Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvija ieņem astoto vietu Eiropas čempionāta regbijā 7 A divīzijā

Latvija ieņem astoto vietu Eiropas čempionāta regbijā 7 A divīzijā
Foto: Latvia rugby sevens

Pirmo reizi spēlējot Eiropas čempionāta A divīzijā, Latvijas izlase regbijā 7 svētdien Kauņā zaudēja visās trīs izslēgšanas turnīra spēlēs un ieņēma astoto vietu turnīrā.

Par A divīzijas turnīra uzvarētāju kļuva Lietuva, kas dramatiskā finālmačā ar 22:17 izrāva vietu Grand Prix seriālā nākamajā sezonā kontinenta 12 spēcīgāko komandu pulkā. Ceturtdaļfinālā svētdien Lietuvas regbija leģendas Edmunda Ščavinska trenētā Latvijas izlase vispirms ar 0:19 zaudēja Polijai, pusfinālā par piekto vietu- ar 5:12 Ukrainai, bet spēlē par septīto vietu – ar 7:31 Izraēlai.

Jau ziņots, ka sestdien grupu turnīrā Latvija ar 0:26 zaudēja Ukrainai un Lietuvai, taču uzvarēja svarīgākajā spēlē ar 17:10 pret Dāniju, kas arī garantēja vietu ceturtdaļfinālā.

Kopumā izlases menedžeris Jānis Zuments komandas startu Kauņā vērtē pozitīvi. ”Rezultāti ir pietiekoši labi, ja ievēro to, ka atstājām aiz sevis tādas A divīzijas komandas kā Moldovu un Dāniju. Puiši apošņāja spēcīgākas sabiedrības gaisu un nospēlēja savu spēju līmenī,” sacīja Zuments. ”Līdz spēlei pret Izraēlu meistarība tikai uzlabojās, taču nevarēja spēlēt jau trīs spēlētāji – Kristapam Bērziņam un Naurim Bērziņam pievienojās arī Mikus Ozols, kādēļ mums palika tikai divas spēlētāju maiņas. Arī brīžiem tika pieņemti taktiski nepareizi lēmumi, bet beigās jau bija sakrājies pamatīgs nogurums.”

Sestdien, 21. jūnijā plkst. 18 RFS stadionā Krišjāņa Barona ielā 116a Latvijas valstsvienība aizvadīs spēli pret Horvātiju par vietu Eiropas Nāciju kausa 2A divīzijā klasiskajā regbijā. Kā atšķiras regbijs 7 un regbijs 15 demonstrē Lietuvas piemērs. Kamēr šīs valsts septiņnieks iekļuvis 12 spēcīgāko Eiropas komandu skaitā, tieši Horvātija bija tā, kas nobīdīja Lietuvu uz Eiropas Nāciju kausa 2B divīziju no kuras tagad ārā centīsies tikt Latvijas piecpadsmitnieks.

Eiropas čempionāta A divīzija

V.IzlaseV.Izlase
1.Lietuva7.Izraēla
2.Polija8.Latvija
3.Kipra9.Dānija
4.Zviedrija10.Moldova
5.Ukraina11.Monako
6.Lietuva-2

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.