Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čempionu kausā klāt pusfināli

Čempionu kausā klāt pusfināli
"Saracens" un "Clermont Auvergne" pusfinālā tikās jau pērn. Toreiz spēcīgāks izrādījās angļu klubs. Kā būs šoreiz?
Foto: epcrugby.com

Sestdien un svētdien divās pusfināla spēlēs tiks noteikti Eiropas prestižākā klubu regbija turnīra Čempionu kausa finālisti. "Clermont Auvergne" mērosies spēkiem "Saracens", bet pēdējo divu gadu čempioni "Toulon" cīnīsies ar īru "Leinster".

Mūžīgi otrie vēlas būt pirmie

Franču "Clermont Auvergne" un angļu "Saracens" duelis lēnā garā kļūst par Eiropas regbija jauno laiku klasiku. Abas komandas pēdējos gados vienmēr ar labiem panākumiem cīnās gan savos pašmāju čempionātos, gan uz Eiropas skatuves. Tiesa, trofeju allaž iegūst citi. "Saracens" pērn spēlēja turnīra finālā, kur piekāpās "Toulon", savukārt "Clermont Auvergne" tiem pašiem pretiniekiem finālā zaudēja 2013. gadā. Abām komandām tie ir bijuši līdz šim vienīgie fināli.

Abas komandas šosezon jau divas reizes ir tikušās, jo bija vienā apakšgrupā. Tur uzvaras tika dalītas uz pusēm. Tāpat šim duelim ir arī sava izslēgšanas spēļu vēsture. 2012. gadā "Clermont Auvergne" ambiciozā angļu kluba skrējienu pēc kausa apturēja ceturtdaļfinālā, bet pērn pusfinālā "Saracens" atriebās ar vērienu – uzvaru ar 46:6.

Gan viena, gan otra komanda var lepoties ar to, ka nu jau četras sezonas pēc kārtas tām ir izdevies sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu. Šogad abas tiekas pusfinālā. Ceturtdaļfinālā "Clermont Auvergne" ar 37:5 sabradāja Anglijas čempionvienību "Northampton Saints", savukārt "Saracens" īstā trillerī ar 11:12 izbraukumā pārspēja "Racing Metro".

Ceturtdaļfinālā "Clermont Auvergne" demonstrēja iespaidīgu sniegumu. Viens no komandas un Velsas izlases līderiem Džonatans Deivīss jau apsolījis tikpat iespaidīgu turpinājumu arī pusfinālā. Taču savus trumpjus no azotes ārā vilkt gatavojas arī "Saracens", kuriem ierindā atgriezīsies savainotie Anglijas izlases spēlētāji Ouvens Farels un Breds Berits. Grūti spriest, kāda ir abu fiziskā kondīcija (Farels atstāts rezervē, Berits spēlēs pamatsastāvā un pildīs kapteiņa pienākumus), taču viņu klātbūtne vien piesaistīs pastiprinātu pretinieku aizsardzības uzmanību. Arī "Clermont Auvergne" uz rezervistu soliņa atstājuši dūžus – spēlei pieteikti gan Morgans Parrā, gan Kamiljs Lopess, kuriem savainojumu dēļ pāragri beidzās Sešu nāciju kausa izcīņa.

Abām komandām noteikti sen jau ir apnicis noraudzīties, kā trofejas izcīna citi. Piemēram, "Saracens" Anglijas premjerlīgas čempionu titulu ir izcīnījuši tikai vienreiz, taču trīs reizes palikuši otrie. Savukārt "Clermont Auvergne" aina līdzīga, tikai vēl drūmāka – viens Francijas čempionu tituls un desmit otrās vietas! Jāatzīmē, ka arī šobrīd savos nacionālajos čempionātos abas komandas ieņem otrās vietas...

Milžu cīņa Marseļā

Otrs pusfināla pāris izskatās vēl iespaidīgāk. Pēdējo divu gadu čempioni "Toulon" Marseļā uzņems 2011. un 2012. gada čempionus "Leinster". Lai arī par favorītiem tiek uzskatīti pašreizējie čempioni, turnīra vēsturē trešo spēlēm bagātāko klubu it nemaz nevar novērtēt par zemu.

Pērn šo abu komandu dueli pieredzējām ceturtdaļfinālā, un toreiz pārāki bija "Toulon". "Leinster" šogad ir kārtīgi nobrieduši revanšam. Komandas iespaidīgais pirmās līnijas spēlētājs Šons Kronins jau saviem komandas biedriem piekodinājis, ka, lai uzvarētu, daudziem būs jānospēlē karjeras labākā spēle. Gandrīz pusi "Leinster" pamatsastāva veido Īrijas izlases spēlētāji, kuri savās karjerās ir paguvuši aizvadīt ne vienu vien labu spēli. Komandā netrūkst izcilu spēlētāju, taču starp viņiem neviens nav tik spožs līderis, kādi nesenajos komandas ziedu laikos bija O’Driskols, Kalens un Sekstons.

Kā atzinuši vairāki "Leinster" spēlētāji, pērn viņi īsti nav aptvēruši "Toulon" spēku, tāpēc cīņai nebija pienācīgi gatavi. Šogad tā vairs nebūšot. Tiesa, "Leinster" nevar lepoties ar veiksmīgu sezonu "Pro 12" līgā (spēlē Īrijas, Skotijas, Velsas un Itālijas klubi), kur čempioni pašreiz atrodas tikai 5. vietā. Tiesa, tā viņiem nodrošina dalību izslēgšanas spēlēs.

"Toulon" līdz šim nav bijis pamata sūdzēties par sezonas ritējumu. Francijas čempionātā viņi ir līderi un arī Čempionu kausā ir mierīgi aizkļuvuši līdz pusfinālam. Tur gan nāksies iesvīst. Francijas kluba galvenais trumpis ir spēle uzbrukumā, savukārt "Leinster" ceturtdaļfinālā jau vienu labi uzbrūkošu komandu – "Bath" – uzveica, ielaižot vien 15 punktus. Savukārt "Toulon" ceturtdaļfinālā problēmas sagādāja spēle aizsardzībā. Iespējams, visnotaļ blāvo sniegumu aizsardzībā var novelt uz koncentrēšanās trūkumu, jo komanda visu laiku bija puslīdz drošā vadībā.

"Toulon" nevarēs palīdzēt viens no komandas līderiem, 2014. gada Eiropas labākais regbists Stefons Armitedžs, taču ierindā atgriezīsies tādas pasaules regbija superzvaigznes kā Lī Halfpenijs, Mets Gitau un Braiens Habana. Arī "Leinster" ar savu sastāvu var lepoties: ierindā būs visi labākie spēki.

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaPunkti
1.Aiens MadigansLeinster98
2.Džordžs FordsBath79
3.Lī HalfpenijsToulon72
4.Kamiljs LopessClermont Auvergne67
5.Aiens KītlijsMunster63
6.Endijs GudsWasps60

Visvairāk piezemējumu

VietaSpēlētājsKomandaPiezemējumi
1.Džordžs NortsNorthampton Saints7
2. – 3.Darens KeivsUlster5
2. – 3.Huans ImhofsRacing Metro5
4. – 8.Stefons ArmitedžsToulon4
4. – 8.Kriss EštonsSaracens4
4. – 8.Mets BenehensBath4
4. – 8.Braiens HabanaToulon4
4. – 8.Matjē BastaroToulon4

Eiropas Čempionu kausa izcīņa regbijā

Pusfināli

DatumsSpēleLaiks
18. aprīlisClermont Auvergne - Saracens17:15
19. aprīlisToulon – Leinster17:15

"Toulon" - "Leinster" spēli tiešraidē translēs "France 2" kanāls, kas pieejams "Lattelecom" interaktīvās televīzijas ārzemju tematiskajā pakā.

Finālā spēlēs...

  • 0

  • 1

  • 2

  • 0