Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV uzvar Londonā, Fidži triumfē kopvērtējumā

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV uzvar Londonā, Fidži triumfē kopvērtējumā
ASV regbija-7 izlase līksmo par uzvaru Londonas posmā
Foto: AP/Scanpix

Ar ASV regbija-7 izlases uzvaru Londonas posmā, kurš bija pēdējais šajā sezonā, noslēdzās "HSBC Sevens World Series" čempionāts, kurā tiekas labākās šī sporta veida izlases. Sezonas kopvērtējumā pirmo vietu ieņēma Fidži regbisti.

"HSBC Sevens World Series" ir pasaules labāko regbija-7 čempionāts sezonas garumā, kur deviņos posmos noskaidro tūres uzvarētāju. Šogad pie četrām uzvarām tika Fidži regbisti, divreiz, sezonas pirmajā pusē, pie uzvarām tika DĀR izlase, bet pa uzvarai izcīnīja Jaundzēlande, Anglija un, pēdējā posmā – ASV.

Amerikāņi ar 45:22 šovakar finālā apspēlēja Austrāliju un tika pie savas pirmās uzvaras pasaules sērijas vēsturē. Pie diviem piezemējumiem tika Denijs Barnets un Maka Unufe. Protams, ka pēc šīs uzvaras kā komandas galvenais treneris Maiks Fraidijs, tā kapteinis Medisons Hjūdžs uzslavēja gan Londonā spēlējošo komandu, gan tos, kuri palika trenēties ASV, uzsverot, ka šī ir ļoti nozīmīga uzvara ASV regbijam.
Trešo vietu posmā ieņēma Fidži, bet ceturtie palika Anglijas regbisti.

Tiesa, angļiem nebija par ko satraukties, jo viņi šīs nedēļas laikā kļuva par ceturto ranga komandu, t.i., pēdējo, kurai ir garantēta automātiskā kvalifikācija 2016. gada Olimpiskajām spēlēm. Atgādināsim, ka uz Rio spēlēm jau pirms nedēļas, Glāzgovas posmā, kvalificējās Fidži, DĀR un Jaundzēlande. Jāpiebilst, ka Anglijas regbija izlase Olimpiādē pārstāvēs Lielbritāniju, par ko Anglijas, Skotijas un Velsas regbija dzīves vadītāji bija vienojušies vēl pirms kvalifikācijas turnīra sākuma.
Bez šī četrinieka Olimpiādei mierīgi var gatavoties mājnieki, Brazīlija, taču viņiem gatavoties vajag ļoti pamatīgi, jo HSBC vārdā nosauktajā sērijā viņi nespēja izrādīt nopietnu konkurenci pretiniekiem, jo trijos posmos spēja izcīnīt vien trīs punktus.

Pārējām izlasēm par atlikušajām 7 vietām Olimpisko spēļu turnīrā būs jācīnās reģionālajos atlases turnīros, kas no jūnija līdz novembrim notiks dažādās valstīs.

Izmantotie resursi:
World Rugby