to bija par maz, jo arī marokāņi tika pie diviem piezemējumiem un kopumā neizskatījās īpaši sliktāk par Zimbabvi, tāpēc fakts, ka mačs norisinājās, kā saka, "punkts punktā" nebija nekāds pārsteigums. Tiesa, Zimbabvei bija lieliska iespēja izraut uzvaru, kad mača pēdējā minūtē soda sitienu izpildīja Lenīns Tambavera, taču viņa raidītā bumba lidoja garām vārtiem.

Āfrikas Zelta kausa izcīņa turpināsies 23. jūnijā, kad Namībija uzņems Tunisiju, bet Maroka – Keniju. Turnīrs noslēgsies 18. augustā, kad arī būs zināmas veiksmīgākās Āfrikas komandas, kuras līdz ar Dienvidāfrikas Republikas izlasi, kas 2019. gada Pasaules kausam ir kvalificējusies automātiski, pārstāvēs reģionu četrgades nozīmīgākajā regbija turnīrā.

Āfrikas Zelta kauss regbijā

MājniekiViesiRezultāts
NamībijaUganda55:6
ZimbabveMaroka23:23
NamībijaTunisija
MarokaKenija
KenijaZimbabve
MarokaNamībija
KenijaUganda
TunisijaZimbabve
UgandaTunisija
ZimbabveNamībija
UgandaMaroka
KenijaTunisija
TunisijaMaroka
NamībijaKenija
UgandaZimbabve
#KomandaSUNZP
1.Namībija11005
2.Maroka10102
3.Zimbabve10102
4.Kenija00000
5.Tunisija00000
6.Uganda10010

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/