Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Francija pieveic Angliju un kļūst par U20 pasaules čempioniem

Francija pieveic Angliju un kļūst par U20 pasaules čempioniem
Foto: AFP/Scanpix

Francijas jauniešu regbija izlase šodien pasaules U20 čempionāta finālā ar 33:25 pārspēja Angliju, izcīnot savu pirmo pasaules čempionu titulu.

Šodien noslēdzās 2018. gada pasaules čempionāts regbijā, U20 vecuma grupā un pēdējā tā dienā tika izspēlētas visas spēles, kas arī noteica galīgo vietu sadalījumu.

Mačos par devīto līdz divpadsmito vietu intrigas netrūka, jo tieši šajā turnīra zarā noskaidrojās tā komanda, kurai jāpamet spēcīgāko vienību divīzija. Ja par Japānas izlases dalību šajā "dzīvības un nāves" mačā nevienam nebija jārodas pārsteigumiem, tad par Īrijas valstsvienības dalību gan. Īrijas regbija jaunā paaudze jau otro turnīru pēc kārtas aizvada ļoti vāji, tiesa, ja pirms gada viņi izvairījās no nokļūšanas "pēdējās cerības" mačā, šogad viņiem tas neizdevās.

Jāsaka, ka īri nebija tālu no tā, lai šo PČ noslēgtu bez uzvarām, taču, pateicoties Džo Birna lieliskajiem sitieniem pa vārtiem, tomēr, prata izvairīties no šāda kauna un svinēja uzvaru ar 39:33. Zaudētāju rindās otrajā puslaikā divus piezemējumus guva Siosaia Fifita.

Atgādināsim, ka Japānas izlase arī bija tā, kura 2018. gada čempionātam kvalificējās kā zemākās līgas turnīra uzvarētāja.

Savukārt Gruzijas valstsvienība, mača gaitā atrodoties iedzinējos, tomēr, spēja pieveikt Skotiju (39:31) un vēlreiz parādīja un pierādīja savu piederību elites grupai.

Spēlēs par piekto līdz astoto vietu gan tādas drāmas nebija, jo tur tika fiksēti pārliecinoši komandu panākumi. Austrālija ar 41:15 pārspēja Argentīnu, bet Velsa ar 34:17 tika galā ar Itāliju.

Spēlē par trešo vietu tikās DĀR un Jaunzēlande, kas pusfinālā negaidīti bija piekāpušies Francijai. Šī spēle arī bija gana spraiga, taču afrikāņi aizvadīja lielisku otro puslaiku, kuru vinnēja ar 21 punkta pārsvaru un triumfēja spēlē par bronzas medaļām ar 40:30.

Visbeidzot, finālspēlē tikās viena no visu laiku veiksmīgākajām izlasēm U20 čempionātos, Anglija, un turnīra rīkotāji, Francija. Visas spēles laikā angļiem bija jādzenas pakaļ francūžiem, jo jau no pirmajām minūtēm Luī Karbonels sāka bombardēt Anglijas izlases vārtus.

Jāsaka, ka, pat neskatoties uz Džordana Olavofelas diviem piezemējumiem, angļiem šī pakaļdzīšanās nebija veiksmīga (25:33) un jau otro gadu pēc kārtas, bet sesto reizi kopumā viņiem nācās saierināties ar otro vietu.

Francijas izlasei, kuras labā 23 punktus guva jau pieminētais Karbonels, šī bija pirmā uzvara U20 pasaules čempionātā. Tāpat tas ir tikai otrais gadījums visa turnīra pastāvēšanas laikā, kad par uzvarētāju nav kļuvusi ne Jaunzēlande, ne Anglija. Pirms tam vienīgā reize, kad kādam bija izdevies pārtraukt šo vienību dominanci, tika fiksēta 2012. gadā, kad arī savās mājās notiekošajā turnīrā uzvaru svinēja DĀR.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, ar 60 gūtajiem punktiem, kļuva Luī Karbonels, bet par labākajiem piezemējumu guvējeim, Itālijas izlases spēlētājs Džiovani D’Onofrio un DĀR pārstāvis Vandislī Simelane, kuriem abiem pa sešiem piezemējumiem.

2018. gada pasaules čempionāts regbijā, U20

#Komanda
1.Francija
2.Anglija
3.DĀR
4.Jaunzēlande
5.Austrālija
6.Argentīna
7.Velsa
8.Itālija
9.Gruzija
10.Skotija
11.Īrija
12.Japāna

Izmantotie resursi:
https://www.worldrugby.org/u20


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.