Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" ceturto gadu pēc kārtas uzvar Latvijas čempionātā regbijā-7

"Livonia" ceturto gadu pēc kārtas uzvar Latvijas čempionātā regbijā-7
Foto: Latvijas Regbija federācija (LRF)

Latvijas čempionātā regbijā-7 ceturto gadu pēc kārtas uzvarējusi RFC ''Livonia'' pirmā komanda – šogad startējoša ar nosaukumu ''Baltic XL/Livonia'', kas sestdien, 16. jūlijā Upesciemā noslēdzošā trešā posma finālā ar 29:14 uzvarēja septiņu pēdējo gadu konkurentus – regbija klubu ''Miesnieki'' ar komandu ''STATS serviss''.

''STATS serviss'' uzvarēja pirmajā posmā, bet ''Baltic XL/Livonia'' pirms nedēļas – otrajā. Pirms trešā posma bija skaidrs, ka šīs komandas cīnīsies par vērtīgākajām godalgām. Tā arī notika, jo abas sacentās finālā, kurā uzvarētāja kļuva par pirmo čempionāta kopvērtējumā.

Finālā rezultātu atklāja Kristaps Bērziņš, kurš livoniešus izvirzīja vadībā ar 5:0, tomēr sekoja ''miesnieku'' atbilde ar Emīla Baloža piezemējumu un Jura Iesalnieka realizācijas sitienu – 7:5. Līdz puslaika beigām ''Baltic XL/Livonia'' kāpināja pārsvaru ar komandas kapteiņa Aināra Bērziņa piezemējumu sadarbojoties ar Kristapu Bērziņu un Valtera Raņķa solo skrējienu. Divi Vitara Bloška realizācijas sitieni bija precīzi, un nelielajā atpūtā komandas devās pie rezultāta 19:7.

Otrajā puslaikā vispirms labi ar kāju uzsita Bloškis, kurš pats noslēdza uzbrukumu, bet pēc tam Kristaps Bērziņš pēc gara skrējiena veica vēl vienu piezemējumu ''Livonia'' labā – 29:7. Spēles izskaņā ''STATS serviss'' labā ar piezemējumu izcēlās Krists Krūskops, bet realizāciju iesita Andris Andersons. Spēle noslēdzās ar 29:14.

Trešo vietu gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā ieguva ''Halipapa'', kas pieveica ''Beverīna/Fēnikss'' gan grupas turnīra spēlē ar 43:0, gan mačā par trešo vietu ar 22:5.

''Baltic XL/Livonia'' galvenais treneris Edmunds Ščavinsks:

- Bija grūti. Pēdējiem diviem posmiem bija ierobežotas iespējas trenēties, taču komanda parādīja ļoti labu rezultātu. Domāju, ka nebūs nekādu pārmetumu spēlētājiem, kuri nospēlēja ļoti labi, pieļaujot ļoti maz kļūdu. Svarīgākais ir tas, ka daudzi spēlētāji guva punktus un visi cīnījās kā komanda. Kopumā par sezonu runājot – pavasarī it kā bijām pazaudējuši komandas spēli. Šoreiz ''Miesnieki'' bija vājāki nekā iepriekšējā posmā – nemanīju dažus vadošos spēlētājus. Taču šī komanda, lai arī otrais numurs, spiež mūs domāt un nopietni gatavoties spēlei.

Līdz ar Latvijas čempionāta finišu, regbija-7 sezona ir noslēgusies, jo vairāk oficiālu sacensību olimpiskajā sporta spēlē nav paredzēt. Komandas tuvākajā laikā gaida spēlēs Latvijas kausā regbijā un Latvijas regbija čempionāta turpinājums.

Latvijas čempionāta 3. posms regbijā-7

Priekšsacīkstes

A grupa. LLU/Ozolnieki – Latvija U-18 22:21, Baltic XL/Livonia – LLU/Ozolnieki 54:0, Baltic XL/Livonia – Latvija U-18 50:0
B grupa. LMT/Eži – Hansa Flex/Livonia 19:19, STATS serviss – Hansa Flex/Livonia 34:7, STATS serviss – LMT/Eži 24:7
C grupa. Beverīna/Fēnikss – Garkalne/Livonia 20:7, Halipapa – Garkalne/Livonia 47:0, Halipapa – Beverīna/Fēnikss 43:0
Pusfināls par 5.-8. vietu. Hansa Flex/Livonia – LMT/Eži 17:7, Latvija U-18 – LLU/Ozolnieki 26:21
Pusfināls. STATS serviss – Halipapa 29:0, Baltic XL/Livonia – Beverīna/Fēnikss 47:0
Par 7. vietu. LMT/Eži – LLU/Ozolnieki 24:17
Par 5. vietu. Latvija U-18 – Hansa Flex/Livonia 19:7
Par 3. vietu. Halipapa – Beverīna/Fēnikss 22:5
Fināls. Baltic XL/Livonia – STATS serviss 29:14

Vietu sadalījums trešajā posmā

1. Baltic/XL.Livonia, 2. STATS serviss, 3. Halipapa, 4. Beverīna/Fēnikss, 4. Halipapa, 5. Latvija U-18, 6. Hansa Flex/Livonia, 7. LMT/Eži, 8. LLU/Ozolnieki, 9. Garkalne/Livonia

Punkti pēc trim posmiem

1. Baltic XL/Livonia 3, 2. STATS serviss 5, 3. Halipapa 10, 4. Beverīna/Fēnikss 11, 5. LMT/Eži 17...

Trešā posma uzvarētāji Baltic XL/ Livonia:

Ainārs Bērziņš (kapteinis), Kristaps Bērziņš, Toms Zibolis, Vitars Bloškis, Gundars Grieķis, Valters Raņķis, Norberts Bekmanis, Valts Ripa, Roberts Miksons, Ivo Kapiņš, Deivids Cjukša, Pavels Tulubjevs. Treneris Edmunds Ščavinsks.