Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Atvadu spēle Latvijas regbijā beidzas ar dopinga skandālu

Atvadu spēle Latvijas regbijā beidzas ar dopinga skandālu
Uvis Vasiļenko regbija karjeras atvadu spēlē
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Pēc trešdienas Latvijas regbija čempionāta spēles starp "Garkalne"/"Livonia" un "Jūrmala" komandām izraisījies dopinga skandāls, jo garkalniešu spēlētājs Uvis Vasiļenko atteicies no dopinga pārbaudes. Zīmīgi, ka tā Vasiļenko bija pirmā oficiālā regbija cīņa divu gadu laikā un šo viņš bija ieplānojis kā savu atvadu maču.

Trešdienas mačā "Garkalne"/"Livonia" svinēja uzvaru ar rezultātu 38:26, pēc mača pa diviem katras komandas spēlētājiem tiekot uzaicinātiem pie antidopinga kontrolieriem.

"Citreiz dopinga kontrolieri paņem sportistu numuru sarakstu un turpinājumā pēc varbūtības algoritma izvēlas spēlētājus, kurus pārbaudīt, bet šoreiz viņi konkrēti pateica, kurus vēlas, pirms tam jautājot regbija pārzinātājiem papildus informāciju," sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja regbija kluba "Livonia" vadītājs Jānis Zuments, kurš uzskata, ka pārbaudīt tieši Vasiļenko un Dāvidu Bērtiņu ieteicis ilggadējais "Livonia" sīvākās konkurentes "Miesnieki" vadītājs Uldis Bautris. Sportacentrs.com, noskaidrojot informāciju sīkāk, neguva šim apgalvojumam apstiprinājumu. "Bērtiņš analīzes nodeva, bet Vasiļenko atteicās. Viņš aizpagājušajā gadā guva smagas traumas, pērn nespēlēja un šogad vēlējās aizvadīt atvadu spēli no regbija, jo plecā ir pilns ar metāliem. Šī atvadu spēle bija tieši pret "Jūrmalu", tāpēc stadionā bija daudz viņa atbalstītāju."

Kā stāsta Zuments, Vasiļenko pievērsies krosfitam, jo ar kontakta sportu vairs nedrīkst nodarboties. Pēc atteikšanās no pārbaudēm Vasiļenko atzinis, ka, ņemot vērā sagatavošanās procesu, lieto mildronātu, kas jau vairākus gadus ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā. Zuments atzīst, ka kādreiz mildronātu lietojusi visa Latvijas regbija izlase. "Viņš saka, ka nevēlējās komandai darīt negodu. Atteikties no analīzēm bija viņa privātais viedoklis - negribu, nečurāju. Es neatbalstu viņa lēmumu, bet kā ir, ir. Būs viņam bijusi skaļa atvadu spēle."

Ar aktīvajiem spēlētājiem "Livonia" klubam ir vienošanās par dopinga nelietošanu, bet Vasiļenko nevar nosaukt par vienības aktīvo spēlētāju, jo pērn viņš laukumā nedevās, bet šogad pirmo un vienīgo oficiālo maču aizvadīja trešdien. "Pirms tam viņš vēl sestdien uzspēlēja Garkalnes kausā regbijā-10, bet tas nebija oficiāls turnīrs," pauda Zuments, sakot, ka iepriekšējo reizi viņa komandai dopinga pārbaudes bijušas pirms diviem gadiem. Viņš lēš, ka Latvijas regbija čempionāta spēlēs kontrolieri ierodas vidēji reizi gadā.

Zīmīgi, ka ikdienā Vasiļenko ir cieši saistīts ar vitamīnu un uztura bagātinātāju veikalu "AnabolicShop.EU", kas arī bija viens no šī gada Latvijas regbija-7 izlases atbalstītājiem. Tāpat Vasiļenko nopietnā līmenī nodarbojies ar blakusvāģu motokrosu, startējot arī pasaules čempionātā, un kļuvis par vairākkārtēju Latvijas čempionu un rekordistu spēka trīscīņā Starptautiskās Pauerliftinga federācijas (IPF) versijā.

Iepriekš bija publiski zināms vienīgi, ka par dopinga pārkāpumiem šogad diskvalificēti trīs pauerliftinga sportisti.


, 2018-08-16 13:31, pirms 6 gadiem
Zīmīgi, ka ikdienā Vasiļenko ir cieši saistīts ar vitamīnu un uztura bagātinātāju veikalu "AnabolicShop.EU"... bet pļūta kaut ko par mildronātu
, 2018-08-16 13:42, pirms 6 gadiem
Zīmīgi, ka Latvija ir dopinga lietošanas lielvalsts
, 2018-08-16 13:53, pirms 6 gadiem
Labi, ka R-10 nebija oficiāls turnīrs!
Ceru, ka oficiālu Latvijas čempionātu aizvadot , vairs nebūs jāgaida uz kaut kādiem.... turnìriem!
, 2018-08-16 13:53, pirms 6 gadiem
No vienas puses smieklīgi,ka pārbauda amatierus. Nešaubos, ka regbijā katram otrajam atklātu kaut ko aizliegtu - mildronātu, anaboliķus, promiles, zālītes vai/un amfetamīna pēdas vai vienkārši kaut kādu zāļu, kuras izrādās ir aizliegtas, bet parasts cilvēks tās lieto vajadzības gadījumā, sastāvdaļas u.tt.

Bet nu čalim arī nepaveicās, ka tieši šajā mačā uzradās dopinga kontrolieri. Domāju, ka tā būs vienīgā dopinga pārbaude regbijā šosezon.
, 2018-08-16 14:06, pirms 6 gadiem
Nu kāds sakars spēlēt un ļaut viņam spēlēt zinot to, ka viņš sarijies visādus draņķus! Domāt vajag ar galvu!!! Tā jau dažas spēles un komandas ir kas grib uzkapāt normālu regbiju, bet redz kādam vienmēr jācenšas viss sabojāt!
, 2018-08-16 14:15, pirms 6 gadiem
MOONSHINE rakstīja: Zīmīgi, ka ikdienā Vasiļenko ir cieši saistīts ar vitamīnu un uztura bagātinātāju veikalu "AnabolicShop.EU"... bet pļūta kaut ko par mildronātu
"Anabolisks" nenozīmē tikai steroīdus vai kaut ko aizliegtu. Mūsdienās daudziem legālajiem suplementiem karina klāt "Anabolisks". Tas vārds jau principā tikai nozīmē "veicina muskuļu augšanu".
, 2018-08-16 14:42, pirms 6 gadiem
jocīgi, ka visi nesmukumi gadās tieši Zumentu Jāņa klubam, gan iespējamā spēļu sarunāšana, tagad kaut kādi dopinga skandāli. bet atruna jau viena, Bautris vainīgs. kā tētis vairs nav pie šprices federācijā, tā nesmukumi sāk līst ārā.
, 2018-08-16 15:04, pirms 6 gadiem
Spēlētājam, kurš spēlē savu atvadu maču, parasti ir vieta pamatsastāva un apsveikumi spēles beigās? Varbūt Uvim tas nebija pateikts?
, 2018-08-16 17:24, pirms 6 gadiem
Uzskatu, ka jādiskvalificē pārkāpēju!!!
, 2018-08-16 17:32, pirms 6 gadiem
Nesapratu - ko tur Bautris ir ietekmējis?
Dopinga kontrole var taisīt izlozi un var arī to netaisīt, var izvēlēties pēc vizuālā vai pēc citiem kritērijiem. Vai arī atbraukt jau uzdevumā, ka vajag kādu pārbaudīt.
---
Dopinga kontrole (paraugu ņemšana)

7. Dopinga kontroli sacensību laikā sportistiem veic pēc Antidopinga komitejas iniciatīvas vai pamatojoties uz pieteikumu, ko
Antidopinga komitejai iesniegusi sporta federācija, kuras biedrs ir konkrētais sportists, attiecīgā starptautiskā sporta federācija, Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Sporta federāciju padome vai vadošā valsts sporta institūcija.

-----
Dopinga kontrole bija arī uz Latvija-Ukraina spēli, tātad šī bija otrā reize gadā. Minējums, bet varbūt tā bija mērķēta pārbaude - un ne jau Bautris to noteica
, 2018-08-16 17:36, pirms 6 gadiem
MOONSHINE rakstīja: Zīmīgi, ka ikdienā Vasiļenko ir cieši saistīts ar vitamīnu un uztura bagātinātāju veikalu "AnabolicShop.EU"... bet pļūta kaut ko par mildronātu
Ar tādu pašu pārliecību varētu pateikt ka visi "točku" īpašnieki ikdienā lieto dziru ko tirgo.. kas ir diezgan tālu no patiesības.
, 2018-08-16 20:43, pirms 6 gadiem
Vasiļenko panākumu sarakstā nav pierakstīts, ka viņš ir arī divkārtējais WPC Eiropas čempions junioriem. Savukārt WPC ir federācija, kur dopkontroles nav. Tāpat viņš bija viens no tiem, kas, ja nemaldos, saņēma DSQ no Latvijas IPF pārstāvniecības par to, ka publiski izteicās par labu dopinga lietošanai.

Taču stāsts ir ne par to, bet par to, ka regbijā, ko Latvijā vajag tagad celt augšā un attīstīt, jo tas līdz šim ir bijis nepamatoti aizmirsts, notiek riešanās klubu starpā. Nu, atrada viņi Uvi, par kura dopinga lietošanu (varbūt ne tagad, bet vispār) zināja visi, kas kaut drusku par to interesējās, "podstaviļi", i? Kam no tā labāk? Neba sports kļūs "tīrāks" vai kas cits... prasta rēķinu kārtošana.
, 2018-08-16 21:52, pirms 6 gadiem
pohuj ko tur kurs lieto,pa lielam visi lielie sportisti mauc ieksaa,vnk pareizajaa laikaa nokapj,stabiili ka bij pasutijums Uvi parbaudiit,pedejaa spele vinam takaa pilnibaa poh! tapatas to dopingu tik atri neizskaust,tad parbaudem ir jabut stipri biezak,kas butu pareizi un kaa tam vajadzetu but
, 2018-08-17 10:14, pirms 6 gadiem
Tonna rakstīja: Taču stāsts ir ne par to, bet par to, ka regbijā, ko Latvijā vajag tagad celt augšā un attīstīt, jo tas līdz šim ir bijis nepamatoti aizmirsts, notiek riešanās klubu starpā. Nu, atrada viņi Uvi, par kura dopinga lietošanu (varbūt ne tagad, bet vispār) zināja visi, kas kaut drusku par to interesējās, "podstaviļi", i? Kam no tā labāk? Neba sports kļūs "tīrāks" vai kas cits... prasta rēķinu kārtošana.
Neskatieties tik šauri. To ka dopinga kontrole bija ar uzdevumu, uz to norāda daudz pazīmes. Tāpat skaidrs, ka dopinga kontrolei ir tiesības izvēlēties pēc savas iniciatīvas, kuru personu pārbaudīt pat neveicot izlozi.
Bet nedomāju, ka tas kas notika bija no regbija puses organizēts -"prasta rēķinu kārtošana". Padomājam, kur vēl Uvis ir pēdējā laikā startējis oficiālajās sacensībās, lai veiktu pārbaudi? Manuprāt, iestāde pasekoja un atrada pareizo brīdi. Ne jau regbija ietvarā Uvis ir interesants dopinga kontrolei.
Ja tā bija pēdējā spēle karjerā, tad neredzu interesi no regbija cilvēkiem, kaut ko tādu organizēt. Arī Livonia klubam ar to iegriezt nevar un Uvis patlaban vēl nebija savā labākajā "regbija" formā.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.