Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 regbija-7 izlase kļūst par četrpadsmito spēcīgāko Eiropā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas U18 regbija-7 izlase kļūst par četrpadsmito spēcīgāko Eiropā
Latvijas U18 regbija izlase pēc Eiropas čempionāta Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas U18 puišu regbija izlase svētdien Zagrebā izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta “Trophy” divīzijā, kas nozīmē, ka tā kļuva par četrpadsmito spēcīgāko kontinentā šogad. Tikmēr Latvijas sieviešu izlase tika pie ceturtās vietas līmeni zemākajā “Conference” divīzijā.

Latvijas juniori turnīru aizvadīja pārliecinoši, trīs uzvaras izcīnot sestdien apakšgrupā, bet pēc tam svētdien triumfējot arī ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Finālā Latvijai bija jāspēkojas ar Čehiju, tomēr šoreiz nācās ciest neveiksmi ar 5:29 (0:15).

Jau pašā spēles sākumā Latvijas U18 izlase ielaida piezemējumu un pēc septiņām spēlētām minūtēm bija iedzinējos ar 0:15. Puslaika otrajā pusē Latvijai bija iespēja spēlēt vairākumā un tad arī beidzot tika izveidots bīstams moments – uzbrukuma pirmajā tempā lieliski nospēlēja Kirils Stanuļēvičs, bet pēc tam veiksmīgs bija Miķelis Jurēvičs, savukārt bumbu piezemēja Markuss Voitečko. Tiesa, tas neglāba no zaudējuma visā cīņā.

Līdz ar to nākamajā gadā Čehijas juniori varēs spēlēt Eiropas spēcīgākajā divīzijā, bet Latvija tikusi pie visu laiku augstākā sasnieguma. Pērn Latvija guva ceturto vietu šajā divīzijā, 2017. gadā bija piektā labākā, bet vēl gadu pirms tam – ceturtā.

Latvijas dāmu izlase šogad atkal spēlēja trešajā spēcīgākajā jeb “Conference” divīzijā, jo gadu iepriekš nespēja noturēties starp “Trophy” vienībām. Šeit latvietes uzvarēja pirmajos divos mačos, bet sestdien grupas noslēgumā pārliecinoši kapitulēja Dānijai, kas tika uzskatīta par galveno favorīti. Svētdien ceturtdaļfinālā tika uzveikta Horvātija un pusfinālā vajadzēja spēlēt pret Moldovu, tomēr šajā cīņā tika ciesta neveiksme ar 0:15 (0:0).

Tas nozīmēja, ka Latvijai jāaizvada spēle par trešo vietu, kurā pretim stājās Austrija, kas arī pērn izkrita no “Trophy” grupas. Spēles ievadā Austrija izvirzījās vadībā, tomēr Līga Svetlova panāca izlīdzinājumu, bet puslaika beigu daļā, kad Austrija bija uz divām minūtēm palikusi mazākumā, bumbu pretinieku ieskaites zonā pēc Martas Ozolas piespēles ienesa Daniela Šakociņa, kas jau deva vadību ar 10:5. Turpinājumā kādu laiku laukumā risinājās regbijs-6, jo Latvijas izlasē pie dzeltenās kartītes tika Poļina Čigaka, bet spēlēšanu nepilnos sastāvos labāk izmantoja austrietes un līdz ar puslaika beigu signālu panāca 10:10.

Otrajā puslaikā vienīgo piezemējumu ienesa Austrija, bet Čigaka pamanījās tikt pie otrās dzeltenās kartītes un tika noraidīta no laukuma, līdz ar to Latvijai visu atlikušo maču bija jāpavada mazākumā. Kaut pēdējās bumbas izspēlē Latvija ilgāku laiku kontrolēja bumbu, izcelties tā arī neizdevās un tika ciests zaudējums.

Pēcāk finālā Moldova salīdzinoši negaidīti ar 26:12 uzvarēja Dāniju. Šīs abas izlases nākamgad spēlēs “Trophy” divīzijā, bet Moldova ieguva vēl vienu milzīgu bonusu – iespēju pēc mēneša Kazaņā piedalīties Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Zagrebā spēlēja arī Latvijas vīru izlase, kas “Trophy” divīzijas pirmo turnīru noslēdza 11. vietā starp 12 vienībām. Latvija bija zaudējusi pirmajās četrās spēlēs, ieskaitot apakšgrupā ar 5:19 pret Bosniju un Hercegovinu, kas bija pretiniece arī spēlē par 11. vietu.

Latvija savā sabraukuma noslēdzošajā spēlē bija apņēmības pilna reabilitēties par sestdien piedzīvoto zaudējumu un jau no pirmajām minūtēm uzbruka, kā arī tika pie piezemējuma, bumbu ienesot Ivo Kapiņam. Tiesa, ļoti ātri ar piezemējumu atbildēja arī bosnieši, rezultātam kļūstot 5:5. Šajā epizodē traumu Latvijas izlasē guva Kristaps Bērze. Puslaiks noslēdzās ar Andreja Mantinieka piezemējumu un rezultātu 10:5.

Otrajā puslaikā Latvija palika mazākumā un ļoti ātri bosnieši izskrēja pret Latvijas zonu, veicot piezemējumu. Tomēr pretinieki no ļoti labas iespējas netrāpīja realizāciju, līdz ar to ar rezultātu 10:10 saglabājās milzīga intriga. Jau pēdējās bumbas laikā Latvija veica ātru uzbrukumu, Vigo Valdavs piezemēja bumbu un Latvija triumfēja ar 15:10, turnīru noslēdzot ar izcīnītu 11. vietu. Nākamais sabraukums pēc nedēļas notiks Bosnijā un Hercegovinā. Divas vājākās komandas divu posmu summā zaudēs vietu "Trophy" divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rugbylatvia

     [+] [-]

, 2019-06-17 03:28, pirms 5 gadiem
Večiem jāmācās jaunajiem - īsumā tāds iespaids rodas...