Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Bīlam trīs maču diskvalifikācija, jāizlaiž Čempionu kausa ceturtdaļfināls

Juris Miņins
Juris Miņins

Bīlam trīs maču diskvalifikācija, jāizlaiž Čempionu kausa ceturtdaļfināls
Kērtlijs Bīls
Foto: AFP/Scanpix

Disciplinārā komiteja ir izskatījusi incidentu, kas notika Francijas "Top 14" čempionāta otrajā kārtā starp Parīzes "Racing 92" un Monpeljē komandām, kura rezultātā austrālietis Kērtlijs Bīls, papildus jau saņemtajai sarkanajai kartītei, nu ir diskvalificēts uz trim mačiem.

Šodien tika publicēts galīgais verdikts par Parīzes "Racing 92" spēlētāja Kērtlija Bīla neatļauti augsto tvērienu, ko austrālietis izpildīja Francijas "Top 14" mačā pret Monpeljē vienību, tādā veidā mēģinot apturēt Arturu Vinsentu.

Ir secināts, ka Bīla noteikumu pārkāpums bija vidēji rupjš un par to pienākas sešu maču diskvalifikācija, taču tā kā pats regbists, kuram tā bija tikai otrā spēle savas jaunās komandas sastāvā un pirmā – Parīzē, uzreiz atzina savu vainu, sods ir samazināts līdz trim mačiem.

Tas nozīmē, ka Bīls, kurš Austrālijas pieaugušo izlasē ir aizvadījis 98 mačus, nevarēs palīdzēt "Racing 92" vienībai ne Čempionu kausa ceturtdaļfināla mačā pret Klermonu, kas arī ir "Top 14" vienība, ne arī pusfinālā, ja parīzieši tam kvalificēsies. Tāpat viņam izpaliks dalība Francijas čempionāta trešās kārtas mačā pret Larošelu.

Bīla diskvalifikācija ir vēl viens robs Parīzes komandas sastāvā, jo iepriekš tika runāts par fulbeka Simona Zībo kājas traumu.

Kā arī…

- Parīzes "Racing 92" nedienas turpinās ne tikai laukumā, bet arī komandas ofisā, jo vienībai ir pienācis laiks risināt sarežģītas sastāva veidošanas shēmas.

Iepriekš tika ziņots, ka "Racing 92" plāno atteikties no jau pieminētā Īrijas izlases spēlētāja Zībo pakalpojumiem, nomainot viņu pret Argentīnas izlases un "Jaguares" komandas spēlētāju Emiliano Bofeli. Tāpat tiek baumots par Virimi Vakatavas un Tedija Tomā došanos prom no Parīzes.

- DĀR regbija savienība ir paziņojusi vietējā čempionāta norises laikus un termiņus. Dienvidafrikāņi savu čempionātu sāks 26. septembrī un tajā piedalīsies septiņas komandas, kas četru mēnešu laikā izspēlēs divu apļu turnīru.

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/
https://www.planetrugby.com/