Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Huracan/Livonia'' - 2014. gada Latvijas čempioni regbijā 7

''Huracan/Livonia'' - 2014. gada Latvijas čempioni regbijā 7
Foto: Zigismunds Zālmanis (RFC Livonia)

Par 2014. gada Latvijas čempioniem regbijā 7 kļuva ''Huracan/Livonia'' vīri, kas sestdien, 16. augustā RFS stadionā trešās kārtas finālmačā ar 14:12 dramatiskā spēlē izrāva uzvaru pār ''STATS serviss/Miesniekiem'' mača pēdējās minūtēs.

RFC ''Livonia'' komanda par Latvijas čempioni regbijā 7 kļuva otro gadu pēc kārtas, jo pagājušajā gadā uzvarētājas laurus plūca kluba komanda ar nosaukumu ''Autowelt/Livonia''. Savukārt ''Garkalne/Livonia'' pirmo reizi tika pie bronzas godalgām. Latvijas titulētākā kluba regbijā 7 - RK ''Miesnieki'' regbisti otro gadu pēc kārtas ieguva sudraba medaļas.

Visvairāk godalgu Latvijas regbija 7 čempionātu vēsturē kopš 1993. gada ieguvušas RK ''Miesnieki'' komandas - 24, no kurām 14 zelta, savukārt RFC ''Livonia'' komandām tagad ir sešas medaļas, no tām divas zelta.

Trīs kārtās tika skaitīta vietu summa atsevišķajos turnīros. ''Huracan/Livonia'' un ''STATS serviss/Miesnieki'' tā bija pieci, taču "livonieši" ieņēma augstāku vietu pateicoties vairāk pirmajām vietām - divām pret ''STATs serviss/Miesnieki'' vienu. ''Garkalne/Livonia'' ieguva deviņus punktus, bet SK ''Ovāls'' - 11.
Pavisam čempionātā šogad startēja deviņas regbija 7 komandas.

Uzvaru ''Huracan/Livonia'' izrāva tikai pēdējās kārtas izšķirošās spēles pamatlaika pašās beigās, kad Dāvim Gauja izdevās piezemējums starp vārtu stabiem, kas deva neizšķirtu 12:12, bet Vigo Valdavs juniors iesita realizāciju - 14:12.

Finālamačā tikai pirmā puslaika beigās tika atklāts rezultāts, kad Emīls Balodis izrāva caur līniju un piezemēja bumbu pa vidu, un Valters Raņķis iesita realizāciju panākot 7:0 ''miesnieku'' labā. Pirms tam abas komandas sākumā pieļāva daudz brāķa savā darbībā, bet pēc tam ilgu laiku darbība notika ''Livonia'' laukuma pusē. Vēlāk gan ''Livonia'' pārvirzīja darbību uz pretinieku zonu, taču izdevības izvirzīties priekšā nebija.

Otrais puslaiks sākās ar Toma Ziboļa piespēli uz malu vēl vienam lietuvietim Martinam Landsbergam, kurš atguva piecus punktus, un Valdavs iesita realizāciju 7:7. Turpinājumā piezemējums malā izdevās Viktoram Silvonikam, kad viņš netika paņemts tvērienā, taču pretinieki tika tikai pie pieciem punktiem, jo Raņka realizācija nebija precīza. ''Miesnieki'' turēja vadību līdz sekmīgā izrāvienā tika izvirzīts Gauja, kurš šo izdevību izmantoja.

''Garkalne/Livonia'' spēlē par trešo vietu ar 21:14 apspēlēja spēcīgo SK ''Ovāls'' un izcīnīja trešo vietu arī visu trīs kārtu summā Latvijas čempionātā.

Par balvām trešajā kārtā gādāja regbija klubs ''1964''', kas todien svinēja savu 50. gadu jubileju. Individuālās speciālbalvas saņēma Matīss Zalcmanis no SK ''Ovāls'' kā rezultatīvākais spēlētājs un Viktors Silvoniks no ''STATS serviss/Miesnieki'' kā kārtas vērtīgākais spēlētājs.

Čempionvienības vadītājs Jānis Zuments: "Fināls izvērtās smagāks nekā bijām paredzējuši, jo jau zinājām, ka būs problēmas bumbas ķeršanā un autos, jo nespēlēja Artūrs Kisle. Turklāt vēl parādījās vecās traumas - kā Aināram Bērziņam, kuru nācās nomainīt. Arī ar pirmā piezemējuma autoru Landsbergu bija problēmas - viņš savainoja kāju. Puiši neizpildīja uzdevumu, kuru es pirms spēles, kā treneris šajā turnīrā biju devis, tāpēc nācās rakties ārā. Dāvja Gaujas piezemējumu es sauktu par zelta piezemējumu. Tāpēc par otrās komandas iegūtajām bronzas medaļām prieks ir vēl lielāks, jo divi spēlētāji šajā komandā bija 17 gadus veci. Ar tiem resursiem, kas bija šajā komandā, puiši izspieda maksimumu. Vinnēt ''Ovālu'' - tā nav joka lieta, ja ņem vērā, ka pusfinālā ''Ovāls'' bija zaudējis ''miesniekiem'' tikai ar 14:17."

''Huracan/Livonia'' šajā turnīrā spēlēja šādā sastāvā:

Toms Zibolis, Ainārs Bērziņš, Martins Landsbergs, Norberts Bekmanis, Vigo Valdavs, Dāvis Gauja, Kristaps Bērziņš, Vadims Martiņenko, Gundars Grieķis, Reinis Pepa, Raivis Jermacāns.

Ierastais komandas galvenais Edmunds Ščavinsks turnīrā nebija klāt personīgu apstākļu dēļ, tāpēc trenera pienākumus pildīja Jānis Zuments.

Visos trijos turnīros čempionvienības sastāvā piedalījās Zibolis, Bekmanis, Valdavs, Gauja, K. Bērziņš un Martiņenko. Pirmajā un trešajā - A. Bērziņš un Jermacāns, otrajā un trešajā - Grieķis, pirmajā un otrajā - Artūrs Kisle un Pāvels Tulubjevs, tikai pirmajā - Simons Fuko un Jānis Zuments, tikai otrajā - Dovids Taujansks un tikai trešajā - Landsbergs un Reinis Pepa.

Latvijas čempionāta 3. kārtas spēļu rezultāti

Priekšsacīkstes

SpēleGrupaRezultāts
SK Ovāls – ĶNSS/MiesniekiC15:5
Beverīna/Fēnikss – Jūrmala/LSPAB38:0
LLU/Telms – LMT/EžiA17:5
Garkalne/Livonia – ĶNSS/MiesniekiC31:5
Huracan/Livonia – Jūrmala/LSPAB48:0
STATS serviss/Miesnieki – LMT/EžiA36:7
Garkalne/Livonia – SK OvālsC14:28
Huracan/Livonia – Beverīna/FēnikssB36:0
STATS serviss/Miesnieki – LLU/TelmsA38:5

Pusfināli

SpēleRezultāts
LMT/Eži - Beverīna/Fēnikss12:5
ĶNSS/Miesnieki - LLU/Telms19:33
Garkalne/Livonia - Huracan/Livonia7:41
SK Ovāls - STATS serviss/Miesnieki14:17

Fināli

Par vietāmSpēleRezultāts
Par 7. vietuBeverīna/Fēnikss - ĶNSS/Miesnieki14:7
Par 5. vietuLMT/Eži - LLU/Telms29:0
Par 3. vietuGarkalne/Livonia - SK Ovāls21:14
Par 1. vietuHuracan/Livonia - STATS serviss/Miesnieki14:12