Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Crusaders” atspēlējas, “Chiefs” izglābjas

Juris Miņins
Juris Miņins

“Crusaders” atspēlējas, “Chiefs” izglābjas
Foto: http://crusaders.co.nz/

Šodien notikušajās “Super Rugby” spēlēt Kraistčērčas “Crusaders”, atspēlējot 19 punktu deficītu, ar 33:24 pārspēja Oklendas “Blues”. Savukārt Hamiltonas “Chiefs” tikai mača izskaņā spēja nodrošināt pārliecinošu uzvaru pār pastarīšiem Melburnas “Rebels”.

“Super Rugby” ceturtā spēļu kārta sākās jau šorīt un tā tika uzsākt ar divu Jaunzēlandes komandu cīņu, jo svastarpējā mačā tikās “Crusaders” un “Blues”. Maču veiksmīgāk sāka “Blues”, kuri pirmie guva punktus, bet puslaiku noslēdza pie rezultāta 21:5 savā labā, tiesa, otrajās 40 minūtēs savu vārdu skaļi pateica mājnieki.

Gūdami četrus piezemējumus un neļaujot oponentiem tikt pie vairāk kā 3 punktiem, “Crusaders” izcīnīja savu nu jau ceturto uzvaru pēc kārtas un vēl aizvien šajā sezonā ir nepārspēti. Interesanti, ka Kraistčērčas komanda trīs no šīm četrām uzvarām ir izcīnījusi līdzīgā stilā, proti, pēc izgāztiem pirmajiem puslaikiem un ar varonīgām atspēlēšanās tūrēm otrajos puslaikos.

Par spēles rezultatīvāko regbistu kļuva Mičels Hants, kurš bija precīzs četros realizācijas sitienos un vienu reizi piezemēja bumbu pats.

Savukārt otrajā šī rīta spēlē Hamiltonas “Chiefs” ar 27:14 pārspēja Melburnas “Rebels”. Te gan jāsaka, ka austrālieši, kuriem pirmajās divās sezonas spēlēs tika fiksēti divi smagi zaudējumi, šajā spēlē cīnījās patiešām ļoti labi un jaunzēlandiešiem, kuri vēl nebija zaudējuši, bija krietni jāpiepūlas, lai tiktu pie panākuma.

Intriga mačā saglabājās līdz pašām beigām, kad pēdējās spēles minūtēs Sems Keins un Šons Stīvensons guva pa piezemējumam, un noņēma no dienaskārtības visus jautājumus par mača uzvarētājiem.

Savukārt pēdējā dienas spēlē, kas gan pēc Latvijas notika vakarā, tikās Pretorijas “Bulls” un Tokijas “Sunwolves”. Abas šīs komandas līdz šim nebija tikušas pie panākumiem un atradās DĀR grupas pēdējās divās vietās, tāpēc šo cīņu varēja saukt par principiālu.

Lai arī Japānas komanda pirmā guva punktus, realizējot soda sitienu, kopumā mājnieki kontrolēja spēli un, lai arī ne viegli, taču diezgan pārliecinoši virzījās panākuma virzienā. Tur, jāsaka atklāti, viņiem palīdzēja arī “Sunwolves”, kuri spēlēja ar lielu kļūdu procentu, kā arī pilnībā atdodot spēles iniciatīvu.

Nākošo uzvarētāju labā pirmo (un arī noslēdzošo) piezemējumu guva 2012. gada Pasaules labākais jaunais regbists Jans Serfontēns un tas bija tikai sākums. Otrā puslaika ievadā mājnieki palika arī mazākumā, kad sarkano kartīti saņēma Renaldo Botmā, taču tas viņiem neliedza rezultātu no 17:14 palielināt līdz 34:14.

Mača izskaņā Tokijas komandas pārstāvji guva piezemējumu un bija tuvu tam, lai iegūtu bonusa punktu par zaudējumu, taču pašās pēdējās spēles sekundēs izdarīto bumbas piezemējumu neieskaitīja, jo īsi pirms tam Liaki Moli bija zaudējis kontroli pār bumbu.

Super Rugby, 4. kārta

MājniekiViesiRezultāts
CrusadersBlues33:24
RebelsChiefs14:27
BullsSunwolves34:21
HurricanesHighlanders
WaratahsBrumbies
LionsReds
SharksKings
JaguaresCheetahs