Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Saulīte un "Enisey-STM" cīnās, taču piekāpjas Bordo

Saulīte un "Enisey-STM" cīnās, taču piekāpjas Bordo
Džoja Neivila skaidro spēles situāciju Uldim Saulītem (Nr.4)
Foto: AFP/Scanpix

Vakar savu kārtējo eirokausu maču aizvadīja Krasnojarskas "Enisey-STM" komanda, kas Izaicinājuma kausa ceturtajā kārtā ar 26:37 atzina Bordo vienības pārākumu.

Krasnojarskas "Enisey-STM" kārtējo reizi pierādīja, ka, lai arī par lieliem panākumiem Eiropas arēnā pagaidām vēl nevar pacīnīties, atsevišķos mačo, tajā skaitā arī izbraukumā, var pabojāt noskaņojumu arī Eiropas spēcīgākā regbija čempionāta, Top 14, komandām.

Bordo komanda jau no pirmajām minūtēm uzņēma augstu spēles tempu, kas viņiem deva savas dividendes, proti, ļāva gūt ātrus piezemējumus, taču viesi no Sibīrijas nepalika atbildi parādā un pirmajā puslaikā izcēlās ar diviem Jurija Kušnarjova soda sitieniem, pārtraukumā ejot pie rezultāta 6:21. Otrajā puslaikā spēle jau izlīdzinājās un "Enisey-STM" otro 40 minūšu nogriezni uzvarēja ar 20:16, taču ar to bija par maz, lai saasinātu spēli vai tiktu pie bonusa punkta par minimālu zaudējumu.

Jāpiebilst, ka, kā jau pēdējā laikā ierasts, komandas kapteiņa pienākumus pildīja Uldis Saulīte, kurš, protams, laukumā devās sākumsastāvā. Uldim, kā viņš pirms kāda laika pats izteicās, mačs pret Bordo bija īpaši gaidīts un, iespējams, pat principiāls, jo savulaik tikai savainojums viņam liedza pievienoties šai komandai un spēlēt prestižākajā regbija čempionātā.

Tāpat interesants ir tas fakts, ka par mača tiesnesi uz šo spēli tika nozīmēta Džoja Neivila un tādējādi viņa kļuva par pirmo sievieti, kas ir tiesājusi vīru profesionālā regbija maču.

Bez šī mača vakar tika izspēlētaas vēl trīs Izaicinājuma kausa spēles. Jāsaka, ka otrai Krasnojarskas komandai, "Krasny Yar", kuriem šī ir debijas sezona eirokausos, spēle pret Edinburgu noteikti nav jāraksta vēstures grāmatas gaišākajās lappusēs, jo tika piedzīvots smags zaudējums – 0:78.

Ņūkāslas "Falcons" ar 27:25 pārspēja "Dragons", bet Ojonas un Vusteras "Warriors" cīņā pārāki bija francūži – 27:20.

Eiropas regbija Izaicinājuma kauss

MājniekiViesiRezultāts
PoAžēna26:12
OjonaVusteras "Warriors"27:20
"Dragons"Ņūkāslas "Falcons"25:27
Bordo"Enisey-STM"36:27
Edinburga"Krasny Yar"78:0
Londonas "Irish""Stade Francais"20:26
Glostera"Zebre"69:12
KonahtaBrive55:10
LionaTulūza21:11
Kārdifas "Blues"Seilas "Sharks"14:6

Izmantotie resursi:
Home : European Professional Club Rugby (EPCR)


Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).