Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR atsakās no dalības Regbija čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR atsakās no dalības Regbija čempionātā
Foto: PA Imagers/Scanpix

Dienvidāfrikas regbija savienība ir paziņojusi, ka tās vīru izlase nevarēs piedalīties 2020. gada Regbija čempionātā, kur "Springboks" komandai būtu jāaizstāv savs 2019. gadā iegūtais čempionu tituls.

Dienvidāfrikas regbija savienība ir apstiprinājusi jau iepriekš izskanējušās ziņas par to, ka tās galvenā komanda, vīru nacionālā izlase, nepiedalīsies 2020. gada Regbija čempionātā. Iemesls šādam solim ir valstī pieņemtie Covid-19 ierobežošanas pasākumi, kas cita starpā paredz arī ceļošanas ierobežojumus, t.i., valsts regbija izlase nevarētu legāli pamest valsti.

Jāsaka, ka 2019. gada Pasaules kausa un Regbija čempionāta uzvarētāji šajā vasarā un rudenī bija iesaistīti daudzās spekulācijās par un ap viņu dalību gan Regbija čempionātā, kad Rudens nāciju kausā. Pati komanda gan pārāk par to neiespringa un 46 vīru sastāvā gatavojās rudens mačiem, taču nu, kā izskatās, regbistiem būs jāsamierinās vien ar cīņām savā starpā.

Tāpat DĀR regbija savienības direktors Rasijs Erasmuss piebilda, ka koronvīrusa dēļ spēlētāji ir ļoti dažādā fiziskā formā, sevišķi norādot uz to, ka, lai sagatavoties starptautiskā līmeņa pārbaudes spēlei, regbistam ir nepieciešamas aptuveni 400 minūtes spēles laika, bet ārzemēs spēlējošie regbisti ir pakļauti citu valstu ierobežojumiem un, piemēram, Japānas čempionātā spēlējošie nav aizvadījuši mačus jau vairākus mēnešus.

Līdz ar DĀR izlases paziņojumu, Regbija čempionāts šogad tiks izspēlēts Triju nāciju čempionāta formātā, t.i., par titulu cīnīsies Austrālija, Argentīna un Jaunzēlande. Atgādināsim, ka visi mači norisināsies Austrālijā un pirmā cīņa ir ieplānota 31. oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/