Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rumānija pārsūdzēs "World Rugby" lēmumu, Spānija – domā

Rumānija pārsūdzēs "World Rugby" lēmumu, Spānija – domā
Rumānijas regbija savienības vadītājs Alins Petrače
Foto: EPA/Scanpix

Pēc vakar publicētā Starptautiskās regbija savienības (World Rugby) lēmuma par Rumānijas, Spānijas un Beļģijas izlašu faktisko diskvalificēšanu no 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra, vainīgo izlašu vadītāji jau ir snieguši savus komentārus.

Rumānijas regbija savienības pārstāvji uzreiz pēc "World Rugby" lēmuma publiskošanas paziņoja, ka to pārsūdzēs. Atgādināsim, ka rumāņi saņēma sodu par to, ka viņu izlasē spēlēja iepriekš Tongu pārstāvējušais Sione Fakaosilea, kurš nebija izgājis nepieciešamo naturalizācijas procesu. Rumānijas "Ozolu" pārstāvji skaidro savu pozīciju tā, ka savulaik Tongas regbija savienības prezidents Feao Vunipola, sarakstoties ar viņu izmantojot e-pastu, atļāva Fakaosilea spēlēt Rumānijā. Tāpat viņi norāda, ka citas salu valsts, Fidži, regbija savienība aizliedza citam regbistam, Eseri Vueti, spēlēt rumāņu komandā un viņi šo lēmumu ir respektējuši.

Tāpat Rumānijas puse norāda, ka pats Sione bija parakstījis dokumentus, ar ko viņš ir apstiprinājis, ka iepriekš nav oficiāli pārstāvējis nevienu citu regbija federāciju.

Arī Spānijas regbija savienība, visdrīzāk, mēģinās pārsūdzēt pieņemto lēmumu. Viņi uzskata, ka situācijā, kuras rezultātā Spānijas izlasē spēlēja divi iepriekš Francijas otrajā izlasē spēlējušie regbisti ir radusies Francijas regbija savienības dēļ.

Proti, Metjū Belī un Bastjens Fusters savulaik aizvadīja maču Francijas jauniešu izlasē, taču oficiāli šo spēli noformēja kā Francijas otrās izlases cīņu. Spānijas federācija, nosūtot pieprasījumu Francijai par to vai šie spēlētāji ir pārstāvējuši Franciju oficiālos mačos un vai viņus drīkst naturalizēt, no francūžiem saņēma pozitīvu atbildi, t.i., atļaujot abiem diviem spēlēt Spānijā.

Interesanti, ka līdzšinējos paziņojumos ir teikts, ka Francijas puse pat atzīst savu vainu par to, ka spēlētāji netika informēti par mača statusu un Spānija – par faktisko situāciju.

Jāpiebilst, ka, ja iepriekš pieņemtais lēmums par Spānijas un Rumānijas, kā arī Beļģijas sodīšanu paliek spēkā, visu trīs valstu regbija savienībām būs jāmaksā arī naudas sods. Beļģiem tas būs 170 tūkstoši mārciņu, rumāņiem – 100 tūkstoši, bet spāņiem – 50 tūkstoši. Tiesa gan, sodu dzēšana ir atlikta uz pieciem gadiem un, ja šajā laika posmā iepriekšminētās regbija savienības nebūs pārkāpušas citus noteikumus, sods tiks anulēts.

Izmantotie resursi:
https://rugger.info/


, 2018-05-16 13:43, pirms 6 gadiem
Tā jau man šķita, ka tik vienkārši viss nebeigsies.Vienmēr vajag uzdot jautājumu - kam tas ir izdevīgi.''Kautiņa'' izraisītājs bieži vien stāv maliņā un smīkņā.
, 2018-05-16 15:44, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tā jau man šķita, ka tik vienkārši viss nebeigsies.Vienmēr vajag uzdot jautājumu - kam tas ir izdevīgi.''Kautiņa'' izraisītājs bieži vien stāv maliņā un smīkņā.
Bieži tā ir, tik šoreiz rumāņi paši šo kautiņu iesāka, dabūja pa degunu no diviem dažādiem pretiniekiem un tagad tēlo apvainoto.

Tas nekas, ka Rumānijas regbijs izdarīja visu, lai šo PK atlasi padarītu par farsu? No sākuma zaudē Spānijai un tad, lai, tomēr, pa taisno tiktu uz PK uz izšķirošo maču, kur spāņiem jātiekas ar vienu no grupas vājākajām komandām, Beļģiju, ATSAKĀS mainīt tiesnesi, kurš pārstāv... Rumāniju? Maču šis tiesnesi notiesā ar ļoti rupjām kļūdām, kā rezultātā, kāds pārsteigums, Spānija zaudē Beļģijai, komandai, kuru pirmajā kārtā viņi apspēlēja ar 30:0?

Es, iespējams, esmu galīgs muļķis un neko nesaprotu, taču Eiropas regbija savienības prezidents nāk no Rumānijas, spēli tiesā Rumānijas tiesnešu komanda un, pēc ļoti vāja šo pašu rumāņu tiesnešu darba, RUMĀNIJA tiek uz PK... Var jau būt, ka tā ir tikai sakritība.

Pēc tam tā pati Eiropas regbija savienība par visām varītēm mēģina šo skandālu notušēt, līdz tajā iesaistās World Rugby, kuri rekomendējošā kārtā paziņo, ka šo ESP-BEL spēli būtu jāpārspēlē.

Savukārt otrs norāviens bija tieši no Krievijas, kuri atrada nelegāli iespēlēto Tongas spēlētāju.

Teikt - mēs neko nezinājām, mums neko nepateica... muļķības un bērnudārza atrunas.

Krievi, kas no šīs situācijas, protams, ieguva visvairāk, jā, bija iniciatori visai šai izmeklēšanai. No otras puses - pārkāpumi bija? Bija! To atzīst WR, to atzīst neatkarīgā izmeklēšanas komisija. Un, atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem, arī sods ir pilnībā adekvāts. Tā uz šādiem naturalizācijas noteikumu pārkāpumiem VIENMĒR ir reaģēts no WR puses. Šogad pat Taiti izlasi tāpat diskvalificēja, lai gan viņiem argumenti bija vēl spēcīgāki kā Spānijai un Rumānijai. Pirms padsmit gadiem tāpat Krievija tika izslēgta no PK atlases (viņu vietu ieņēma Spānija). Tā tas vienkārši regbijā ir un nevajag meklēt kaut kādas "spalvainās rokas".

Tajā pašā laikā Krievijā pašlaik paši saka, ka šis "wild card", kas viņiem negaidīti iekrita rokās ir tikai apstākļu sakritība un tas neattaisno vājo izlases sniegumu pavasara mačos (pēc tiem komandai arī nomainījās galv. treneris).
, 2018-05-17 00:46, pirms 6 gadiem
Paņemam čipsus un gaidām kādu nepareizi naturalizēto krievu rindās. Kurš diez ir nākamais rindā pēc viņiem?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.