Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Rugby Europe" nepārskatīs EČ rezultātus, Rumānija cīnīsies par palikšanu

"Rugby Europe" nepārskatīs EČ rezultātus, Rumānija cīnīsies par palikšanu
Vācijas izlase nu ir ne tikai ieguvusi tiesības cīnīties par vietu Pasaules kausā, bet arī paglābusies no izkrišanas no elites grupas
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pirms dažām dienām "World Rugby" izplatītā paziņojuma par vairāku Eiropas izlašu sodīšanu par nepareizi veiktu naturalizāciju, "Rugby Europe" ir sniegusi savus komentārus par Eiropas čempionāta norisi.

Iepriekš jau ziņojām, ka Rumānijas, Spānijas un arī Beļģijas izlases ir sodītas par to, ka iespēlēja komandā regbistus, kuri nebija izgājuši nepieciešamo naturalizācijas procesu. Tā rezultātā Starptautiskā regbija savienība ir atņēmusi piešķīrusi šīm izlasēm desmit punktu sodu par katru maču, kurā ir spēlējuši "nelegāļi".

Šo lēmumu ir respektējusi arī Eiropas regbija savienība, kas nozīmē, ka vislielāko sodu ir saņēmusi Rumānijas izlase, kura ne tikai ir zaudējusi savu jau šķietami izcīnīto vietu 2019. gada Pasaules kausā, bet arī palikusi pēdējā 2018. gada Eiropas čempionātā, kas ir komandas visu laiku sliktākais rezultāts.

Tāpat šī pēdējā vieta nozīmē to, ka Rumānijai būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu elites kompānijā, kur viņus jau gaida Portugāles vienība. Proti, sākotnēji portugāļiem bija jāspēlē pret faktisko pēdējās vietas ieguvēju Vāciju, taču pēc sodu piemērošanas dienvidniekiem nāksies cīkstēties ar jau daudz nopietnāku pretinieku un tādējādi viņu iespējas tikt atgriezties Eiropas čempionāta elites grupā ir krietni samazinājušās.

Tiesa, bez mača pret Vāciju portugāļi nepaliks, jo tieši vācieši nu ir nokļuvuši Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra otrajā vietā un tas nozīmē, ka abas vienības tiksies Eiropas grupas pārspēlēs, kuru uzvarētājs jau cīnīsies pret Samoa par iespēju jau priekšlaicīgi garantēt sev biļeti uz Japānu. Eiropas "play-off" mačs ir ieplānots jau 9. jūnijā.

Interesanti, ka, lai arī "Rugby Europe" ir piemērojusi "World Rugby" piespriestos sodus 2018. gada Eiropas čempionāta kontekstā, iepriekš notikušajiem turnīriem, kuros arī piedalījās nelegāli naturalizētie regbisti, nekādi sodi netiek piemēroti un šo Eiropas čempionātu rezultāti netiks pārskatīti.

Tas savukārt skar Gruzijas izlasi, jo 2017. gada Eiropas čempionātā viņi piekāpās Rumānijai, paliekot otrajā vietā. Komentējot radušos situāciju, Gruzijas regbija savienības prezidents Goča Svanidze paziņoja, ka, lai arī viņiem ir visas tiesības apstrīdēt šo "Rugby Europe" lēmumu, viņi to nedarīs, jo uzskata, ka Gruzijas izlase ir spēcīgāka par Rumāniju un viņiem bija jāpierāda savs pārākums laukumā, ne kabinetu cīņās.

Tajā pašā laikā viņš norāda, ka tas, kas šajā pavasarī ir noticis Eiropas regbija savienībā ir milzīgs trieciens visai organizācijai un tai ir nepieciešamas kardinālas izmaiņas.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/


, 2018-05-17 20:45, pirms 6 gadiem
Čujs man saka, ka beidzies tikai ievads.Ja/kad nomainīs visu vadību, utošanās atsāksies ar vēl lielāku tušu.Rumāņi šito tā neatstās un ''atradīs'' citu kažokos arī lielākus zvērus.Būtu es Šekspīrs, sāktu rakstīt farsu.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.